Πέμπτη, 1 Αυγούστου, 2024

1979: Υπεγράφη η σύµβαση για την αξιοποίηση του υδατικού δυναµικού ∆υτικής Κρήτης

Με τη λειψυδρία να απασχολεί όλο και εντονότερα αρµόδιους φορείς και πολίτες, σήµερα µέσα από την στήλη µας αναδηµοσιεύουµε ένα ρεπορτάζ της 1ης Ιουνίου 1979 που αφορά στην αξιοποίηση του υδατικού δυναµικού ∆υτικής Κρήτης.

Αναφέρει σχετικά το ρεπορτάζ της εποχής «Υπογράφηκε χθές η συµφωνία µεταξύ του Ελληνικού ∆ηµοσίου και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηµατοδότηση του έργου αξιοποίησης του υδατικού δυναµικού ∆υτικής Κρήτης.

Την συµφωνία της δανειοδοτικής σύµβασης που έχει ύψος 25 εκατ. Λογιστικών µονάδων ή 1.243000000 δρχ υπογράφουν ο υπουργός Συντονισµού κ. Μητσοτάκης από την ελληνική πλευρά και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Υβ Λέ Μπόοζ απ’ την µεριά της Τράπεζας.

Η τελετή της υπογραφής της σύµβασης που είχε έναν έντονο προπαγανδιστικό χαρακτήρα υπέρ της ΕΟΚ, έγινε στις 6:30 χθες το απόγευµα στον κιν/φο ‘‘Ρεγγίνα’’ παρουσία και των τοπικών αρχών της ∆υτικής Κρήτης.

Η τελετή της υπογραφής άρχισε µε προσφώνηση του Νοµάρχη κ. Χαραλαµπόπουλου, που αναφέρθηκε στη σηµασία του έργου, την µελέτη του οποίου παρουσίασε στη συνέχεια ο κ. Παυλάκης. Ο µελετητής έδειξε διαφάνειες από τις µελέτες που έχουν γίνει και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην σπουδαιότητα του νερού για την ∆. Κρήτη, στις ερευνητικές εργασίες , στο εγκεκριµένο γενικό σχέδιο για την αξιοποίηση του νερού, στα αρδευτικά έργα α’ και β’ φάσεως και στα οικονοµικά δεδοµένα του έργου. Μιλώντας ο υπουργός Συντονισµού αναφέρθηκε στίς «οφέλειες που θα έχει ο αγροτικός κόσµος από την ένταξη στην ΕΟΚ» και κατέληξε τονίζοντας πώς µε το µεγάλο αυτό έργο γίνεται ταυτόχρονα και ένα πείραµα. Γιατί είπε, συστήσαµε ένα τοπικό αυτοδιοικούµενο αποκεντρωµένο οργανισµό, που θα αναλάβει υπεύθυνα τη µελέτη, την εποπτεία τη κατασκευή και την εκµετάλλευση του έργου.

Ακολούθως εµίλησε εκ µέρους των αγροτών του Ν. Χανίων ο πρόεδρος της Κοινότητας Νεροκούρου κ. Φατσέας και τέλος ο ∆ιευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεως κ. Υβ Λέ Μπόρζ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα