Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΧΑΝΙΩΝ

Σύμφωνα με
την ιδιοκτήτρια
του κοσμηματοπωλείου
η λεία είναι
αξίας 120.000 ευρώ

Αναζητείται
ο συνεργός του

Στον ανακριτή Χανίων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα για να απολογηθεί ο 22χρονος Μαροκινός που συνελήφθη και κατηγορείται για κλοπή χρυσαφικών από κοσμηματοπωλείο των Χανίων. Μαζί του ήταν ένας ακόμη αλλοδαπός ο οποίος όμως διέφυγε τη σύλληψη και αναζητείται. Τον 22χρονο έπιασαν πολίτες οι οποίοι τον παρέδωσαν στην Αστυνομία. Σύμφωνα δε με την ιδιοκτήτρια του καταστήματος, που βρίσκεται στην οδό Ποτιέ, η αξία των χρυσαφικών ανέρχεται στα 120.000 ευρώ. Ανάμεσά τους είναι κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, μαργαριτάρια, χρυσαφικά 18Κ και 14Κ, χειροποίητα και μη. Οι δύο αλλοδαποί εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός της κοινωνικής εκδήλωσης (πάρτι) που γινόταν στο δρόμο, για να προχωρήσουν στις κλοπές. Λόγω της αξίας των κλοπιμαίων ο συλληφθείς κατηγορείται για κακούργημα και ως εκ τούτου αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος δηλώνει πως βρίσκεται εδώ και ενάμιση μήνα στα Χανιά.
Το περιστατικό σημειώθηκε τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου.
Στην ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης αναφέρεται ότι η ώρα ήταν 1.10 μετά τα μεσάνυχτα όταν συνελήφθη "ένας άνδρας αλλοδαπός διότι μαζί με έναν άλλο άνδρα αγνώστων στοιχείων, εισήλθαν σε κατάστημα – κοσμηματοπωλείο ιδιοκτησίας μίας γυναίκας ημεδαπής, το οποίο ήταν ανοιχτό λόγω εκδήλωσης και εκμεταλλευόμενοι την έλλειψη της επιβαλλόμενης προσοχής, έκλεψαν χρυσαφικά από προθήκες του".
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι οι δύο δράστες έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους οι οποίοι ακινητοποίησαν τον έναν από τους δύο, ο οποίος "συνελήφθη από προστρέξαντες περιπολούντες αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων".
Ο δεύτερος δράστης "τράπηκε σε φυγή και διέφυγε τη σύλληψη, ενώ μέρος των χρυσαφικών που βρέθηκε στην κατοχή του πρώτου δράστη κατασχέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα".


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα