Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024

1979: Το λάδι να µείνει για τις ανάγκες των βιοµηχανιών της Κρήτης

Για ένα αίτηµα του ΕΒΕ Χανίων µε το οποίο ζητούσε τα αποθέµατα ελαιολάδου του νοµού Χανίων να παραµείνουν στα Χανιά για τις ανάγκες των βιοµηχανιών της Κρήτης διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 22ας Ιουλίου 1979.

Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Τα κρατικά αποθέµατα ελαιολάδου του Ν. Χανίων να µη συµπεριληφθούν στον διαγωνισµό εκποιήσεως πρός εξαγωγή, ζητά µε τηλεγράφηµα που έστειλε στον υπουργό Εµπορίου το Εµποροβιοµηχανκό Επιµελητήριο Χανίων, που παλιότερα είχε ζητήσει την αλλαγή των όρων του παραπάνω διαγωνισµού, επειδή απ’ αυτόν αποκλείστηκαν οι µικροµεσαίοι έµποροι, κι όλο το κρατικό απόθεµα ελαιολάδου θα περιέρχονταν στα χέρια λίγων χονδρεµπόρων.
Το ΕΒΕ ζητά τα αποθέµατα του λαδιού να χρησιµοποιηθούν από τις ντόπιες βιοµηχανίες, αναφέροντας στο τηλεγράφηµα του τα εξής: «Βιοµηχανίες ελαιολάδου περιφέρειας µας παρακαλούν κρατικά αποθέµατα βιοµηχανικού ελαιολάδου αποθηκευτικών κέντρων Κρήτης µη συµπεριληφθούν στο διαγωνισµό της 19/7 εκποιήσεως βιοµηχανικών ελαιολάδων προς εξαγωγήν αλλά να παραµείνουν.
∆ιαθέτουν στις Ραφιναρίες Κρήτης για επεξεργασία και διοχέτευση εσωτερικήν αγοράν όπως σας είχε ζητήσει προφορικώς η επιτροπή Ραφιναρίων Κρήτης προσφάτως και είχατε αποδεχθεί. Βιοµηχανίαι ελαιολάδου Κρήτης χειµάζονται από µακρού ελλείψει πρώτης ύλης εξαιτίας κρατικής πολιτικής και ανωτέρω αιτούµενη παραχώρηση θα την ανακουφίσει προσωρινά αλλά παράλληλα θα ικανοποιηθεί και η εσωτερική ζήτηση που παρουσιάζεται αυξηµένη αυτή την εποχή».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα