Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Λουξεμβούργο
Το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων επέβαλε στην Ελλάδα πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ, συν τα επιπρόσθετα ημερήσια πρόστιμα, ύψους 16.000 ευρώ, για την μη ανάκτηση κρατικής ενίσχυσης προς την Ολυμπιακή Αεροπορία, που κρίθηκε παράνομη το 2005.
Όπως αναφέρει το Reuters, η υπόθεση σχετίζεται με κρατική βοήθεια ύψους περίπου 41 εκατ. ευρώ που δόθηκε στην Ολυμπιακή στο πλαίσιο της αποτυχημένης αναδιάρθρωσης της εταιρείας, καθώς και με μη καταβληθέντες φόρους, χρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές, το ποσό των οποίων δεν έχει ακόμα υπολογιστεί.
Το δικαστήριο είπε ακόμη ότι θα επιβάλει ημερήσια πρόστιμα ύψους 16.000 ευρώ, από τον επόμενο μήνα, εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του 2005.
Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που βρίσκεται σε πολυετή διαμάχη με την Ελλάδα για τις επιδοτήσεις της Ολυμπιακής επιθυμούσε την επιβολή ημερησίου προστίμου ύψους 53.000 ευρώ.
O υπουργός Μεταφορών Ευρ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι το πρόστιμο αφορά τη διοίκηση της ΟΑ επί διακυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ.
«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» υπογράμμισε.
Aπό πλευράς ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν υπερασπίστηκε όταν έπρεπε και ως όφειλε τις αποφάσεις των Ελληνικών Δικαστηρίων που δικαίωναν τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, ενώ η ίδια συνέχισε μετά το 2004 τις κρατικές ενισχύσεις σε συνδυασμό με χείριστη διαχείριση που διπλασίασε τα χρέη και τα ελλείμματα.
O εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Η απόφαση του Ευρωδικαστηρίου για την ΟΑ και η αποδοχή του επιχειρήματος ότι το ελληνικό κράτος χρωστά στον εθνικό μας αερομεταφορέα, αποτελεί πλήρη επιβεβαίωση όλων αυτών που επί χρόνια υποστήριζε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, κ. Καρατζαφέρης, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα