Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα
Ακόμα εννέα κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν χθες από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου και Βορείου Ελλάδος, ανεβάζοντας τον αριθμό όσων νόσησαν σε 165.
Πρόκειται για ένα κορίτσι 7 ετών, που ήρθε από την Αυστραλία, ένα αγόρι 16 ετών, που ήρθε από την Βρετανία, μια γυναίκα 19 ετών, που ήρθε από την Βρετανία, μια γυναίκα 25 ετών, που ήρθε από την Βρετανία, έναν άνδρα 19 ετών, που ήρθε από την Βρετανία και για μια γυναίκα 30 ετών, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Το απόγευμα ανακοινώθηκαν άλλα τρία κρούσματα: ένα αγόρι 11 ετών αμερικανικής καταγωγής, που ήλθε από τις ΗΠΑ, ένα κορίτσι 14 ετών αμερικανικής καταγωγής, επίσης από τις ΗΠΑ και μια 46χρονη ελληνικής καταγωγής και υπήκοος Καναδά, που ήλθε από τις ΗΠΑ.
Από τα 165 περιστατικά που νόσησαν, τα 75 έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.
Επίσης, συνεχίζεται η διερεύνηση των επαφών ασθενούς με υποκείμενο νόσημα, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο του Ρίου και κατόπιν περαιτέρω εργαστηριακού ελέγχου, διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικός στον ιό Α/Η1Ν1.
135 τα κρούσματα
στην Κύπρο
Δεκαοκτώ νέα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκαν στην Κύπρο το τελευταίο εισοσιτετράωρο, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 135. Έντεκα από τα νέα κρούσματα είναι Κύπριοι.
Σύμφωνα με Τα Νέα, η ταχεία εξάπλωση της νέας γρίπης κάνει τους επιστήμονες να δηλώνουν πως η κατάσταση έχει ξεφύγει. Είναι ενδεικτικό πως τη Δευτέρα οι ειδικοί μετρούσαν περίπου δέκα περιστατικά, των οποίων η πηγή μόλυνσης παραμένει άγνωστη.
Μάλιστα, οι επιστήμονες υπογραμμίζουν πως είναι πιθανόν τα κρούσματα να είναι περισσότερα από αυτά που φαίνονται στις επίσημες καταγραφές: «Τα ήπια συμπτώματα μπορεί να κρατούν τους πολίτες μακριά από τα νοσοκομεία, καθώς δεν προκαλούν ανησυχία.
Και επιπλέον, δεδομένου της υψηλής τουριστικής περιόδου, είναι πιθανόν να έχουν περάσει αρκετοί μολυσμένοι ταξιδιώτες τα σύνορα της Ελλάδας είτε με σκάφη είτε με αυτοκίνητα, χωρίς να έχουν εντοπιστεί» υπογραμμίζει στην εφημερίδα ο καθηγητής Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ Δημ. Τριχόπουλος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα