Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Με την κατάθεση της κόρης του Αριστοτέλη Παυλίδη, Αγγελικής, θα συνεχιστεί σήμερα το έργο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του πρώην υπουργού Αιγαίου.
Στην Προανακριτική Επιτροπή θα καταθέσουν μεταξύ άλλων σήμερα ο ακτοπλόος Γεώργιος Σπανός και ο δήμαρχος Τήλου Αναστάσιος Αλιφέρης.
Προχθές κατέθεσαν οι Ιωάννης Τζωάννος (γγ του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής – πρόεδρος Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών), Βασίλης Μάμης (σύνδεσμος υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου).
Στην επιτροπή κατέθεσαν, επίσης, οι Κ. Χαραλαμπίδης (Νομικός Σύμβουλος του Κράτους) και Νικόλαος Φάσσος (πληρεξούσιος των πωλητών του διαμερίσματος, που αγόρασε η Αγγελική Παυλίδη).
Η Προανακριτική αποφάσισε το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Αρ. Παυλίδη, καθώς και του αδελφού του, ο οποίος φέρεται να χρηματοδότησε την αγορά ακινήτου της θυγατέρας Παυλίδη, ώστε να εξεταστούν οι καταγγελίες του εφοπλιστή κ. Φ. Μανούση.
Από το άνοιγμα και την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών της οικογενείας Παυλίδη αναμένεται να κριθεί η εξέλιξη της υπόθεσης στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, η οποία καλείται να παραδώσει το πόρισμά της ως τις 27 Απριλίου, οπότε θα επαναλειτουργήσει το Κοινοβούλιο.
Η διακοπή όμως των εργασιών της Βουλής λόγω των πασχαλινών διακοπών μετέθεσε για μετά τις 27 Απριλίου το ενδεχόμενο να αναληφθεί από την αντιπολίτευση νέα πρωτοβουλία για την κοινοβουλευτική διερεύνηση της δεύτερης δικογραφίας.
Αν υπάρξει ενοχοποιητική κατάληξη για την πρώτη υπόθεση, στην ίδια Επιτροπή θα παραπεμφθεί και η δεύτερη δικογραφία, αλλιώς η κυβερνητική πλειοψηφία αναμένεται να ζητήσει την αρχειοθέτησή της.
ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ
Αίσθηση προκάλεσε δήλωση του υφυπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας Πάνου Καμμένου στην εφημερίδα Realnews για την υπόθεση  Παυλίδη – Μανούση, σύμφωνα με την οποία «δεν γνωρίζω ποιος λέει την αλήθεια, αλλά αυτό που γνωρίζω και πιστεύω είναι πως τουλάχιστον ένας από τους δύο -ή ίσως και οι δύο- να βρεθούν ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης και πίσω από τα κάγκελα του Κορυδαλλού».
Ο κ. Καμμένος προσθέτει ότι «ο ελληνικός λαός, η δημοκρατία μας, βαρέθηκε και κουράστηκε να ανέχεται πιθανούς δωροδοκούμενους, δωροδοκούντες, εκβιαστές και συκοφάντες να κυκλοφορούν ελεύθερα». Παράλληλα, εκφράζει την άποψη ότι «εκείνοι για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες, προδήλως δεν έχουν θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα