Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

3000 κεραυνοί έως το βράδυ του Σαββάτου

Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το Σάββατο 08/01, με τις ισχυρότερες να εντοπίζονται σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές όπου σημειώθηκαν και καταιγίδες. Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr  κατέγραψε πάνω από 3000 κεραυνούς έως τι πρώτες βραδινές ώρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως το απόγευμα του Σαββάτου 08/01 καταγράφηκε στην Ι.Μ. Μεγίστης Λαύρας και ήταν ίσο με 84 χιλιοστά. Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή της βροχόπτωσης, οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα «ΖΕΥΣ» καθώς και ενδεικτικά ύψη βροχής.

Εν τω μεταξύ οι ισχυρές κατά τόπους βροχές και καταιγίδες που σημειώνονται από το πρωί του Σαββάτου 08/01 αναμένεται να συνεχιστούν και για το υπόλοιπο της ημέρας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρότερα στις θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, όπου υπάρχει πιθανότητα και για χαλαζοπτώσεις.

Ο υετός (βροχή/χαλάζι/χιόνι) αναμένεται  και τις πρώτες βραδινές ώρες (κάτω) του Σαββάτου 08/01

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9-11 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και τους 14-16 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη και η Δυτική Πελοπόννησος όπου τοπικά ο υδράργυρος θα φτάσει τοπικά τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 5 έως 6 μποφόρ.

 

 

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα