8.4 C
Chania
Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025

Από το 2014 ξεκινούν οι έρευνες υδρογονανθράκων

Τον Σεπτέμβριο θα κατατεθούν στη Βουλή οι πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου από ιδιώτες αναδόχους, δήλωσε χθες το πρωί στο “Mega” ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

«Μέσα στον Σεπτέμβριο θα φέρουμε στη Βουλή για κύρωση τις δυο συμβάσεις που θα υπογράψουμε για το οικόπεδο του Πατραϊκού και για το οικόπεδο των Ιωαννίνων», είπε, επισημαίνοντας ότι αυτό έχει τόσο ουσιαστική όσο και συμβολική σημασία επειδή «η Βουλή των Ελλήνων θα μάθει, θα διερευνήσει και θα επικυρώσει τις πρώτες συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου με ιδιώτες αναδόχους για το πώς θα αξιοποιηθεί ο ορυκτός μας πλούτος. Αυτό έχει και την έννοια του ελέγχου από τον ελληνικό λαό του θέματος πώς αξιοποιείται ο ορυκτός πλούτος της χώρας και πού θα πάνε τα χρήματα αυτά».
Ο κ. Μανιάτης διευκρίνισε ότι «αμέσως μετά την υπογραφή, ο ανάδοχος παίρνει εντολή από το Δημόσιο να προχωρήσει τις έρευνες. Αρα μέσα στο 2014 θα δούμε και οπτικά νομίζω εξελίξεις», είπε.
Σημείωσε εξάλλου, ότι στόχος του υπουργείου είναι η «ταυτόχρονη τήρηση των αυστηρότερων δυνατών περιβαλλοντικών προδιαγραφών, χωρίς όμως αυτό να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην επιχειρηματικότητα τη μεγάλη και κυρίως την μικροεπιχειρηματικότητα που δημιουργεί και πολλές θέσεις εργασίας».
Αναφερόμενος στη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στη Σαντορίνη, ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος για τον οποίο συνέβη το ατύχημα και το δεύτερο μπλακ άουτ στο νησί. Διαβεβαίωσε πάντως, ότι πλέον διασφαλίζεται απολύτως ότι δεν θα ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα