Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

1979: ∆ροµολόγηση πλοίου στα νότια παράλια της Κρήτης

Για το ενδεχόµενο δροµολόγησης πλοίου νότια της Κρήτης, από την Ιεράπετρα έως την Παλαιόχωρα και την Γαύδο διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 27ης Μαΐου 1975.

Όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ «σύµφωνα µε πληροφορίες µελετάται η δροµολόγηση µικρού σκάφους τους καλοκαιρινούς µήνες κατά των νοτίων παραλιών της Κρήτης προκειµένου να εξυπηρετηθούν οι τουριστικές ανάγκες του νησιού αλλά και για να γίνουν ευρύτερα γνωστές δαντελένιες και µαγευτικές ακτές των νοτίων παραλιών της Κρήτης µας.
Το δροµολόγιο θα ξεκινάει από Ιεράπετρα και θα καταλήγει στην Παλιόχωρα και τη Γαύδο. Πολλοί θα είναι οι ενδιάµεσοι σταθµοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουµε ορισµένους: Αρβη, Τσούτσουρα, Λέντα, Καλοί Λιµένες, Μάταλα, Αγία Γαλήνη, Αγιος Παύλος, Λίγκρες ή Αγία Φωτεινή, Πρέβελη, Πλακιάς, Χώρα Σφακίων, Αγία Ρουµέλη, Παλιόχωρα, Γαύδος.
Ήδη έχουν επιλεγεί τα σηµεία εκείνα στους παραπάνω ενδιάµεσους σταθµούς, που θα γίνουν σύντοµα µικροί λιµενοβραχίονες, όπου φυσικά δεν υπάρχουν, για να διευκολύνουν την πρόσβαση του σκάφους»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα