Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΔΗΚΟΙΠ

Για μία ακόμη χρονιά ο Οργανισμός Δημοτικής και Κοινωνικής Πολιτικής  (ΟΔΗΚΟΙΠ) του Δήμου Χανίων με τη βοήθεια πολλών πολιτών και εταιρειών θα προσφέρει τρόφιμα, παιχνίδια και είδη ρουχισμού σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.
Τα συγκεκριμένα είδη θα μοιραστούν σε πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην λίστα του ΟΔΗΚΟΙΠ, ενώ όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Οργανισμού και αντιδήμαρχος Χανίων Βαγγέλης Σαματάς σε συνέντευξη Τύπου, τα πράγματα που προσέφεραν οι πολίτες φέτος είναι πολλά, σε σημείο τέτοιο ώστε να μη χωρούν πλέον στους χώρους του Δήμου.
Ο κ. Σαματάς τόνισε, ακόμη, ότι "και φέτος ο ΟΔΗΚΟΙΠ μετά από μια μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων, του δημάρχου και του Δ.Σ, θα βοηθήσει πολλές οικογένειες στην πόλη μας. Ήδη το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να αγοράσουμε 200 επιταγές τροφίμων αξίας 30 ευρώ η μία, όμως η βοήθεια των ΜΜΕ όλα αυτά τα χρόνια έδωσε την δυνατότητα σε πάρα πολλούς επιχειρηματίες αλλά και σε επώνυμους κι ανώνυμους πολίτες των Χανίων να γνωρίσουν το έργο του ΟΔΗΚΟΙΠ κι έτσι να έχει μαζευτεί μια τεράστια ποσότητα τροφίμων, παιχνιδιών και ειδών ρουχισμού η οποία είναι πρωτόγνωρη".
Παράλληλα ο κ. Σαματάς σημείωσε ότι "οι χώροι του Δήμου πλέον δεν χωρούν τα πράγματα αυτά κι έτσι αναγκαστήκαμε να σταματήσουμε να δεχόμαστε και σταδιακά θα μεταφερθούν με ένα φορτηγό αυτοκίνητο, θα μοιραστούν τα παιχνίδια σε παιδικούς σταθμούς της πόλης και σε φτωχά παιδιά που έχουμε εγγεγραμμένα στον ΟΔΗΚΟΙΠ ο οποίος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Οι συνεργάτες δούλεψαν πολύ εντατικά κι έχει γίνει κατάλογος με όλους αυτούς που έχουν ανάγκη".
Ο κ. Σαματάς πρόσθεσε ότι "αυτοί οι άνθρωποι θα πάρουν και τροφοεπιταγές και τσάντες. Σε όσους όμως δεν φτάσουν οι τροφοεπιταγές γιατί πρέπει να γίνει μια συγκεκριμένη καταγραφή για να μην αδικήσουμε κανέναν, θα δώσουμε τσάντες με τρόφιμα και αυτό θα συνεχιστεί από την υπηρεσία μέχρι και την Μ. Πέμπτη. Όσοι δεν προλάβουν να έρθουν ή είναι ασθενείς, την Μ. Παρασκευή και το Μ. Σάββατο ένα αυτοκίνητο του Δήμου θα γυρίσει σε ορισμένα σπίτια που οι άνθρωποι αυτοί θα μας έχουν ενημερώσει στο τηλέφωνο 28210 95292 ότι δεν μπορούν να έρθουν, να πάμε εμείς σε αυτούς και να τους δώσουμε τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζονται για να περάσουν αυτές τις Άγιες μέρες".
Ο κ. Σαματάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει "όλους τους επιχειρηματίες, τους απλούς ανθρώπους της πόλης μας που από το υστέρημά τους έδωσαν και μαζεύτηκαν αυτές οι μεγάλες ποσότητες τροφίμων, πραγμάτων, παιχνιδιών και ρουχισμού για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη".
Καταλήγοντας, ο αντιδήμαρχος Χανίων υπογράμμισε ότι "είναι μια δύσκολη εποχή κι έτσι δείχνεται η αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας που έχουμε εμείς οι Χανιώτες και αυτό αποδείχθηκε και πριν λίγες μέρες με τη βοήθεια στη Γάζα, με δύο μεγάλα φορτία που στείλαμε".


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα