Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΠΡΑΛΟ
Συστράτευση κατά του
ντόπινγκ ζητά ο Κ. Παπούλιας

Αθήνα
Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, δέχθηκε χθες το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στο προεδρικό μέγαρο. Κατά τη συνάντηση, ο κ. Παπούλιας ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόβλημα του ντόπινγκ. «Το απόστημα εντοπίζεται κυρίως στο ίδιο άθλημα», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξέφρασε την διάθεσή του να συστρατευτεί στον αγώνα κατά του ντόπινγκ. Από την πλευρά του ο κ. Καπράλος ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τη σύσκεψη, που είχε, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αφορούσε την καταπολέμηση του ντόπινγκ, τονίζοντας ότι «χρειάζεται να καταβληθεί προσπάθεια απ’ όλους, καθώς κρύβονται πολλά και μεγάλα συμφέροντα πίσω από το ντοπάρισμα των αθλητών».

ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ
Μία γυναίκα νεκρή
από την κακοκαιρία

Θεσσαλονίκη
Καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, σημειώθηκαν σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Στην Ημαθία, μία γυναίκα βρήκε ακαριαίο θάνατο από κεραυνό. Το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 53χρονης σημειώθηκε στο 6ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, όταν η άτυχη γυναίκα βγήκε κατά τη διάρκεια καταιγίδας από το αυτοκίνητό της γιατί παρουσιάστηκε πρόβλημα στους υαλοκαθαριστήρες. Εν τω μεταξύ, εξαιτίας του καιρού, παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης στο Λιτόχωρο Πιερίας και σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, όπου τέθηκε εκτός λειτουργίας εναέρια γραμμή μέσης τάσης. Μέχρι τις 10 το βράδυ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει συνολικά σε 16 περιπτώσεις για άντληση υδάτων στο Κιλκίς, στη Βέροια, στο Χρυσό Σερρών, στην περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης και Ν.Μουδανιών Χαλκιδικής.

ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ
Μεγάλη πυρκαγιά
σε αποθήκες

Αθήνα
Σε εξέλιξη παρέμενε από τις 3 τα ξημερώματα έως αργά χθες μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθηκευτικούς χώρους εταιρείας στην περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορυτσάς Ασπροπύργου. Συγκεκριμένα, η φωτιά μαινόταν σε πέντε αποθήκες της εταιρείας «Πλαίσιο». Σύμφωνα με εκπρόσωπο της πυροσβεστικής, εστίες φωτιάς φαίνεται να ξέσπασαν ταυτόχρονα σε δύο ή τρία σημεία του συγκροτήματος των κτηρίων της επιχείρησης. Από την Πυροσβεστική εξετάζεται η εκδοχή του εμπρησμού.

ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Επεισόδια κατοίκων και
αστυνομίας για τον ΧΥΤΑ

Αθήνα
Ένταση επικράτησε χθες το πρωί στη θέση Μαύρο Βουνό στο Γραμματικό, εξαιτίας της έναρξης των εργασιών για την κατασκευή του ΧΥΤΑ που έχει χωροθετηθεί στην περιοχή.
Οι κάτοικοι του Γραμματικού που αντιδρούν στην κατασκευή ΧΥΤΑ δεν επέτρεψαν να ξεκινήσουν οι εργασίες. Μάλιστα, έβαλαν φωτιά στα μηχανήματα των εργολάβων, για να ακολουθήσουν επεισόδια και συγκρούσεις με δυνάμεις των ΜΑΤ. Από τη χρήση χημικών ξέσπασαν μικρές εστίες πυρκαγιάς τις οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο.
Οι κάτοικοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την κατασκευή του ΧΥΤΑ και δηλώνουν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για αυτό. Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Παρέμβαση για το θέμα
του Βaccalaureate

Αθήνα
Τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της διαρροής των θεμάτων του Διεθνούς Απολυτηρίου διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έπειτα από τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Ο εισαγγελέας κ. Ιωάννης Σακελάκος ανέθεσε την έρευνα στην αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου. Η υπόθεση που διερευνάται αφορά σε διαρροή θεμάτων προς Έλληνες μαθητές από καθηγητή, επίσης Έλληνα, που εργαζόταν στη Γενεύη. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο όμως δηλώνει αναρμοδιότητα, καθώς δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του στους κανονισμούς ή τη διαδικασία των εξετάσεων, των οποίων την αποκλειστική ευθύνη έχει ο Οργανισμός Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙBΟ).

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ
Στην Αθήνα αμερικανοί
εμπειρογνώμονες

Αθήνα
Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατάργηση της βίζας των ελλήνων ταξιδιωτών στις ΗΠΑ. Μετά την πρόσφατη υπογραφή των συμφωνιών για το Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων των ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα στις 28 Ιουνίου από την υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. James Steinberg, ομάδα αμερικανών εμπειρογνωμόνων επισκέπτεται τη χώρα μας μεταξύ 7 και 13 Ιουλίου.
Η επίσκεψη πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ασφάλειας που συνεπάγεται η επικείμενη ένταξη της χώρας μας στο Πρόγραμμα Απαλλαγής Θεωρήσεων.

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Συζήτηση για τους ημιυπαίθριους
Αθήνα
Την Πέμπτη αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα των ημιυπαίθριων χώρων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να «τακτοποιήσει» το συγκεκριμένο θέμα.
Σύμφωνα με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά δεν θα υπάρχουν μεταβατικές διατάξεις που θα αφορούν μεταξύ άλλων σε τακτοποίηση παταριών και σοφίτων.
Ο κ. Σουφλιάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα επιθετικός προς το Τεχνικό Επιμελητήριο που χειρίζεται το θέμα και τόνισε ότι στο μέτρο της τακτοποίησης θα συμπεριληφθούν μόνο οι εκδοθείσες έως τις 2 Ιουλίου οικοδομικές άδειες.
Ωστόσο, επισημάνθηκε πως στο ενδιάμεσο διάστημα μέχρι την ισχύ του νόμου στο ΦΕΚ, οι ημιυπαίθριοι θα κατασκευάζονται βάσει του ισχύοντος νόμου δηλαδή με το μεγαλύτερο πλάτος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα