Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

2678/678/3334511/999.21.7463/889 πρόβλημά σου αν τον ξεχάσεις

Ένας αριθμός για τον καθένα μας… Δεκτό.
Θα είναι λέει η ταυτότητα μας. Δεκτό.
Με τον αριθμό αυτόν θα είμαστε το πρόσωπο στην Υγεία, στις Τράπεζες, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στην αναγνώριση στοιχείων, παντού. Δεκτό.
Με τον ίδιο αριθμό, η πολιτεία και κάθε υπηρεσία ή φορέας της, θα μπορεί να πάρει ό,τι στοιχείο χρειάζεται για το πρόσωπο του καθενός, μέσα από μία τεράαααααααστια δεξαμενή πληροφοριών, με στόχο λένε οι αρμόδιοι, τόσο την ασφάλεια των στοιχείων μας, όσο και την απλοποίηση σε διάφορα ζητήματα που κάνουν την καθημερινότητα μας, δαντέλα.
Δεκτό.
Τι σημαίνει δεκτό;;; Σημαίνει πως χρόνια τώρα μιλάμε για το χαρτοβασίλειο του τρόμου, τη γραφειοκρατία, την ίδια ώρα που ανά πάσα ώρα και στιγμή, στον οιονδήποτε γκισέ ή πίσω από ένα τζάμι, μπορούν να μας πουν… δείξε μου τίνος είσαι, πες μου ποιος είσαι, απέδειξε μου πότε γεννήθηκες και πού, δώσε μου χαρτί που να λέει πού έχεις βάλει τον φούρνο μικροκυμάτων.
Μία ώρα για να μαζέψω και να δείξω τι είμαι, τέλος πάντων και αν δεν έχει κοιμηθεί και καλά ο συνάνθρωπος από την άλλη πλευρά, ίσως να μου ζητήσει και τον αριθμό της ΑΔΑΕ, έτσι για καψόνι.
Τέλος όλα τα ηλίθια που για δεκαετίες έκαναν τη ζωή μας δύσκολη.
Σε λίγες μέρες, ο ένας και μοναδικός ΑΡΙΘΜΟΣ για τον έναν και μοναδικό εαυτό μου, που κάθε πρωί βλέπω στον καθρέπτη και του χαμογελάω, τον σταυρώνω για να μη ματιαστεί.
Διότι όταν δύσκολα σε αναγνωρίζει κάποιος, εσένα που δεν έχεις να κρύψεις τίποτα μιας και ακολουθείς την ισορροπία, τον νόμο, το ορθό, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην έχεις έναν και μόνο ΑΡΙΘΜΟ που να σε εκπροσωπεί και να γίνει η ζωή όλων εύκολη.
Τους παράνομους, φυσικά κάτι τέτοιο θα τους μπερδέψει το μυαλό, αφού θα πρέπει σε μικρό χρόνο να βρουν τρόπους να εισχωρήσουν σε όλες τις υπηρεσίες ταυτόχρονα, στον έναν και μοναδικό αριθμό, για να παρακάμψουν τα νόμιμα και να απλώσουν τα δίκτυα τους τα παράνομα.
Δύσκολο;;; Λέω πως ναι. Θα δείξει.
Και με τις ταυτότητες, τα διαβατήρια, τα τσιπάκια, τις ακρίδες, τα Ζερζεβουλάκια που θα μας κατακλύσουν, τι θα γίνει;
Αυτά τα έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου το Πανεπιστήμιο των Συνωμοσιολόγων, το οποίο κάνει μία προσπάθεια να αναβαθμίσει τα πτυχία που μέχρι σήμερα έχει απλόχερα μοιράσει, άνευ εξετάσεων, βεβαίως, βεβαίως.
Επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας αποδεδειγμένα πλέον, είναι η κύρια τροφή για όσους αρκούνται στις προπαγάνδες, για όσους ασχολούνται με τις μάγισσες, για όσους κάνουν γούστο με τη φρίκη των πολέμων και αρέσκονται να προδιαγράφουν το μέλλον, με τα πιο σκούρα έως και σκοτεινά χρώματα, θα ήθελα να παρακαλέσω να ξεκινήσουν περίοδο νηστείας ή δίαιτας, ανάλογα τις πεποιθήσεις τους.
Κανένα τρωκτικό δε θα δαγκώσει όποιον πολίτη λάβει το έναν και μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης του, κανένα λέιζερ δε θα τον σημαδέψει μήτε στο κούτελο, ούτε στη γενετήσια περιοχή, όπως επίσης ουδείς που θα λάβει τον ενιαίο αριθμό, δε θα μπει στα κιτάπια των υπηρεσιών ασφαλείας.
Αυτά τα στοιχεία υπάρχουν χρόνια πίσω και αφορούν στο πως μία δημοκρατία σε μία ευνομούμενη χώρα, μπορεί να μη χάσει το μπούσουλα με τους 10.000.000 κατοίκους και τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.
Σε άλλες χώρες που υπάρχει ο ενιαίος αριθμός ταυτοπροσωπίας, αααα όπως και στην Κύπρο που υπάρχει, να είστε σίγουροι πως οι 7 πληγές του Φαραώ δεν έκαναν την
εμφάνιση τους.
Οι πληγές αυτές είναι όλες εσωτερικές και κάνουν τη ζωή δύσκολη, σε όποιον, είναι ασεβής προς τους ανθρώπους, απρεπής προς τα παιδιά και τους γερόντους, εκμεταλλευτής των εργαζομένων και δολοφόνος του δικαίου και της κοινωνικής συνοχής. Οι 7 πληγές του Φαραώ τυλίγουν τις ζωές τελικά, όσων δεν υπερασπίζονται τις αξίες και την ιστορία του τόπου τους, όλους όσους με εμπάθεια αντιμετωπίζουν τους συνανθρώπους τους, εκείνους που ματώνουν την ομορφιά και ξεχειλώνουν τη σχέση με την πίστη μας, το Θεό και τη σημαία μας.
Οπότε χαλαρώστε, περδικούλες, διότι ο κυνηγός ασχολείται με κρυπτονομίσματα, δείκτες χρηματιστηριακούς και το βεληνεκές των όπλων που πωλούνται και αγοράζονται σε περιοχές, όπου η πολλή συνωμοσία, δεν ενίσχυσε τη λογική και την ειρήνη.

– ο παρατηρητικός Μ π. Λ –


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα