Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

474 οι επιβαίνοντες του “Norman Atlantic”

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που απέστειλε η διαχειρίστρια εταιρεία του Ε/Γ – Ο/Γ Norman Atlantic προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η λίστα επιβαινόντων του δρομολογίου Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα στις 27/12/2014 περιλαμβάνει 474 άτομα.

Αυτό ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic” σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 213 137 1042 και 213 137 1036.

Νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ  μετέδωσε ότι η πυρκαγιά στο πλοίο Norman Atlantic έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 13 ανθρώπους —μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί ναυτικοί που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης—, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι τα θύματα θα είναι περισσότερα αφού οι ιταλικές αρχές έχουν διαπιστώσει ήδη την παρουσία παράνομων μεταναστών μεταξύ των επιβατών και θεωρούν μη αξιόπιστη τη λίστα των επιβαινόντων.

Η ιταλική ακτοφυλακή ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι απόψε εντοπίστηκε και περισυνελέγη άλλο ένα πτώμα από το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.
Εκτός από τους έντεκα επιβάτες, δύο Αλβανοί ναυτικοί που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους διασώστες, σκοτώθηκαν όταν έσπασε ο κάβος του ρυμουλκού στο οποίο επέβαιναν.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι δύο Χανιώτες.

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα