Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΚΟΝΤΑ ΣΕ 3 ΤΟΥ ΙΚΑΡΟΥ Ο ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ, ΤΟΝ ΒΛΑΧΑΚΗ ΠΗΡΕ Η ΣΠΑΘΑ

Ο Γιάννης Μαρκάκης είναι από χθες επίσημα ο νέος προπονητής του ΑΟΧ όπως έκανε γνωστό ο σύλλογος με μία λιτή ανακοίνωσή του. Ο 41χρονος χανιώτης  θεωρούμε ότι με τα στοιχεία που έχει δείξει τα τελευταία χρόνια ως προπονητής μπορεί πράγματι να αποτελέσει μία ιδανική περίπτωση για τον ΑΟΧ.
Νομίζουμε ότι ξέρει πολύ καλά την κατηγορία και ειλικρινά πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητες του. Τα δείγματα γραφής τόσο πέρυσι στην Σπάθα όσο και παλαιότερα στους πάγκους Ικάρου και Επισκοπής αποδεικνύουν ότι είναι από τους κορυφαίους χανιώτες προπονητές της νέας γενιάς και απλά ελπίζουμε να διαθέτει και γερό… στομάχι για να αντέξει. Γιατί:
-Η προϊστορία των προπονητών στον πάγκο της ομάδας αυτής βγάζει αβίαστα το συμπέρασμα: Οπως και να λέγεται ο προπονητής, όταν έρχεται το στραβό αποτέλεσμα -που πάντα έρχεται αργά ή γρήγορα σε όλες τις ομάδες του κόσμου- ή όταν ο ΑΟΧ μείνει λίγο πίσω από την κορυφή, επέρχεται συνήθως και η κατάρρευση του οικοδομήματος με πρώτο θύμα τον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο.
-Η πίεση φέτος θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Αυτό αφού τις 3 προηγούμενες χρονιές η ομάδα είδε την πλάτη των: Αστέρα Ρεθύμνου, Χερσονήσου και Πλατανιά και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει ένας προβληματισμός και μία έντονη ανησυχία σε φιλάθλους και όχι μόνο. Πολλοί βλέπουν την περίοδο 2009-10 ως την τελευταία ίσως ευκαιρία για να ξεκολλήσει η ομάδα από το περιφερειακό αφού σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει φόβος ακόμα και για το μέλλον του συλλόγου.
-Ανησυχία που έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερη μετά το ναυάγιο της συνεργασίας με τον Σηφάκη. Γιατί τον περασμένο Ιανουάριο δημιουργήθηκαν πάρα πολλές -υπερβολικές- προσδοκίες οι οποίες διαψεύστηκαν μέσα σε διάστημα λίγων μηνών.
-Τέλος αν υπάρχουν παράγοντες -αν λέμε- που ελπίζουν να αποτύχει ο Μαρκάκης για να αισθανθούν …δικαιωμένοι ή για να προωθήσουν δικούς τους προπονητές, η μεγαλύτερη συνεισφορά τους στην ομάδα θα είναι να ακούνε από το …ραδιόφωνο τους αγώνες και να μην πλησιάζουν καν στο γήπεδο.
Ο Γιάννης Μαρκάκης στις πρώτες δηλώσεις του αφού τόνισε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρά του αλλά και ότι έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, επικεντρώθηκε στην ενίσχυση του συλλόγου με κάποιους παίκτες σε θέσεις που η ομάδα δείχνει να πονάει. Συγκεκριμένα εκτός τους Αντιασβίλι και Αλή Ογλού -οι μεταγραφές των οποίων που βρίσκονται σε καλό δρόμο- στο στόχαστρο μπαίνουν ένας σέντερ φορ, ένα αριστερό μπακ κατά προτίμηση μικρής ηλικίας καθώς ο Φερεντίνος κατέληξε στον ΠΟΑ και ένα σέντερ μπακ για να καλύψει το κενό του Οικονόμου. Από εκεί και πέρα θα αναζητηθεί και άλλος παίκτης μόνο αν δημιουργηθεί κάποιο ακόμα κενό όπως με την αποχώρηση π.χ. του Εμρά που συζητάει με ομάδες της Β’ Εθνικής.
Οσον αφορά την προετοιμασία αυτή θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Ιουλίου με την πρώτη συγκέντρωση.
Η ανακοίνωση του ΑΟΧ: “Ο Γιάννης Μαρκάκης είναι ο νέος προπονητής του Α.Ο.Χανιά. Προπονητής με μεγάλη εμπειρία στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και αναγνωρισμένες ικανότητες. Ο Γιάννης Μαρκάκης κλήθηκε να οδηγήσει αγωνιστικά την ομάδα μας στην κατάκτηση των υψηλών στόχων που έχουν τεθεί εδώ και τρία χρόνια. Η δύσκολη αυτή προσπάθεια συνεχίζεται φέτος και πρέπει να στηριχθεί από όλους και ειδικά τον φίλαθλο κόσμο του Α.Ο.Χ., που δίκαια θέλει την ομάδα μας σε μεγαλύτερες κατηγορίες”.
Σύσφιξη σχέσεων “Blue Boys” και Δ.Σ. ΑΟΧ:
Μέσα σε πολύ καλό κλίμα έγινε εξάλλου προχθές βράδυ η συνάντηση μελών του Δ.Σ. του ΑΟΧ και μελών του Συνδέσμου Φιλάθλων των “Blue Boys”. Καταρχήν οι φίλαθλοι ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις και υπήρξε μία προσπάθεια σύσφιξης σχέσεων οι οποίες δοκιμάστηκαν μετά την αμφισβήτηση Σηφάκη από τον Ξενιάδη.
Κοντά στον Μινώταυρο 3 του Ικάρου Μ.:
Στον Μινώταυρο τώρα σε καλό δρόμο είναι οι επαφές με τους Κελαϊδή, Αργυρίου και Μεγαλακάκη όμως οι μεταγραφές αυτές δεν έχουν κλείσει όπως διευκρίνησε η πρόεδρος του Ικάρου Ελένη Κωνσταντίνου. Γιατί από το πρωί χθες κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι και οι 3 πήγαν “πακέτο” στους “πράσινους” αλλά το βράδυ που επικοινωνήσαμε με τις ομάδες μας είπαν ότι έμεναν ακόμα κάποια διαδικαστικά θέματα να λυθούν και βέβαια να ικανοποιηθούν τόσο ο Ικαρος που θα στερηθέι τρία από τα βασικότερα στελέχη του όσο και οι ίδιοι οι παίκτες.
Οι Τσίμπος και Κέφης υποψήφιοι στη Σπάθα που πήρε Βλαχάκη:
Ο Νίκος Τσίμπος και ο Αρης Κέφης είναι οι επικρατέστεροι να αναλάβουν προπονητές στην ομάδα του Κολυμπαρίου και αυτό θα ξεκαθαρίσει μέχρι μεθαύριο ενώ ακούστηκε και ένα ακόμα όνομα από την περιοχή, για το οποίο υπάρχει όμως ένα πρόβλημα…
Στα μεταγραφικά τώρα 5η μεταγραφή ήταν ο 18χρονος τερματοφύλακας Κώστας Βλαχάκης από τον Αρη Σούδας που συμφώνησε με την ομάδα της Σπάθας.
Πανακρωτηριακός:
Δύο νέες μεταγραφές ανακοίνωσε χθες ο Πανακρωτηριακός που θέλει να πρωταγωνιστήσει στην Α’ κατηγορία. Συγκεκριμένα απέκτησε τον 34χρονο μεσο Σταμάτη Φλεμετάκη από τον Γρανίτη και τον 32χρονο αμυντικό Μανόλη Παπαδημητράκη από τον Κρ. Αστέρα/ΠΣΝΧ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα