Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

1986: Τα κοµπιούτερς µπαίνουν στην υπηρεσία των ∆ήµων

» Σε εξέλιξη βρίσκεται πρόγραµµα µηχανοργάνωσης της τ. Αυτοδιοίκησης

38 χρόνια πριν και στο φύλλο της εφηµερίδας της 7ης Νοεµβρίου 1986 διαβάζουµε για τον εκσυχρονισµό των υπηρεσιών των ΟΤΑ µε κοµπιούτερς.

∆ιαβάζουµε στο ρεπορτάζ της εποχής: «τρία µεγάλα βασικά έργα που αφορούν την µηχανογράφηση των οργανισµών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των Νοµαρχιών και την αυτοµατοποίηση των διαδικασιών των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Όπως ανακοίνωσε προχθές σχετικά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μένιος Κουτσόγιωργας η πρώτη φάση του προγράµµατος της µηχανογράφησης των ΟΤΑ θα επιδοτηθεί από τα Μεσογειακά Ολοκληρωµένα Προγράµµατα µε ποσό 859 εκατ. δραχµών. Η πρώτη φάση συνίσταται στην έναρξη και λειτουργία ειδικών προγραµµάτων πληροφορικής στην περιφέρεια και την έκδοση αποφάσεων των ∆ηµοτικών Συµβούλων για ένταξη στο πρόγραµµα αυτό, στάδια και των πρώτων 106 ∆ήµων της χώρας.

Με σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών η δαπάνη για το 1987 προβλέπεται σε 100 εκατ. δρχ. για το 88 και 115 εκατ. και για τα υπόλοιπα µέχρι το 1992 χρονια ανα 200 εκατ.

Για την υλοποίηση του τρίτου στόχου του υπουργείου και συγκεκριµένα την αυτοµατοποίηση των διαδικασιών του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Κουτσόγιωργας είπε ότι µε τον Νόµο 1399/86 δηµιουργηθηκε διεύθυνση Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων που θα λειτουργήσει παράλληλα µε την αναδιάταξη των υπηρεσιών. Με τη διεύθυνση αυτή θα αναβαθµισθεί ο ρόλος του σηµερινού τµήµατος µηχανογράφησης της διεύθυνσης εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών.

Επίσης η διεύθυνση Ηλεκτρονικής Επεξεργασίας Στοιχείων, θα καλύπτει όλες τις ανάγκες και απαιτήσεις µηχανοργανώσεως των άλλων διευθύνσεων του υπουργείου και παράλληλα θα υποβοηθεί τις Νοµαρχίες και τους οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο έργο της µηχανοργανωτικής υποδοµής»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα