Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΖΩΝΙAΝΩΝ

Στους ενδοιασμούς που είχε εκφράσει κατά τη σύσκεψη, μία ημέρα πριν την επιχείρηση της 5ης Νοεμβρίου 2007 στα Ζωνιανά, αναφέρθηκε και ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ρεθύμνου σήμερα και τότε διοικητής του ΤΑΕ Ρεθύμνου, Γιάννης Χατζηδάκης, ο οποίος χθες το πρωί κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον των δικαστών του Εφετείου Πειραιά.
Ο κ. Χατζηδάκης αναφερόμενος στη σύσκεψη της προηγούμενης ημέρας, είπε πως όταν άκουσε πως η επιχείρηση θα γινόταν πρωινές ώρες, αλλά όχι τα ξημερώματα, εξέφρασε τους φόβους του, λέγοντας πως δεν συνηθιζόταν να γίνονται τέτοιες αποστολές σε τέτοιες ώρες. Εντούτοις, τόνισε πως δεν μπορούσε ως διοικητής των ΤΑΕ να κάνει διαφορετικά, αφού υπήρχε η εντολή για κατ’ οίκον έρευνα σε σπίτι νεαρού από τον τότε γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Αντώνη Βιτωράκη.
Αναφέρθηκε και στο περιστατικό της 5ης Νοεμβρίου, εκτιμώντας πως οι πυροβολισμοί έπεφταν από τα βουνά και πρόσθεσε πως οι πρώτοι "έπεσαν" στον αέρα, όμως μετά είχαν κατεύθυνση τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Παράλληλα, υποστήριξε πως οι σφαίρες των συμμετεχόντων στην επίθεση είχαν "ανθρωποκτόνο" διάθεση.
Η δίκη θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με τις καταθέσεις και άλλων αστυνομικών, καθώς εξετάζεται ακόμα η δεύτερη δικογραφία, που αφορά στην αιματηρή ενέδρα έξω από το χωριό των Ζωνιανών.
Α.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα