Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΟ 2009 – 2010
Νέες ειδικότητες
στην ΕΠΑΣ Χανίων

Στην Επαγγελματική Σχολή  (ΕΠΑΣ) του Υπουργείου Παιδείας θα λειτουργήσουν για το σχολικό έτος 2009-2010 οι παρακάτω νέες ειδικότητες:
-Επιχειρήσεων Αγροτουρισμού και Αγροβιοτεχνίας
-Εργαλειομηχανών CNC
-Κτηριακών Έργων
-Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Υπηρεσιών Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων
-Σχεδιασμού Εσωτερικών Χώρων.   
Η φοίτηση είναι διετής και οι απόφοιτοι αποκτούν Πτυχίο Μέσων Τεχνικών Σχολών που δίνει την δυνατότητα να αποκτήσουν την άδεια εξασκήσεως που είναι αναγκαία για όλα τα επαγγέλματα με σχετική προϋπηρεσία. Επίσης εξασφαλίζουν την άδεια του Τεχνικού  Ασφαλείας  μια σημαντική νομοθετική υποχρέωση που εφαρμόζεται   πλέον στους χώρους εργασίας. Μπορούν επίσης να φοιτήσουν μαθητές ανεξαρτήτως ηλικίας. Το ωράριο λειτουργίας είναι απογευματινό απο 3.10 μ.μ έως 7.10 μ.μ.   

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Παραλαβή αιτήσεων
για εγκατάλειψη αμπελιών

Από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων ανακοινώνεται ότι παραλαμβάνονται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα της οριστικής εγκατάλειψης αμπελιών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2009.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση
1. Αντίγραφο Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης
2. Επικαιροποιημένη Καρτέλα παραγωγού με στοιχεία των τεμαχίων και απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου (εκδίδεται από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης).
3. Δηλώσεις συγκομιδής των δύο ( 2 ) τελευταίων ετών 2007 & 2008 τουλάχιστον.
4. Υπεύθυνη Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας
5. Αστυνομική Ταυτότητα/ Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης / Ε1 /Ε9
6. Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης μέσω εκπροσώπου νόμιμη εξουσιοδότηση.
Για περισσότερες πληροφορίες εξατομικευμένα οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο γραφείο Αμπελουργίας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων τηλ. 2821041778.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ανακοίνωση για
τα σφαγεία

Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώνεται ότι, λόγω φόρτου εργασίας, τα Δημοτικά Σφαγεία Χανίων από την Τετάρτη, 1/7/09, έως και τη Δευτέρα, 31/8/09, δέχονται σφάγια μόνο από τον Νομό Χανίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 28210 43363.

ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ
Εθελοντική αιμοδοσία
"Αξίζει να δώσεις αίμα". Με αυτό το σύνθημα η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Ακρωτηρίου  "Καγιαλές" πραγματοποίησε χθες το πρωί εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου Αρωνίου. Στην αιμοδοσία πήραν μέρος οι ίδιοι οι εθελοντές, κάτοικοι της περιοχής και άντρες της 115 Πτέρυγας Μάχης.
"Πραγματοποιήσαμε αυτήν την αιμοδοσία  με σκοπό να μαζευτεί αίμα για να βοηθήσουμε το Νοσοκομείο Χανίων που ξέρουμε ότι αυτήν την περίοδο λόγω του πολύ κόσμου που έρχεται στα Χανιά και των πολλών τροχαίων έχει έλλειψη" ανάφερε ο πρόεδρος της ομάδας εθελοντών κ.  Γιώργος Αναστασάκης. Αναφορικά με τη συμμετοχή του κόσμου επισήμανε πως "υπάρχει ενδιαφέρον και συμμετοχή από τον κόσμο, από τα παιδιά της 115 Πτέρυγα Μάχης  τα οποία ευχαριστούμε πολύ, όπως επίσης και τον διοικητή τους, αλλά και από απλούς πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας."
Αναφορικά με άλλες δραστηριότητες της Ομάδας Εθελοντών του Δήμου Ακρωτηρίου ο κ. Αναστασάκης επισήμανε πως "οι δράσεις που αναπτύσσουμε αυτή τη στιγμή στα πλαίσια του εθελοντισμού είναι η προστασία του  περιβάλλοντος με πυροπροστασία και περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και στην κατάσβεση. Μόλις ανοίξουν τα σχολεία ετοιμάζουμε να κάνουμε μια εκπαίδευση σε μαθητές για τους σεισμούς και μια ημερίδα για το περιβάλλον και την δασοπυρόσβεση".

ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ
Πυροπροστασία
και με GIS
Σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στη 1.30 μετά το μεσημέρι θα υπογραφεί στο Νομαρχιακό Μέγαρο η σύμβαση για την εγκατάσταση του γεωγραφικού πληροφοριακού συστήματος (GIS), η εφαρμογή του οποίου θα ενισχύσει την προστασία του εθνικού δρυμού Σαμαριάς από τυχόν πυρκαγιές.

ΣΤΟ ΚΕΠ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ
Πόρισμα για ζημιές
σε καλλιέργειες
O ανταποκριτής ΕΛΓΑ του Δήμου Μουσούρων ενημερώνει τους παραγωγούς που είχαν κάνει αιτήσεις ζημιάς από Νοέμβριο μέχρι και Φεβρουάριο σε ελιές – εσπεριδοειδή – αβοκάντο ότι έχουν αναρτηθεί οι πίνακες των πορισμάτων στο ΚΕΠ στον Αλικιανό.
Δικαίωμα ενστάσεων από 8 Ιουλίου έως και 17 Ιουλίου.
Δικαιολογητικά: Ταυτότητα, ΑΦΜ, αριθμός βιβλιαρίου ΑΤΕ, κόστος 0.20 ευρώ/ δέντρο.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα 28210 36981 και 36980.

ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Ανάρτηση πινάκων
για προσλήψεις
Αναρτήθηκαν χθες στον πίνακα ανακοινώσεων της Δημοτικής Επιχείρησης "Κύδων" (Δημαρχείο, Κυδωνιάς 29) που διαχειρίζεται το δημοτικό γκαράζ της οδού Περίδου, οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης (Ονομαστική κατάσταση των υποψηφίων, Πίνακες κατάταξης των υποψηφίων με σειρά προτεραιότητας. Πίνακες Διοριστέων, Πίνακες Απορριπτόμενων) που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (2 ΔΕ Ταμίες και 2 ΔΕ Υπευθύνων Στάθμευσης Αυτοκινήτων) στην Δημοτική Επιχείρηση "Κύδων".

ΣΤΑ ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΑ
Κέντρο πρόσβασης
στο Διαδίκτυο
Το θερινό ωράριο λειτουργίας του Τοπικού Κέντρου Πρόσβασης στο Διαδίκτυο που λειτουργεί στην αίθουσα του κοινοτικού γραφείου στα Τσικαλαριά, διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα έως  και Παρασκευή από 10 έως 1 το μεσημέρι.
Ταυτόχρονα ξεκινούν τα παρακάτω προγράμματα:
• Δημιουργούμε Σερφάροντας
Τα παιδιά κάθε εβδομάδα θα σερφάρουν στο Διαδίκτυο συλλέγοντας πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα που θα τους δίνεται.
• Μαθαίνω Διασκεδάζοντας
Τα παιδιά θα μπορούν να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους με εκπαιδευτικά cd.
Πληροφορίες στο τηλ 28210 89122

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Πιστώσεις για
ενίσχυση του ΕΚΑΒ
Με 8 επιπλέον άτομα ενδέχεται να ενισχυθεί – για χρονικό διάστημα 2 περίπου μηνών – το ΕΚΑΒ Χανίων μέσω της προσωρινής απόσπασης υπαλλήλων από την Αθήνα, όπως έκανε γνωστό χθες ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης. Το θέμα τέθηκε κατά την τελευταία επίσκεψη του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου στα Χανιά, ενώ ο νομάρχης με επιστολή του χθες προς τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ γνωστοποίησε την πρόθεση της Νομαρχίας να καλύψει τα έξοδα διαμονής των υπαλλήλων για το διάστημα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Νομό.   
Να σημειώσουμε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο νομάρχης με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ο κ. Παπαευσταθίου ήταν κατ’ αρχήν θετικός στο αίτημα του κ. Αρχοντάκη για προσωρινή ενίσχυση του ΕΚΑΒ, ενώ σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα θα δοθεί η δυνατότητα για την ενεργοποίηση ενός ακόμα ασθενοφόρου κατά τους θερινούς μήνες.  
Συγκεκριμένα η επιστολή που απέστειλε ο κ. Αρχοντάκης στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ έχει ως εξής:
« Κύριε πρόεδρε,
Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, σας επιβεβαιώνω την πρόθεση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων να καλύψει τη δαπάνη φιλοξενίας οκτώ (8) εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σε μονόκλινα δωμάτια, για το διάστημα που θα μας υποδείξετε.
Παρακαλώ όπως μας επιβεβαιώσετε το συντομότερο δυνατόν τα άτομα καθώς και το χρονικό διάστημα παραμονής τους στα Χανιά, προκειμένου να ρυθμίσουμε τα περαιτέρω.
Κύριε πρόεδρε, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και για τη στήριξη στο ΕΚΑΒ Χανίων, που όπως γνωρίζετε έχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και αναμένουμε με αγωνία την υλοποίηση των αποσπάσεων, καθώς και τη μόνιμη στελέχωση των Υπηρεσιών σας στα Χανιά».
Σε δηλώσεις του χθες ο κ. Αρχοντάκης διευκρίνισε ότι η πρακτική της προσωρινής απόσπασης προσωπικού του ΕΚΑΒ από την Αθήνα σε τουριστικές περιοχές το καλοκαίρι είναι συνηθισμένη πρακτική.
Επίσης, πρόσθεσε ότι για την κάλυψη των εξόδων θα προταθεί στους ξενοδόχους των Χανίων να συμβάλουν παραχωρώντας 8 δωμάτια, ενώ σε διαφορετική περίπτωση η Νομαρχία θα καλύψει με ιδίους πόρους τη δαπάνη για τη διαμονή των υπαλλήλων.  


ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
147 παραβάσεις
σε μια νύχτα!
Μόνο σε μια νύχτα αστυνομικών ελέγχων στον Πλατανιά βεβαιώθηκαν 147 παραβάσεις!
Συγκεκριμένα, σε χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι "από Αστυνομικούς Ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν απογευματινές και πρώτες νυκτερινές ώρες της 07/08-07-2009 στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Πλατανιά του Δήμου Νέας Κυδωνιάς Χανίων από αστυνομικούς των αρμόδιων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης μας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνιάς Χανίων, βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν σαράντα επτά (147) παραβάσεις μεταξύ των οποίων: α) εξήντα εννέα (69) παραβάσεις τροχαίας εκ των οποίων μία (1) για κίνηση σε αντίθετο ρεύμα, οκτώ (8) για κράνος, τέσσερις (4) για ζώνη ασφαλείας και τρεις (3) για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και β) εβδομήντα οκτώ (78) παραβάσεις τάξεως εκ των οποίων τριάντα (30) παραβάσεις τουριστικής νομοθεσίας, έξι (6) παραβάσεις για στέρηση άδειας εργασίας καταστήματος, μία (1) παράβαση για στέρηση βιβλιαρίων υγείας και έντεκα (11) παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων".

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Κινητή μονάδα μαστογράφου

Τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας γιόρτασε χθες η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου. Η Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου πιστή στη δέσμευσή της για την ανάπτυξη δράσεων στον ζωτικό χώρο της κοινωνικής πολιτικής, δημιούργησε πριν έναν χρόνο την κινητή μονάδα -ένα όραμα της νομάρχου Ηρακλείου κας Βαγγελιώς Σχοιναράκη – Ηλιάκη- για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών.
Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχίας Ηρακλείου έχει περιοδεύσει δυο φορές σε όλους τους Δήμους του Νομού Ηρακλείου, ενώ βρίσκεται ήδη στον τρίτο κύκλο περιοδειών. Πρόσφατα πραγματοποίησε περιοδείες και σε οκτώ δήμους στους Νομούς Ρεθύμνου και Λασιθίου, ενώ μάλιστα επισκέφθηκε και το ακριτικό Καστελόριζο.
 Για την επέτειο του πρώτου χρόνου λειτουργίας της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου η νομάρχης Ηρακλείου, κα Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη, βρέθηκε χθες στην πλατεία Ελευθερίας, όπου η Μονάδα διενεργούσε δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες της πόλης που το επιθυμούσαν. Η  κα Σχοιναράκη σε δηλώσεις της ανέφερε: «Kατά τη διάρκεια του ενός χρόνου λειτουργίας της, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Νομαρχίας έχει διενεργήσει περίπου 3.000 μαστογραφίες, κάτι που ακόμα κι εμείς δεν φανταζόμασταν. Δώσαμε πραγματικά φροντίδα ζωής, προλαμβάνοντας πολλές περιπτώσεις ασθενών. Ακόμα και οι ίδιοι οι επιστήμονες που μας βοηθούν έχουν μείνει έκπληκτοι με το σπουδαίο έργο της Μονάδας. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω από καρδιάς τόσο τους ίδιους όσο και το προσωπικό της Μονάδας, αλλά και το τμήμα του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου,  με το οποίο συνεργαζόμαστε και τους γιατρούς που μας έχουν στηρίξει εθελοντικά. Αυτό δείχνει ότι υπάρχουν επιστήμονες ευαισθητοποιημένοι που θέλουν να στηρίξουν τέτοιες δράσεις, γιατί τις θεωρούν πραγματικά αναγκαίες».

ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ
Γαλάζιες σημαίες

Η  ανάρτηση της γαλάζιας σημαίας στην παραλία της Αλμυρίδας του Δήμου Βάμου θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα.
Στις παραλίες του Δήμου Πελεκάνου που βραβεύτηκαν με γαλάζιες σημαίες, η ανάρτησή τους θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στην παραλία Χαλίκια στις 11 το πρωί, στο Γραμμένο στις 11.30, στην παραλία Παχιάς Αμμου στις 12 και στην παραλία Λιμνάκι στις 12.30 το μεσημέρι. Την Τρίτη 14 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στην παραλία Βουλισμένη Ελαφονησίου.

Απώλεια διαβατηρίου

Το διαβατήριό του έχασε πριν δέκα μέρες ο κ. Abdulkarim Al Rahil από τη Συρία, κάτοικος Χανίων. Οποιος το βρει, παρακαλεί να του το παραδώσει. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6995566388.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα