Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΟΥ ΡΕΝΤΗ

Τον οπλισμό, το σημείωμα και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 19χρονου δράστη της πρωτοφανούς επίθεσης στη Σχολή του ΟΑΕΔ μελετούν οι Αρχές, προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση.
Εν τω μεταξύ συγκρατημένα αισιόδοξοι δηλώνουν οι γιατροί για την κατάσταση της υγείας του νεαρού σπουδαστή που δέχθηκε τα πυρά του αυτόχειρα. Ο νεαρός νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Κρατικού Νικαίας και έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.
Ο 18χρονος έχει ξυπνήσει και προχθές το πρωί αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη.
Μετά το πέρας της επέμβασης οι γιατροί τόνισαν ότι ο 18χρονος στάθηκε τυχερός στην ατυχία του, αφού η σφαίρα πέρασε δίπλα από μεγάλη φλέβα, χωρίς όμως να τη βλάψει. Έτσι απετράπη η πιθανότητα ακατάσχετης εσωτερικής αιμορραγίας.
Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται οι δύο υπάλληλοι, ο ένας στο Κρατικό Νίκαιας και ο άλλος στο ΚΑΤ.
Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται ιδιαίτερα όσον αφορά στην προέλευση των όπλων που χρησιμοποίησε ο 19χρονος. Παράλληλα, αναμένεται να εξεταστούν η μητέρα του νεαρού, καθώς και αρκετοί συμμαθητές του.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν τον υπολογιστή που είχε στο σπίτι του ο αυτόχειρας, ενώ μελετάται και η προέλευση του σημειώματος που άφησε.
Η δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μελετά επίσης τις ιστοσελίδες που επισκεπτόταν ο 19χρονος, σε αναζήτηση άλλων ατόμων με τα οποία συνομιλούσε μέσω chat rooms.
Σχετικά με τον οπλισμό, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, πρόκειται για αντίγραφα ρωσικού όπλου που είχαν υποστεί τεχνική επεξεργασία.
Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο δράστης εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας και προέκυψε ότι πρόκειται για δύο πιστόλια κρότου, τα οποία με κατάλληλη τεχνική επεξεργασία μετατράπηκαν σε πυροβόλα.
Η μετασκευή απαιτεί γνώσεις οπλουργού και κατ’ επέκταση εξετάζονται δύο ενδεχόμενα: είτε ο δράστης αγόρασε τα όπλα μετασκευασμένα από τη μαύρη αγορά, είτε είχε κάποιο συνεργό με γνώσεις οπλουργού. Οι προμηθευτές των συγκεκριμένων όπλων αναζητούνται στις εξωσχολικές συναναστροφές του αυτόχειρα.
Δήλωση  Σπηλιωτόπουλου
Στο περιστατικό αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος, καθησυχάζοντας γονείς και μαθητές. Ο υπουργός σημείωσε ότι στην Ελλάδα δεν εμφανίζονται τα φαινόμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας σε άλλες χώρες. «Απο κει και έπειτα το συγκεκριμένο γεγονός ήταν ένα γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε. Ήταν η αδυναμία διαχείρισης μιας, αν θέλετε, όπως άφησε στο σημείωμα, ερωτικής απογοήτευσης, κάτι που μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι, βεβαίως, χρειάζεται πολύ μεγάλη φροντίδα, χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη περισσυλογή στον τομέα της ψυχικής υγείας.
Και οποιαδήποτε πρωτοβουλία και προσπάθεια στην κατεύθυνση της θωράκισης της ψυχικής υγείας, από οπουδήποτε και αν προσφέρεται, είναι καλοδεχούμενη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα