Φλεβάρης του 1980 και στα Χανιά τείχος είχε πλακώσει… πλοιάριο εξαιτίας της κακοκαιρίας.
∆ιαβάζουµε σχετικά στο φύλλο της 23ης/2ου εκεινου του έτους «χθές τα ξηµερώµατα, στήν πλατεία Κατεχάκη (Τελωνείου) τῆς πόλης µας, ἔπεσε παλιό τείχος 20 µέτρα µήκος καὶ 3 µέτρα ὕψος. Από τά χώµατα καὶ τὶς πέτρες προξενήθηκε ζηµιά 200.000 δρχ στο πλοιάριο τοῦ… πού βρισκόταν ἐκεῖ κοντά.
Βασική αἰτία τῆς κατάρρευσης θεωροῦνται οἱ τελευταίες βροχοπτώσεις»
Τα Χανιώτικα Νέα συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Journalism Trust Initiative (JTI) των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, έχοντας συμπληρώσει και δημοσιεύσει την Αναφορά Διαφάνειας. Η Πρωτοβουλία JTI είναι ένα διεθνές πρότυπο για την και έχει ως στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του κοινού στα ΜΜΕ μέσω της ανάδειξης και προώθησης της αξιόπιστης δημοσιογραφίας,
Συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία αυτή, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της παραπληροφόρησης και να προάγουμε την αξιοπιστία και την ηθική στη δημοσιογραφία. Με αυτόν τον τρόπο, στηρίζουμε τις βασικές αρχές της ελευθερίας του τύπου και της δημοκρατίας, προσφέροντας στους πολίτες έναν αξιόπιστο πυλώνα πληροφόρησης.