Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ Β’ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Μονάχα ένα εξ’ αναβολής παιχνίδι έγινε το Σαββατοκύριακο στην Α’ κατηγορία και σε αυτό , ο Κρ. Αστέρας / ΠΣΝ Χανιά νικώντας με 2-1 μέσα στις Καλύβες έκανε ένα μεγάλο βήμα για την παραμονή του.
Κανονική αγωνιστική είχαμε στη Β’ κατηγορία όπου τα Κεραμειά εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία του Ποσειδώνα και τον έπιασαν στην κορυφή ενώ πλησίασε την πρώτη θέση και ο Αλμυρός. Πιο αναλυτικά οι αγώνες:
Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ομιλος Παραμονής
15η αγωνιστική
– Τιτάν – Κρ.Αστήρ/ΠΣΝ Χ. 1-2
Σημαντικό άλμα για την παραμονή της πέτυχε η ομάδα των φιλοξενουμένων που στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής νίκησε μέσα στις Καλύβες το Σάββατο με 2-1 χάρη σε δύο τέρματα του Μπαρτζίδη. Συγκεκριμένα στο 61′ από ωραία μπαλιά του Τσουρουνάκη ο Μπαρτζίδης προχώρησε από το κέντρο, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε τον Κατσανικάκη ανοίγοντας το σκορ. Αμεση ήταν η αντίδραση της ομάδας των Καλυβών αφού στο 64′ ο Μανουσάκης με ένα πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή ισοφάρισε. Ομως δέκα λεπτά αργότερα ο Μπαρτζίδης εκμεταλλεύτηκε ασυνεννοησία των αμυντικών και με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε για διαμαρτυρία με δεύτερη κίτρινη ο Ι. Μανανεδάκης του Τιτάνα.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Γιαννουλάκη
Τιτάν: Κατσανικάκης, Τζομπανάκης, Μανανεδάκης Π., Κοτρωνάκης Γ. (46’ Βογιατζάκης), Μανανεδάκης Ι., Κουλουμπής, Σπαθαράκης (80’ Κοτρωνάκης Ι.), Ιερωνυμάκης, Μανουσάκης, (Κρεμλίδης), Βρυωνάκης, Λεδάκης
Κρ. Αστέρας/ΠΣΝ Χανιά: Πάτας, Καβουκίδης, Παπαδημητράκης, Βιγλάκης, Γκιόκας, Τσουρουνάκης, Γκάγκε, Δασκαλάκης, Μιχαλέφσκι (82’ Μαρκουλάκης), Σπυριδάκης (63’ Ξυνίδης), Μπαρτζίδης (91’ Ξεκουκουλωτάκης)
* Την Μ. Παρασκευή στις 5.30μμ στη Μοναχή Ελιά οι παλαίμαχοι του Κρ. Αστέρα θα δώσουν φιλικό αγώνα με την τωρινή ομάδα του Κρ. Αστήρ/ΠΣΝ Χανιά.
Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
25η αγωνιστική
– Αλμυρός – Ν.Περιβολίων/Ακρίτας 5-0
Τρεις βαθμούς από την κορυφή απέχει πλέον ο σύλλογος της Γεωργιούπολης που επικράτησε εύκολα στο αποκορωνιώτικο ντέρμπι. Στο 20′ ο Γύπαρης με σουτ πέτυχε το 1-0 για να διπλασιάσει τα τέρματα στο 28′ ο Μαλινδρετάκης με σουτ. Στο 55′ ο Μαρινάκης με κεφαλιά έγραψε το 3-0 και η συνέχεια ανήκε στον 14χρονο Μίνωα Φραγκιαδάκη που πέτυχε τα δύο άλλα τέρματα λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο στο 70′ με σουτ αξιοποιώντας ασίστ του Πετράκη και το δεύτερο εκτελώντας εύστοχα πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Στο 82′ αποβλήθηκαν με δεύτερη κίτρινη οι Γύπαρης και Χονδράκης που αλληλοεξυβρίστηκαν ενώ στο 77′ είχε δοκάρι ο Μ. Κοκολάκης.
Από τον διαιτητή Μπουλέρο οι γηπεδούχοι ζήτησαν ένα πέναλτι πάνω στον Μετίν.
Αλμυρός: Μαστοράκης, Κοκολάκης Π. Ι., Σκουντριδάκης, Τσαπάκης, Μπαϊλάκης (65’ Μαυρούλης Κ.), Σταυρουλάκης, Κοκολάκης Μ., Μαλινδρετάκης (69’ Πετράκης), Μαρινάκης (65’ Φραγκιαδάκης), Μετίν, Γύπαρης
Νέοι Περιβολίων/Ακρίτας: Τίτη, Χονδράκης, Ντούκα (46’ Αλουσάϊ), Σταυρουλάκης, Κοτρωνάκης, Ζερβουδάκης, Τρούλος, Τραϊτοράκης, Τσικουράκης, Πατσουράκης, Πετράκης,
– Κεραμειά – Ιδομενέας 2008 6-0
Στην πρώτη θέση αναρριχήθηκαν οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την χθεσινή ισοπαλία του Ποσειδώνα. Η ομάδα του Γαλατά άντεξε μέχρι το 40′ όταν ο Ασλαματζίδης με ψηλοκρεμαστό πλασέ άνοιξε το σκορ. Ετσι στο β’ μέρος τα Κεραμειά κυριάρχησαν και πέτυχαν άλλα πέντε τέρματα. Στο 50′ από σέντρα του Τόλια ο Λιονάκης με σουτ έκανε το 2-0 και στο 58′ από σουτ του Λιονάκη και προσωρινή απόκρουση του Σμαραγδόπουλου ο Γ. Μανωλακάκης σημείωσε ένα ακόμα τέρμα. Στο 65′ ο Λιονάκης με σουτ έξω από την περιοχή και στο 73′ ο Γ. Μανωλακάκης με σουτ ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 5-0 και στο 80′ από σέντρα του Γ. Μανωλακάκη ο Δασκαλάκης στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κλείνοντας με αυτογκόλ το σκορ.
Από τον διαιτητή Τριανταφύλλου οι γηπεδούχοι ζήτησαν ένα πέναλτι πάνω στον Μανωλακάκη.
Κεραμειά: Λατζάκης, Δρακακάκης (60’ Αμαξόπουλος), Κρανιδιώτης, Λυβιάκης, Μανωλακάκης Κ. (75’ Παγιαλάκης), Ασλαματζίδης, Λιονάκης, Καραγιαννάκης Ι., Μπαδιεριτάκης (46’ Σταθάκης), Τόλιας, Μανωλακάκης Γ.
Ιδομενέας 2008: Σμαραγδόπουλος, Ευαγγέλου, Δασκαλάκης, Διαμαντάκης, Μαλτεζάκης, Τορναζάκης, Τζατζιμάκης (79’ Μπερβανάκης), Λασαούρι, Νταμοτσίδης, Φιωτάκης, Τσουπάκης (46’ Τσιακίρης)
– Ενωση Θ.Κ. – Υρτακίνα 0-0
Μπορεί να μη σημειώθηκε γκολ στα Καθιανά χθες όμως στην πραγματικότητα και οι δύο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και έτσι δεν αντικατοπτρίζει η λευκή ισοπαλία την εικόνα του παιχνιδιού. Στο 75′ ο Γαβαλάς είχε κεφαλιά στο δοκάρι της Υρτακίνας η οποία από την πλευρά της είχε μοιραίο παίκτη τον Καρανάκη. Καλή ήταν η διαιτησία του Βαμιανάκη.
ΕΘΚ: Καλφάκης, Γαβαλάς, Κυριακάκης, Σκορδυλάκης, Τζίτζιφας (70’ λ.τρ. Τσιτωνάκης), Σκανδαλάκης, Σμυρλάκης, Κοκογιαννάκης, Λιονάκης, Μπερεδάκης (80’ Ψυχογιός), Μπαρδούλ
Υρτακίνα: Μπομπολάκης Β., Κουρομιχελάκης (46’ Γκουντελίτσας), Κοντεκάκης, Σφηναρολάκης, Μαρματάκης, Ασλνάϊ, Αθανασιάδης (60’ Μπομπολάκης Α.), Δασκαλάκης, Μανουκιάν, Βακάκης, Καρανάκης
– Απόλλων – Ατρόμητος 1-2
Αν και ξεκίνησε με 10 παίκτες λόγω έλλειψης δεύτερου μικρού η ομάδα του Μάλεμε άνοιξε το σκορ στο 33’ με κεφαλιά του Βερναδάκη από κόρνερ του Τσουχλαράκη. Λίγο αργότερα μάζεψε 11άδα με την είσοδο του Κατάκη που μάλιστα στο 55’ πέτυχε από κοντά με σουτ το 0-2 και αφού προηγουμένως ο Γ. Μουστάκας απέκρουσε προσωρινά το σουτ του Τσυχλαράκη. Για τους γηπεδούχους μείωσε στο 70’ με σουτ ο Τζεμανάκης.
Καλή ήταν η διαιτησία του Ανεζάκη
Απόλλων: Μουστάκας Γ., Χριστιανάκης, Γεμισάϊ, Σπανουδάκης, Κατσομπενάκης Γ. (70’ Νευράκης Γ.), Καποκάκης, Τζεμανάκης, Νταουντάκης, Ρούντι, Χαριτάκης, Παρδαλάκης
Ατρόμητος: Κελάκης, Τζωρτζάκης, Τσομπάνογλου, Γαλανάκης, Βερναδάκης, Προβιδάκης, Φραντζεσκάκης (67’ Κρασάκης), Τερεζάκης, Παγωνάκης, Τσουχλαράκης, Κατάκης (ήρθε στον αγώνα στο 38’)
* Ο Απόλλωνας με ένστασή του ζητάει να κατοχυρωθεί ο αγώνας υπέρ του επειδή ο Ατρόμητος ξεκίνησε με ένα μικρό. Βέβαια για τον λόγο αυτό η ομάδα του Μάλεμε αγωνιζόταν με 10 παίκτες μέχρι να έρθει ο δεύτερος μικρός (Κατάκης) περίπου στο 38’ αν και είχε άλλους παίκτες -μεγαλύτερους- στον πάγκο. Είναι κάτι που το έχουμε συναντήσει και σε άλλα παιχνίδια παλαιότερα χωρίς να υπάρξει πρόβλημα εφόσον η ομάδα χρησιμοποιούσε λιγότερους παίκτες όσους και οι λιγότεροι μικροί. Πάντως σχετικά θα αποφασίσει η ΕΠΣΧ.
– Αστέρας Μ. – Ποσειδών Τσ. 1-1
Συγκάτοικο στην κορυφή στα Κεραμειά απέκτησε ο Ποσειδώνας αφού στο δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του στον Πλατανιά είχε απώλειες βαθμών.
Στο 60′ από προσπάθεια του Μυλωνάκη ο Στεφανίδης με πλασέ πέτυχε το 0-1 για να ισοφαρίσει στο 75′ με πέναλτι ο Σακουάλος. Το πέναλτι δόθηκε σε χέρι του Σωμάκη μετά από ενέργεια του Μελζίνι με τον παίκτη του Ποσειδώνα να βλέπει την κόκκινη κάρτα. Στο 90′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη και ο Παπασωτηρίου των γηπεδούχων.
Από την διαιτησία του Μιχελάκη έχει πάρα πολλά παράπονα ο σύλλογος των Τσικαλαριών που υποστηρίζει ότι έγινε αλλοίωση αποτελέσματος. Συγκεκριμένα θεωρεί ανύπαρκτο το πέναλτι αλλά και την κόκκινη, ενώ φωνάζουν για ένα πέναλτι πάνω στον Ιππέκη στις καθυστερήσεις και για ένα ακυρωθέν γκολ ως οφσάιντ του Μυλωνάκη στο 79’.
Αστέρας Μ.: Ορφανουδάκης, Σακουάλος, Ξυραφάκης (50’ Χρυσοχεράκης), Δασκαλάκης (35’ Μπαρσούκοβ), Μουντάκης, Ραντεφ, Σαρρής, Μελζίνι, Λιοδάκης, Παπασωτηρίου, Λαβράνος
Ποσειδών: Καζάκος, Χατζηδάκης Δ., Σωμάκης, Φαραζής (89’ Τουρλίτης), Χατζησαρρής, Κοκοτσάκης, Κουκλάκης, Ιππέκης, Στεφανίδης, Σιτζίμης, Παππάς (40’ λ.τρ. Μυλωνάκης)
Την Τετάρτη θα παίξουν: Ικαρος Ταυρ. – Ροδωπού, Αμιλλα – Νέοι Χανίων, Νέος Αστέρας – Ελ. Βενιζέλος


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα