Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Το 2018 η έναρξη του Nations League

Μια νέα διοργάνωση αναμένεται να μπει στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι από το 2018, με την επωνυμία «Nations League», σκοπός της οποίας θα είναι να γίνουν πιο ελκυστικά τα φιλικά των εθνικών ομάδων. Στο συνέδριο της UEFA στο Καζακστάν, ο Μισέλ Πλατινί και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία παρουσίασαν το Nations League στα μέλη της (54 εθνικές ομοσπονδίες) και τα σχέδια εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Τι εστί Nations League; Προκειμένου τα φιλικά των εθνικών ομάδων να είναι πιό ενδιαφέροντα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μια διοργάνωση τύπου Τσάμπιονς Λιγκ, στην οποία οι εθνικές ομάδες θα χωρίζονται σε ομίλους, και θα αγωνίζονται τις ημερομηνίες, που όυτως η άλλως θα είχαν κλείσει φιλικά. Τα εθνικά συγκροτήματα θα είναι χωρισμένα ανάλογα με τη δυναμικότητά τους, ενώ θα υπάρχουν και κατηγορίες, με τις τελευταίες ομάδες να υποβιβάζονται και τις πρώτες τέσσερις να παίζουν ανά διετία σε ουδέτερο έδαφος σε ένα άτυπο Final Four με έπαθλο πρόκριση στα τελικά του Euro.

Οι λεπτομέρειες του εγχειρήματος δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη, ωστόσο τα βασικά στοιχεία λένε ότι το Nations League θα αρχίσει το φθινόπωρο το 2018, θα υπάρχουν τέσσερα μεγάλα γκρουπ, και τρία η τέσσερα μικρότερα, ενώ κάθε εθνική ομάδα θα δίνει 4-6 ματς στο διάστημα μεταξύ Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου. Οι νικητές των τεσσάρων ομίλων, στη συνέχεια θα παίζουν στο Final Four.

Σαφέστατα υπήρξαν και κάποιες αντιδράσεις, κυρίως για την κούραση των παικτών, ωστόσο το γεγονός ότι τα ματς θα παίζονται σε ημερομηνίες που ουτως η άλλως οι ποδοσφαιριστές θα έπαιζαν φιλικά με τις εθνικές τους, μαλλον ακυρώνουν τις όποιες διαφωνίες.

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, τόνισε σχετικά: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο διεθνές καλεντάρι και να υπάρχει μια καλύτερη δομή στις ημέρες που υπάρχουν για τα φιλικά παιχνίδια. Υπάρχουν κάποιες εθνικές ομάδες που όλοι θέλουν να αντιμετωπίσουν κι άλλες που δυσκολεύονται να βρουν αντιπάλους. Αναζητούσαμε κάτι καινούριο και καταλήξαμε στην ιδέα του Nations League».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα