Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Εμείς, πότε…;

ΕΙΝΑΙ κοινό μυστικό ότι ο καρκίνος -εδώ στα Χανιά- έχει πιο αυξημένη ποσόστωση σχετικά με την υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι επίσης γνωστό πως υπάρχουν… βάσιμες υπόνοιες (αλλά και εμπεριστατωμένες μελέτες) ότι γι’ αυτή την αύξηση των μεγεθών ευθύνονται, πλην των άλλων παραμέτρων, και οι αμερικανικές βάσεις στο Ακρωτήρι.
 
ΕΤΣΙ, δεν μας εκπλήσσει το γεγονός (σύμφωνα με την είδηση της «Ελευθεροτυπίας», 6-7-09) ότι σχεδιάζεται υποβολή «ομαδικής μήνυσης» εναντίον της… αυστραλιανής κυβέρνησης από παλαίμαχους αυστραλιανούς στρατιώτες. Διεκδικούν αποζημιώσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων γιατί -όπως δηλώνουν- είχαν εκτεθεί σε πυρηνικές δοκιμές τη δεκαετία του ’50 και του ’60… Η υπόθεση αφορά τα ατομικά τεστ που έκανε η Βρετανία, κατά τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 στη Ν. και Δ. Αυστραλία, αλλά και σε νησιά του Ειρηνικού. Οι Αυστραλοί ακολουθούν το παράδειγμα των Βρετανών συναδέλφων τους που διεκδικούν αποζημιώσεις, έπειτα κι από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βρετανίας, που εκτιμά ότι «πιθανότατα χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα»…

ΚΙ ΑΝ μεν στη Βρετανία (κατ’ επέκταση και στην Αυστραλία) η απόφαση σχετίζεται με την «πιθανότητα χρησιμοποίησης –ανθρώπων- ως πειραματόζωων», ποιος μας εγγυάται ότι οι δοκιμές «νέων» βλημάτων που έγιναν (ή που γίνονται) στην Αμερικανική Βάση του Ακρωτηρίου, δεν έχουν κι εδώ την ίδια ή και μεγαλύτερη «πιθανότητα» πρόκλησης ανεξέλεγκτων ασθενειών;

Σικάγο και Χόλυγουντ μαζί
ΣΕ ΚΑΙΡΟΥΣ οικονομικών κρίσεων ανθεί περισσότερο το έγκλημα. Η έλλειψη χρήματος καθιστά τις συνειδήσεις πιο ευάλωτες, αλλά και πιο επιρρεπείς στο έγκλημα, πιο αδίστακτες. Οφείλουμε να δώσουμε τα εύσημα στην Ελληνική Αστυνομία που κατάφερε, μέσω της αποκάλυψης των συνεργατών της απαγωγής Παναγόπουλου, να φέρει στο φως τα πλοκάμια μιας από τις πιο καλοστημένες, αλλά και πιο αδίστακτες συμμορίες του εγκλήματος.

ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ότι επρόκειτο για έναν «καλοκουρδισμένο» στρατό, νέων σχετικά στην ηλικία, εκτελεστών και βομβιστών, οι οποίοι και προέβαιναν σε εν ψυχρώ δολοφονίες «ανεπιθύμητων» ή σε προειδοποιητικές βομβιστικές επιθέσεις. Το  πιο εντυπωσιακό είναι ότι η «ομάδα εκτελεστών» είχε την υποστήριξη ενός αποτελεσματικού δικτύου χρηματοδοτών, πληροφοριοδοτών και «μισθοφόρων» συνεργατών με πρόσβαση στις φυλακές (!), στις αστυνομικές αρχές (!) και στα κοσμικά στέκια της Αθήνας. Τι Αθήνα, τι Σικάγο, δηλαδή!

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τη μέθοδό τους, σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε για τη δράση της «ομάδας: οι εκτελεστές αναλάμβαναν εργολαβίες και υπεργολαβίες θανάτου! Στην πρώτη περίπτωση έβγαζαν από τη μέση εκείνους που ενοχλούσαν το μεγάλο αφεντικό που κατηύθυνε την όλη υπόθεση, μέσα από τις φυλακές (!). Η μαφιόζικη τύπου μέθοδος δολοφονιών αφορούσε είτε παλιούς συνεργάτες που «δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους», είτε επρόκειτο για μέλη «αντίπαλης ομάδας» ή ακόμη και για διευθυντή φυλακών (όπως στα Τρίκαλα)! Οι  γυναίκες, πάλι, συντρόφισσες ή  φίλες των ηγετικών στελεχών  της ομάδας, όπως  συμβαίνει σε ανάλογες -κινηματογραφικές- περιπτώσεις, κατείχαν περίοπτη θέση στην ιεραρχική κλίμακα της συμμορίας. Αλλά και το… cherchez la femme (= αναζητήσατε τη γυναίκα), όταν κάτι πήγαινε στραβά σε μια υπόθεση… Πιο απλά το Χόλυγουντ σε όλη του τη δόξα!
(Στ.Γ.Κ.)

Όταν η εξαίρεση γίνει κανόνας…!
Σιγά που θα μας γλίτωνε το International Baccalaureate (Ι.Β: Διεθνές Απολυτήριο) και δεν θα βρίσκαμε τρόπο να το «ξεφτιλίσουμε» διεθνώς…! Όπως πριν κάμποσα χρόνια ο αλήστου μνήμης εντιμότατος κ. Ράμμος γεν. γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και γραμματέας της επιτροπής επιλογής θεμάτων για τις εισαγωγικές εξετάσεις, διέρρευσε τα θέματα σε Αθηναϊκά φροντιστήρια αντί μερικών χιλιάδων δραχμών, έτσι και τώρα ρωμιός καθηγητής, διευθυντής σε ένα από τα ιδιωτικά σχολεία τα οποία συνεργάζονται με τον ΙΒΟ (τον οργανισμό που επιβλέπει το Ι.Β.) πούλησε τα θέματα των φετεινών εξετάσεων τινάζοντας την αξιοπιστία του συστήματος στον αέρα. Η υπόθεση έσκασε ταυτόχρονα με την είδηση ότι η Ε.Ε. μας επιβάλλει να αναγνωρίσουμε τα ΚΕΣ -τα οποία συνεργάζονται με Πανεπιστήμια του εξωτερικού- ως μονάδων παροχής πτυχίων με τα αυτά δικαιώματα με τα δημόσια Ελληνικά Πανεπιστήμια και η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι «όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες -πρόγραμμα σπουδών, αξιολόγηση μαθητών, ευθύνη εξετάσεων, θέματα, διόρθωση, έκδοση αποτελεσμάτων- λαμβάνουν χώρα σύμφωνα με τους κανονισμούς και τον έλεγχο του Οργανισμού (ΙΒΟ) χωρίς καμιά εμπλοκή του ΥΠΕΠΘ» (καμιά εμπλοκή μας βεβαίως βεβαίως) δεν πείθει κανένα ότι τα πτυχία τα οποία θα διανέμονται από τας Ευρώπας (χωρίς ευθύνη του ημέτερου δοβλετιού) δεν θα είναι αποτέλεσμα αγοραπωλησίας σε ένα σύστημα όπου τον πρώτο λόγο θα έχει το… πάχος του πορτοφολιού του μπαμπά. Θα μου πείτε ότι και τώρα περίπου έτσι συμβαίνει, αλλά, άλλο είναι να συμβαίνει ως εξαίρεση και άλλο να καθιερωθεί ως κανόνας.
ΑΕΣ

Αποτυχημένες πολιτικές
aΜε δεδομένο ήδη τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό των 11 από τα 27 κράτη – μέλη και με αναμενόμενο ως το τέλος του χρόνου τον εκτροχιασμό άλλων εννέα, οι Βρυξέλλες εκτιμούν ότι, η επαναφορά σε αναπτυξιακούς ρυθμούς θα είναι βασανιστικά αργή για τις περισσότερες χώρες – μέλη της Ε.Ε. όπως είναι επίσης ότι τα δημόσια οικονομικά πολλών κρατών έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά προβληματική κατάσταση. Σε αυτό το περιβάλλον είναι ευεξήγητο γιατί ο υπουργός Οικονομίας κ. Ι. Παπαθανασίου μίλησε με μέσους όρους αποφεύγοντας τις εξειδικεύσεις για τα ημέτερα. «Η κρίση παραμένει» είπε «Υπάρχουν θετικά στοιχεία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεπεράσαμε την κρίση» (…) «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι οι χώρες της ΕΕ θα έχουν χάσει 1% της δυνητικής ανάπτυξης του ΑΕΠ μέχρι το τέλος της κρίσης και γι’ αυτό επιβάλλεται να αναπτυχθούν πολιτικές που πρέπει να επικεντρωθούν στην προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών για την αύξηση της παραγωγικότητας, τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος και την αντιμετώπιση της ανεργίας». Ό,τι έκανε ακριβώς μέχρι σήμερα με τη μείωση των τελών ταξινόμησης για τα θηριώδη 4Χ4 και την απόσυρση κλιματιστικών made in China …!     
ΑΕΣ

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ
Κύριε πρόεδρε,

Μάθαμε, εν ολίγοις, τι θα πει «συντεταγμένη ήττα» για τη Ν.Δ. Παρά τη μύχια επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη, βουλευτή της Ν.Δ., που επικεντρώνεται στο ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήνει την εντύπωση ότι πάει να χάσει με κατεβασμένα τα χέρια…», η Λούλειος προτροπή δηλώνει ξεκάθαρα πως η Ν.Δ. οδεύει ξεκάθαρα σε μια «αξιοπρεπή πανωλεθρία», όσο εξακολουθεί να… βαριακούει στα μηνύματα των εκλογών και των καιρών!

ΕΡΜΟΛΑΟΣ


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα