Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

1979: Στη Νέα Χώρα θα λειτουργήσει τελικά το νέο Μικτό Γυµνάσιο

Για αλλαγές στον σχολικό χάρτη των Χανίων διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 7ης Σεπτεµβρίου 1979.

Όπως διαβάζουµε στο ρεπορτάζ της εποχής «Στο 6ο ∆ηµοτικό Σχολείο θα στεγαστεί τελικά το νέο ιδρυθέν 6ο Γυµνάσιο Χανίων (τέως Β’ Μικτό Χανίων), χωρίς βέβαια να υπάρχει καµία µετακίνηση των µαθητών του ∆ηµοτικού.
Τούτο αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Νοµαρχίας Χανίων η οποία έχει ως εξής:
‘‘Κατόπιν γενόµενων διαβουλεύσεων και αυτοψιών από τον κ. Νοµάρχη των Επιθεωρητών ∆ηµοτικής Εκπ/σεως, Μέσης και υπηρεσιακών παραγόντων, απεφασίσθηκε να γίνει η στέγαση του νεοϊδρυθέντος 6ου Γυµνασίου Χανίων (τέως Β’ Μικτού Χανίων), στο κτίριο του 6ου ∆ηµοτικού Σχολείου’’».
Όσον αφορά για το πώς πάρθηκε η συγκεκριµένη απόφαση, σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της εποχής «Η λύση αυτή προκρίθηκε γιατί το 6ο ∆ηµοτικό Σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Χώρας και διαθέτει όπως αποδείχθηκε, κατά τις επιτόπιες επισκέψεις του κ. Νοµάρχη, των επιθεωρητών και των υπηρεσιακών παραγόντων, τις απαραίτητες αίθουσες, ώστε να στεγάσει το Νηπιαγωγείο µε πρωϊνή εργασία και το 6ο ∆ηµοτικό και 6ο Γυµνάσιο (τέως Β’ Μικτό Χανίων) σε χωριστά κτιριακά συγκροτήµατα µε πρωϊνή και απογευµατινή εργασία χωρίς καµιά µετακίνηση µαθητών του ∆ηµοτικού.
Οι µέχρι τώρα ενέργειες και αυτοψίες σε άλλα δηµοτικά σχολεία της περιοχής είχαν την έννοια της εξευρέσως της πλέον καταλλήλου λύσεως.
Εξάλλου συγκροτήθηκε από τον κ. Νοµάρχη επιτροπή για την εξεύρεση καταλλήλου οικοπέδου στην περιοχή και θα κινηθεί ύστερα απ’ αυτά η σχετική διαδικασία για την απόκτηση του και την ανέγερση κατόπιν του κτιρίου του 6ου Γυµνασίο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα