Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Το καλό παράδειγμα

Η Ελλάδα έχει "δεδικασμένο" στους διάτρητους νόμους, στους ανεφάρμοστους και στους νόμους που επιτρέπουν την αυτοαμνήστευση των πολιτικών.
Ο αντικαπνιστικός νόμος – όπως δείχνουν τα πράγματα – θα γίνει αφορμή για να ξεσπάσει ο εμφύλιος του καπνού. Ένας εμφύλιος ανάμεσα σε καταστηματάρχες και θαμώνες, ανάμεσα σε καπνιστές και αντικαπνιστές. Γιατί μπορεί οι αντικαπνιστές να έχουν τα δίκια τους, αλλά και οι καπνίζοντες έχουν το δικαίωμα να μην κινδυνεύει η ζωή τους μέσα στους γυάλινους θαλάμους αερίων στους οποίους θα κλειστούν λόγω της κακής λειτουργίας των συστημάτων εξαερισμού που θα στηθούν πρόχειρα χωρίς να τηρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας. Ή να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, επειδή οι χώροι δε θα είναι εύκολα προσβάσιμοι στις πυροσβεστικές δυνάμεις που θα κληθούν να τους απεγκλωβίσουν σε περίπτωση φωτιάς.
Το μέτρο πάντως τηρήθηκε πιστά από Δήμους και Νομαρχίες, όπως γνωστοποιήθηκε από μόνιμη στήλη της εφημερίδας.
Εύχομαι το καλό παράδειγμα να δώσουν από τις 11 Σεπτεμβρίου και οι εκπαιδευτικοί, αναλογιζόμενοι ότι τα παιδιά και οι έφηβοι είναι ιδιαίτερα επιδεκτικοί σε μηνύματα που τους μεταδίδουν με την στάση και τη συμπεριφορά τους.
Χωρίς βέβαια να μετατρέψουν τις αυλές των σχολείων σε υπαίθρια καπνιστήρια και σταχτοθήκες στις εφημερίες τους.
Και το καλό παράδειγμα θα δώσουν και καλό στην υγεία τους θα κάνουν.

Μ.Κ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα