Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ

Έκκληση για την συμφιλίωση και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ κατά το πασχαλιάτικό κήρυγμά του από την Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό σε κλίμα βαρύ από την τραγωδία στη Λ’Ακουιλα. Χιλιάδες πιστοί συνέρευσαν και φέτος και στην Ιερουσαλήμ…
«Η δύσκολη αλλά απαραίτητη συμφιλίωση είναι προϋπόθεση για ένα μέλλον με ασφάλεια και ειρηνική συνύπαρξη», τόνισε στο κήρυγμά του ο Πάπας Βενέδικτος. Πρόσθεσε ότι «η συμφιλίωση μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ανανεωμένες και ειλικρινείς προσπάθειες για την επίλυση της ισραηλινο-παλαιστινιακής διαμάχης».
«Είναι επείγον», πρόσθεσε, ο κόσμος να ανακαλύψει και πάλι την ελπίδα για να τερματιστούν οι πόλεμοι και για να μπει τέλος στη φτώχεια και την οικονομική αναταραχή, υπογράμμισε ο Πάπας Βενέδικτος.
Το μήνυμα «Urbi et orbi» («για την πόλη και τον κόσμο») έκλεισε με την ευχή «Χριστός Ανέστη» σε 63 γλώσσες. Ο Πάπας Βενέδικτος θα πραγματοποιήσει πολυήμερη επίσημη περιοδεία στους Αγίους Τόπους στο διάστημα 8-15 Μαΐου και θα επισκεφτεί την Ιορδανία, το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη. Στο προσκύνημα θα μεταφέρει μήνυμα ελπίδας και αγάπης, είπε στο κήρυγμά του.
Μεγάλη υπήρξε και η προσέλευση προσκυνητών στους Αγίους Τόπους για το Πάσχα των καθολικών και των προτεσταντών αλλά και το ορθόδοξο την επόμενη Κυριακή.
Εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί συνέρρευσαν στην Ιερουσαλήμ για την Ανάσταση του Χριστού. Στην ομιλία του στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου ο Καθολικός Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ, Ρέϊμον Ταουΐλ, απέφυγε τις πολιτικές αναφορές για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αλλά αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα