Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια και στα Χανιά (video)

Προεξάρχοντος του μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού εορτάσθηκαν σήμερα με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδείων της Θεοτόκου η μεγάλη ετήσια χριστιανική εορτή των Θεοφανίων εις ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή.
Το «Παρών» έδωσαν πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές μαζί με πλήθος κόσμου που συνόδευσε την πομπή για τον Αγιασμό των Υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα στο παλιό λιμάνι. Φέτος, όμως, εξαιτίας της μεγάλης τρικυμίας που επικρατούσε στο καθιερωμένο σημείο, δεν ήταν δυνατόν να τελεστεί ο Αγιασμός τω Υδάτων και έγινε σε διαφορετικό σημείο για να μην υπάρχει τρικυμία μπροστά από το ΚΑΜ. Παρά το κρύο που επικρατούσε βούτηξαν αρκετοί κολυμβητές στα παγωμένα νερά ναι πιάσουν τον Σταυρό και να πάρουν την ευλογία του μητροπολίτη μαζί με τα συνοδευτικά δώρα.

ΣΤΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ
Παρουσία δεκάδων πιστών και μέσα σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και στη Δεξαμενή της ΔΕΥΑΧ στον Αη Γιάννη.

ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΑΚΙ
Οι χειμερινοί κολυμβητές στην εδώ και χρόνια καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στο Καλαμάκι αψηφώντας τα κύματα και το κρύο βούτηξαν να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα