Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

1979: Στη Νέα Χώρα θα λειτουργήσει τελικά το νέο Μικτό Γυμνάσιο

» Ειδήσεις από το παρελθόν, όπως παρουσιάστηκαν μέσα από τις σελίδες των “Χ.ν.”

Πίσω στο 1979 και στα Χανιά μόλις έχει ιδρυθεί το 6ο Γυμνάσιο Χανίων (τέως Β’ Μικτό Χανίων) και όπως διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας της 7ης Σεπτεμβρίου εκείνου του έτους, αποφασίζεται να στεγαστεί στο 6ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Νέας Χώρας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο θα στεγαστεί τελικά το νέο ιδρυθέν 6ο Γυμνάσιο Χανίων (τέως Β’ Μικτό Χανίων), χωρίς βέβαια να υπάρχει καμία μετακίνηση των μαθητών του Δημοτικού.

Τούτο αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχίας Χανίων η οποία έχει ως εξής:

«Κατόπιν γενόμενων διαβουλεύσεων και αυτοψιών από τον κ. Νομάρχη των Επιθεωρητών Δημοτικής Εκπ)σεως, Μέσης και υπηρεσιακών παραγόντων, απεφασίσθηκε να γίνει η στέγαση του νεοϊδρυθέντος 6ου Γυμνασίου Χανίων (τέως Β’ Μικτού Χανίων), στο κτίριο του 6ου Δημοτικού Σχολείου».

Οσον αφορά για το πώς πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εποχής «Η λύση αυτή προκρίθηκε, γιατί το 6ο Δημοτικό Σχολείο βρίσκεται στο κέντρο της Νέας Χώρας και διαθέτει όπως αποδείχθηκε, κατά τις επιτόπιες επισκέψεις του κ. Νομάρχη, των επιθεωρητών και των υπηρεσιακών παραγόντων, τις απαραίτητες αίθουσες, ώστε να στεγάσει το Νηπιαγωγείο με πρωϊνή εργασία και το 6ο Δημοτικό και 6ο Γυμνάσιο (τέως Β’ Μικτό Χανίων) σε χωριστά κτιριακά συγκροτήματα με πρωϊνή και απογευματινή εργασία χωρίς καμιά μετακίνηση μαθητών του Δημοτικού.

Οι μέχρι τώρα ενέργειες και αυτοψίες σε άλλα δημοτικά σχολεία της περιοχής είχαν την έννοια της εξευρέσως της πλέον καταλλήλου λύσεως.

Εξάλλου συγκροτήθηκε από τον κ. Νομάρχη επιτροπή για την εξεύρεση καταλλήλου οικοπέδου στην περιοχή και θα κινηθεί ύστερα απ’ αυτά η σχετική διαδικασία για την απόκτηση του και την ανέγερση κατόπιν του κτιρίου του 6ου Γυμνασίο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα