Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν σήμερα, στις 10 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, η Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χανίων καθώς και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής.Η  συγκέντρωση εντάσσεται στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας τους.
ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ
Στην ανακοίνωσή της η Ενωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Χανίων, εξηγεί:
"Η προγραμματισμένη συνάντηση της Ομοσπονδίας μας την περασμένη Δευτέρα με τους εργοδότες για τη σύναψη της συλλογικής σύμβασης εργασίας κατέληξε σε αδιέξοδο. Οι εργοδότες θέλοντας να ροκανίσουν τον χρόνο για να κουράσουν, όπως νομίζουν, τον κλάδο να πιάσει καλοκαίρι και ξέροντας ότι δεν δίνουν αναδρομικά στους οικοδόμους, όχι μόνο δεν κατέθεσαν νέα πρόταση, όπως είχαν δεσμευτεί, αλλά παρέπεμψαν τη συζήτηση σε νέα συνάντηση. Θεωρούμε αυτή την τακτική εμπαιγμό και κοροϊδία του κλάδου. Είναι τακτική μελετημένη και σχεδιασμένη στα επιτελεία του ΣΕΒ, της κυβέρνησης και των άλλων βαστάζων της εξουσίας, που στόχο έχει το γονάτισμα του ταξικού εργατικού κινήματος, για να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που αποφασίστηκαν στα επιτελεία της Ε.Ε., για να πληρώσει η εργατική τάξη την καπιταλιστική κρίση. Σε αυτή την επίθεση, τον εμπαιγμό των εργοδοτών, ο κλάδος απαντάει με νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Ιούλη. Συντονίζουμε τα βήματά μας με τις άλλες ταξικές ομοσπονδίες, που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Καλούμε τον κλάδο σε ετοιμότητα και αγωνιστική επαγρύπνηση για να απαντήσουμε δυναμικά στα σχέδια που απεργάζονται οι εργοδότες, το κεφάλαιο, η Ε.Ε., η κυβέρνηση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και οι άλλοι κολαούζοι του συστήματος. Δυναμικά όλοι στην απεργία στις 8 Ιούλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 10 π.μ.".
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Στην ανακοίνωσή του το τοπικό Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Παρασκευής και Συσκευασίας Τροφίμων – Αρτοσκευασμάτων – Ποτών και Ειδών Ζαχαροπλαστικής, επισημαίνει: "Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 8 Ιούλη ως απάντηση στην εργοδοτική αυθαιρεσία και πρόκληση απαιτώντας την υπογραφή συμβάσεων για το 2009 που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας. Είναι δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε εργαζόμενου στον κλάδο να ξεπεράσει κάθε δυσκολία και εμπόδιο που βάζει η εργοδοσία αλλά και οι συμβιβασμένες εργοδοτικές – κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και να πάρει την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια του. Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζομένους του κλάδου να δείξουν τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους, συμμετέχοντας στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 8 Ιουλίου και ώρα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Ας τους στείλουμε  έτσι το μήνυμα ότι και ικανοποιητικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας θα αναγκαστούν να υπογράψουν και κανένα αντεργατικό μέτρο δεν θα τους αφήσουμε να περάσουν εις βάρος μας".


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα