Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΚΑΛΟΡΕΑ

Αθήνα
Ορισμένα ελληνικά ιδιωτικά σχολεία πρόκειται να λάβουν εντός της ημέρας τα αποτελέσματα για το Ιnternational Baccalaureate, ανακοίνωσε ο Οργανισμός του Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒΟ).Ο IBO ενημέρωσε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία ότι η έρευνα έχει φθάσει σε τέτοιο στάδιο που επιτρέπει την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τους μαθητές τους.
Εν τω μεταξύ ο IBO συνεχίζει την έρευνα για τη διαρροή των θεμάτων προς ελληνικά ιδιωτικά σχολεία από Έλληνα καθηγητή, που εργαζόταν στη Γενεύη.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες της εφημερίδας Το Βήμα, οι ελβετικές αρχές επεκτείνουν τους ελέγχους τους και σε άλλα κράτη εκτός της Ελλάδος από τα οποία μπορεί να κλάπηκαν τα θέματα για να σταλούν στη χώρα μας. Και αυτό διότι δεν φαίνεται να μπορεί να αποδειχθεί ότι άνοιξε εντός της χώρας μας ο σφραγισμένος φάκελος με τα εφετινά θέματα των εξετάσεων του ΙΒ που στάλθηκαν στα 11 ιδιωτικά σχολεία που προσφέρουν το πρόγραμμα στην Ελλάδα.
Ως εκ τούτου, πιθανολογείται ότι η διαρροή έγινε σε άλλη χώρα και απλώς τα θέματα «πουλήθηκαν» στην Ελλάδα.
Πάντως, όπως διευκρινίστηκε, η έρευνα που γίνεται στη Γενεύη αφορά μόνο τα σχολεία της Αθήνας, αφού στη Θεσσαλονίκη οι μαθητές εκπαιδευτηρίου που προσφέρει το πρόγραμμα ΙΒ έλαβαν χθες τη βαθμολογία τους κανονικά.
Παράλληλα, για την υπόθεση διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, την οποία διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ιωάννης Σακελάκος. Την έρευνα έχει αναλάβει η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου.
Ο σύλλογος ιδιωτικών εκπαιδευτικών έχουν ζητήσει την παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας, το οποίο όμως δηλώνει αναρμοδιότητα, καθώς δεν υπάρχει καμία εμπλοκή του στους κανονισμούς ή τη διαδικασία των εξετάσεων, των οποίων την αποκλειστική ευθύνη έχει ο ΙBΟ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα