Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΡΑΠΙΝΤ ΤΟΥ ΟΑΧ

Το 4ο στη σειρά τουρνουά του “Μαραθωνίου ράπιντ 2009” το οποίο διοργανώνει την Κυριακή 12 Ιουλίου ο ΟΑΧ, αποτελεί το καλοκαιρινό… ραντεβού για το σκακιστικό κόσμο της Κρήτης. Όπως πάντα, οι  αγώνες θα γίνουν στο εντευκτήριο του χανιώτικου Ομίλου, με το ελβετικό σύστημα 7 γύρων και ώρα έναρξης τις 11πμ, ενώ ο χρόνος σκέψης είναι 25 λεπτά για όλη την παρτίδα, για κάθε παίκτη.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι σκακιστές και σκακίστριες ανεξαρτήτως ηλικίας, ανώτατος αριθμός συμμετοχών είναι οι 50 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας), ενώ για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλ. 6932744696.
Η επιτυχία των τριών μέχρι τώρα τουρνουά (που διεξήχθησαν στις 22 Μαρτίου, 12 Απριλίου και 24 Μαϊου) έχει κινήσει το ενδιαφέρον των φίλων του σκακιού και έτσι την Κυριακή αναμένονται νέες… μάχες.
Σύμφωνα με τ’ αποτελέσματα στους τρες πρώτους αγώνες, στη βαθμολογία της  γενικής κατηγορίας προηγείται ο Μιχάλης Χατζηδάκης με 19 βαθμούς, ενώ ακολουθούν η Μαρία Φραγκάκη με 13.5 και ο Νίκος Σγουρός με 13. Η Μαρία Φραγκάκη με 13.5 βαθμούς και ο Παναγιώτης Παπαμιχελάκης με 9, βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις της κατηγορίας κάτω του 1700 ΕΛΟ, ενώ σε αυτήν κάτω των 1100 ΕΛΟ, την πρώτη θέση κατέχει η Ανθή Βοζινάκη με 11.5 βαθμούς, έναντι 10 του Στέλιου Πετράκη και 9.5 του Γιώργου Δασκαλάκη.
Όπως είναι γνωστό, η φετινή διοργάνωση του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων περιλαμβάνει συνολικά 6 τουρνουά, τα οποία έχουν και χρηματικά έπαθλα, ενώ κάθε σκακιστής-τρια που θα συμμετάσχει τουλάχιστον σε 4 από τα 6 τουρνουά, μπορεί να διεκδικήσει τα συνολικά έπαθλα, υπολογίζοντας τις 4 καλύτερες επιδόσεις του.
Τα συνολικά έπαθλα είναι τριών κατηγοριών.
1. Γενική κατηγορία: 80, 50, 30 ευρώ και κύπελλα για τους τρεις πρώτους νικητές, αντίστοιχα.
2. Κατηγορία  ΕΛΟ 1700 και κάτω: 60 ευρώ και κύπελλο  για τον πρώτο νικητή, 40 και 25 ευρώ και μετάλλια για τον 2ο και 3ο νικητή, αντίστοιχα.
3. Κατηγορία  ΕΛΟ 1100 και κάτω: 50 ευρώ και κύπελλο  για τον πρώτο νικητή, 30 και 20 ευρώ και μετάλλια για τον 2ο και 3ο νικητή αντίστοιχα.
Κάθε  σκακιστής μπορεί να διεκδικήσει  έπαθλα και από τις τρεις κατηγορίες, εφ’ όσον το δικαιούται, ενώ σε περιπτώσεις ισοβαθμιών, όλα τα χρηματικά έπαθλα μοιράζονται. Τα  επόμενα δυο τουρνουά έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν στις 4 Οκτωβρίου και 20 Δεκεμβρίου.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα