Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΛΟΒΑΚΟΥΣ

Επισημάνσεις
κατά την επίσκεψη
του Α΄΄γραμματέα
της πρεσβείας
της Σλοβακίας
στο Νομάρχη
Χανίων

Τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού ανάμεσα στον Νομό Χανίων και τη Σλοβακία συζήτησαν μεταξύ άλλων, χθες, ο νομάρχης Γρηγόρης Αρχοντάκης και ο α’ γραμματέας της Πρεσβείας της Σλοβακίας Μίλαν Στάνιου.
Οπως ενημέρωσε ο Σλοβάκος εκπρόσωπος τον κ. Αρχοντάκη – σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Νομαρχία – η Ελλάδα αποτελεί τα τελευταία χρόνια έναν από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς για τους Σλοβάκους τουρίστες καθώς το 2007 αναδείχθηκε πρώτη στις προτιμήσεις τους, ενώ το 2008 ήταν δεύτερη μετά την Κροατία.
Ο κ. Στάνιου τόνισε ότι φιλοδοξία της Σλοβακικής κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί η τουριστική κίνηση ανάμεσα στις δύο χώρες και παράλληλα να γίνει η Σλοβακία ένας ελκυστικός τουριστικός προορισμός για τους Έλληνες ταξιδιώτες.   
Υπογράμμισε ακόμα ότι η προβολή της Σλοβακίας στην Ελλάδα θα πρέπει να ενταθεί καθώς μέχρι σήμερα – με ευθύνη των ίδιων των Σλοβάκων – δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να γνωρίσουν τη χώρα του οι Έλληνες.
Ο κ. Αρχοντάκης πρότεινε να εξεταστούν σε πρώτη φάση οι δυνατότητες για την ανταλλαγή επισκέψεων ανάμεσα σε Έλληνες και Σλοβάκους ταξιδιωτικούς πράκτορες και σημείωσε ότι η Νομαρχία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.
Ο κ. Στάνιου επεσήμανε σχετικά ότι ήδη έχει απευθυνθεί πρόσκληση προς τον υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας για να επισκεφθεί την Σλοβακία – στο πλαίσιο της διεξαγωγής μιας μεγάλης τουριστικής έκθεσης – και έδειξε θετικός προς την πρόταση του νομάρχη Χανίων.
Επίσης, από την πλευρά του, πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο αδελφοποίησης της Νομαρχίας Χανίων με κάποιον αυτοδιοικητικό φορέα της Σλοβακίας ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη στενότερη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Στάνιου βρέθηκε στα Χανιά έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Τουριστικών Πρακτόρων Δυτικής Κρήτης Σταύρου Πατεράκη, ο οποίος ήταν παρών στη χθεσινή συνάντηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα