Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΩΝ

Καθυστέρηση δύο εβδομάδων στην εκτέλεση των έργων στην παλιά εθνική οδό Χανιά – Κολυμπάρι, λόγω των πρόσφατων ραγδαίων βροχοπτώσεων, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, που δημιούργησαν τεχνικές δυσκολίες στο έργο. Αυτό ανακοίνωσε χθες η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, επισημαίνοντας ότι «η μεγάλη αύξηση στα ποσοστά υγρασίας της υπόβασης του δρόμου απαιτεί επιπλέον εργασίες (ανακατασκευή της υπόβασης) προκειμένου να δεχθεί τον ασφαλτοτάπητα, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος αστοχίας, κακοτεχνιών και επιπλέον καθυστερήσεων».
Και προσθέτει: «Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων, έχοντας πλήρη γνώση της κατάστασης, λόγω και της έναρξης της τουριστικής περιόδου, σε συνεργασία με τις ανάδοχες εταιρείες, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα στο συντομότερο διάστημα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έργα που εκτελούνται στην παλιά εθνική οδό είναι απαραίτητα έργα υποδομής για την ευρύτερη περιοχή και είναι γνωστό ότι χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Κρήτης με συγκεκριμένες προθεσμίες παράδοσης, ενώ τα συμπληρωματικά έργα κατά μήκος του δρόμου χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των Δήμων που εμπλέκονται. Για τους λόγους αυτούς η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών και των κατοίκων της περιοχής, που θα είναι και οι τελικοί αποδέκτες των έργων με μακροπρόθεσμα οφέλη για τον τουρισμό και την ποιότητα ζωής, γενικότερα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα