Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

1986: Νέα ακτοπλοϊκή γραµµή από και προς την Κρήτη

Για µία νέα ακτοπλοϊκή γραµµή η οποία θα συνέδεε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου µε την Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη διαβάζουµε στο φύλλο της εφηµερίδας της 22ας Οκτωβρίου 1986.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εποχής «ξεκινά αύριο Πέµπτη η νέα ακτοπλοϊκή γραµµή που θα συνδέει τα µεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου µε την Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Αιγαίου, το δροµολόγιο θα επαναλαµβάνεται κάθε εβδοµάδα και περιλαµβάνει τα νησιά: Ρόδος, Κως, Σάµος, Χίος, Μυτιλήνη, Λήµνος, Καβάλα και επιστροφή από τα ίδια λιµάνια.

Κατά την αναχώρηση από την Ρόδο θα υπάρχει ανταπόκριση µε το πλοίο ‘‘Νηρέας’’ που θα έρχεται από την Κρήτη. Κατά την επιστροφή του στην Ρόδο θα έχει ανταπόκριση µε το πλοίο ‘‘GOLDEN VERGINA’’ που θα πηγαίνει προς Κρητη.

Το δροµολόγιο θα εκτελείται από το φέρρυ-µπωτ ‘‘Αλκαίος’’ που έχει χωρητικότητα 35 φορτηγών ή 200 Ι.Χ. και 600 επιβατών, µε ταχύτητα 18 µίλλια την ώρα.

• Η σηµασία της νέας αυτής ακτοπλοϊκής γραµµής προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι µεγάλη για την περιφερειακή ανάπτυξη των νησιών του αρχιπελάγους. Αυτή η γραµµή δηµιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των οικονοµικών σχέσεων (εµπορικών, τουριστικών, παραγωγικών κ.λ.π.) τόσο µεταξύ των νησιών, όσο και των νησιών του Αιγαίου µε την Βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα