Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: “Ριφιφί” σε χρυσοχοείο των Χανίων

Για δύο κλοπές στα Χανιά -μία σε χρυσοχοείο και μία σε βιοτεχνία- με την μέθοδο του “ριφιφί” διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας στις 31/10 και την 1/11 του 1979.

Αναφέρει ο συντάκτης του ρεπορτάζ στις 31 Οκτωβρίου 1979 «“Ριφιφί” χτύπησαν κοσμηματοπωλείο στα Χανιά, τη νύχτα κοσμηματοπωλείο στα Χανιά, τη νύχτα της Κυριακής πρός την Δευτέρα, αποκομίζοντας κοσμήματα συνολικής αξίας 900 χιλιάδων περίπου δρχ.

Συγκεκριμένα, οι άγνωστοι μέχρι στιγμής, κλέφτες τη νύχτα της 28ης προς την 29η Οκτωβρίου, μπήκαν από την οροφή στο χρυσοχοείο του… στην οδό Χάληδων (κοντά στο λιμάνι). Για να φθάσουν στη στέγη του χρυσοχοείου οι “ριφιφί” χρησιμοποίησαν τα χαλάσματα παλιών κτισμάτων, που βρίσκονται πάνω απ’ αυτό, εκμεταλλευόμενοι βέβαια και την αργία λόγω της εθνικής επετείου.

Από το χρυσοχοείο, οι άγνωστοι κλέφτες, πήραν διάφορα αντικείμενα χρυσά και ασημένια (κολιέδες, αλυσίδες, βραχιόλια, δακτυλίδια κλπ) συνολικής αξίας 900.000 δρχ περίπου»
1/11/1979: “Ριφιφί” έδρασαν ξανά στα Χανιά

Την επόμενη ημέρα ακριβώς, στο φύλλο της 1ης Νοεμβρίου 1979, διαβάζουμε για νέα κλοπή με την μέθοδο του “ριφιφί” στα Χανιά και συγκεκριμένα σε βιοτεχνία που βρίσκονταν στην πόλη των Χανίων.

Όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ «“Ριφιφί” έδρασαν και πάλι χθες στα Χανιά, αυτή τη φορά χτυπώντας βαρύ χρηματοκιβώτιο με σημαντικό περιεχόμενο.

Συγκεκριμένα, άγνωστοι τις πρωινές ώρες χθες μπήκαν στην βιοτεχνία… από όπου πήραν το βάρους 250 κιλών χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες που θα πρέπει να ήταν περισσότεροι από δύο και να διέθεταν αυτοκίνητο για την μεταφορά του χρηματοκιβωτίου, άνοιξαν τρύπα σε μονότουβλο τοίχο, στα πλάγια του κτιρίου, όπου γίνονται οικοδομικά έργα που προσφέρονται για την κάλυψή τους.

Το χρηματοκιβώτιο που πήραν οι κλέφτες, σύμφωνα με την κατάθεση του παθόντα, είχε 200 χιλ δρχ σε μετρητά και 500 – 700 χιλιάδες δρχ σε επιταγές»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα