Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δηλώσεις Μαρκογιαννάκη

Σε νεότερες χθεσινές δηλώσεις του, έξω από το κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, ο κ. Μαρκογιαννάκης  ανέφερε:
«Βρισκόμαστε εδώ με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για να συγχαρώ για άλλη μια φορά, να συγχαρούμε με τον Αρχηγό, τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, γιατί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα είχε τόσο μεγάλες επιτυχίες. Όπως ξέρετε, μετά την εξάρθρωση της σκληρής εγκληματικής ομάδας η οποία ενέχεται μεταξύ των άλλων στην απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου, είχαμε την εξάρθρωση άλλων δύο ομάδων εγκληματικών, οι οποίες ασχολούνταν με την εμπορία ναρκωτικών, διοχέτευαν μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών στην Αθήνα και είχαμε χθες την εξάρθρωση, την παρουσίαση της μεγάλης αυτής επιτυχίας του trafficking. Μιας επιτυχίας η οποία έχει φύγει έξω από τα ελληνικά σύνορα και σχολιάζεται ιδιαίτερα ευμενώς. Εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι το γεγονός ότι μεταξύ εκείνων οι οποίοι φέρονται ότι ενέχονται στο trafficking είναι και τέσσερις αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εν ενεργεία. Αυτό δείχνει ότι δεν χαριζόμαστε σε κανέναν και η Ελληνική Αστυνομία έχει μηχανισμούς αυτοκάθαρσης».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, "σε ό,τι αφορά τώρα την ιστορία με τη συμμορία του Βλαστού είδαμε χθες στις συνομιλίες να ακούγονται ονόματα Υπουργών της Κυβέρνησής σας, του κυρίου Καμμένου, το δικό σας και της συζύγου σας για μια μεσολάβηση", ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε:
"Θα απαντήσω σε ό,τι με αφορά. Το να υποβληθεί ένα αίτημα στο πολιτικό γραφείο ενός Υπουργού για την αρχική τοποθέτηση ενός μαθητού Στρατιωτικής Σχολής μετά την έξοδό του από τη Σχολή, αυτό εκτιμώ ότι δεν είναι θέμα το οποίο αξίζει να συζητείται και προπάντων να πλάθονται σενάρια. Εγώ εκείνο που έχω να πω είναι πως έχω να ασχοληθώ με πολύ σοβαρά θέματα και με αστειότητες δεν μπορώ να αφιερώνω χρόνο».
Σε ερώτηση,  ο Διευθυντής των Φυλακών ανέφερε το όνομα το δικό σας και της συζύγου σας στη σύζυγο του Βλαστού, ο κ. Μαρκογιαννάκης απάντησε:
«Να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ απάντησα όπως απάντησα».
Σε ερώτηση αν έγινε η μετάθεση, απάντησε: «Όχι. Μάλιστα ήταν ένα αίτημα το οποίο δεν ικανοποιήθηκε καν».
Και κατέληξε:
«Είναι πρωτοφανές για πολιτικό γραφείο να υποβάλλεται αίτημα τοποθέτησης οποιουδήποτε μετά την έξοδο από την Σχολή; Αν είναι πρωτοφανές τότε να απολογηθώ».

Αναφορές και σε πολιτικούς

Στις συνομιλίες που έχει καταγράψει η ΕΥΠ, τα μέλη της συμμορίας αναφέρονται και σε πολιτικά πρόσωπα, ενώ συζητήσεις προκαλούν και οι πολιτικές διασυνδέσεις του επιχειρηματία Γιώργου Τρομπούκη.
Οπως μετέδωσε το MEGA, o επιχειρηματίας ήταν το 2002 υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αμφιλοχία, στο ψηφοδέλτιο της Μαρίας Σωτηρίου, η οποία το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε ως ιδιαιτέρα του υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά.
Ο κ. Σαλμάς, μόλις αποκαλύφθηκε η σχέση του κ. Τρομπούκη με την ιδιαιτέρα του, ζήτησε και πήρε την παραίτηση της κ. Σωτηρίου και σε γραπτή του δήλωση σημείωσε: "Όλα όσα αναφέρονται στο πρόσωπό μου είναι στο σύνολό τους παντελώς αβάσιμα, ανυπόστατα, ψευδή , αναπόδεικτα και συκοφαντικά".

Οι νέες συνομιλίες

Δύο από τις νέες συνομιλίες που εμπλέκουν τον διευθυντή της Φυλακής Αγιάς Μιχάλη Κυριακάκη αλλά και σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Αλικαρνασσού, είναι οι ακόλουθες:  
————-
Τρομπούκης: Λοιπόν τι να του πω εγώ τώρα;
Βλαστός: Εγώ θέλω να του πεις το εξής. Θέλουμε αυτό που σού ‘πα το… εγώ τι θέλω να του πεις; Να του πεις να του εξηγήσεις άκου, γιατί άκου εξαρτάται από τον Υπουργό πάνω αυτός.
Τρομπούκης: Ωραία
Βλαστός: Και από τον Γενικό Γραμματέα,έναν από τους δύο. Αυτός ο άνθρωπος δεν έχει κάνει τίποτα, είναι εύκολος… Τι θέλουμε γίγαντα; Εμείς θέλουμε το εξής, το όνομα αυτό…
Τρομπούκης: Ρε άκου, ακούς;
Βλαστός: Ναι.
Τρομπούκης: Εγώ θα πάω το πρωί…
Βλαστός: Ναι
Τρομπούκης: Ή το κάνει ή δεν το κάνει.
Βλαστός: Αυτό σου λέω, δηλαδή άκου τι γίνεται. Είναι άκου, γι’ αυτόν είναι πολύ εύκολο φίλε, γιατί άκου, είναι ένας άνθρωπος είναι Αρχιφύλακας και είναι νόμιμος άνθρωπος, λοιπόν άκου τι έγινε για να σου εξηγήσω να το καταλάβεις με δύο λόγια, κατάλαβες; Αυτός έχει μεγάλη δύναμη για μένα εκεί μόλις φτάσω, γιατί θα φτάσω εκεί πέρα στην Αλικαρνασσό, απ’ αυτόν εξαρτάται την άδεια μου μετά, κατάλαβες;
Τρομπούκης: Ναι
Βλαστός: Αυτός μόλις του την κάνω εγώ αυτή τη χάρη και μείνει έστω και Υπαρχιφύλακας να γίνει, είναι Αρχιφύλακας τώρα αυτός, είναι Αρχιφύλακας Αλικαρνασσού, άμα μείνει Υπαρχιφύλακας, κατάλαβες τι γίνεται; Γιατί τον πάνε για ξήλωμα, για ξήλωμα τον πάνε ρε παιδί μου.
Τρομπούκης: Χμμμ
Βλαστός: Αλλά έχει κανονίσει ο δικός μου εμένα αυτός ο δικός μου που σου ‘πα…
Τρομπούκης: Ναι
Βλαστός: Ο ΚΥΡΙΑΚΑ… κατάλαβες τι γίνεται; Ο ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, ο δικός μου που μου κανονίζει μεταγωγή, ο άνθρωπος να τον κρατήσει, αλλά επειδής ο Γενικός Γραμματέας έγινε μια πρόταση για οριστική παύση,να μην χάσει και τη σύνταξη του ο άνθρωπος.
Τρομπούκης: Ναι
Βλαστός: Δηλαδή τι θέλουμε στην ουσία εμείς; Ο άνθρωπος να μείνει Υπαρχιφύλακας. Κατάλαβες τι γίνεται; Να μην ξηλωθεί. Κατάλαβες;
Τρομπούκης: Λοιπόν, εγώ αύριο… Θα πάω για αυτό το πράγμα και θα σε πάρω.
———-
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Και έχω ραντεβού τώρα μαζί του, τώρα
ΒΛΑΣΤΟΣ: Ωραία, γίγαντα πες του να πούμε έτσι και έτσι, έχω ένα τηλέφωνο ακούς;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι
ΒΛΑΣΤΟΣ: Αυτό το τηλέφωνο δεν είναι σε βρωμοδουλειά είναι σε αγνή δουλειά, ακούς; Γι’ αυτό πήγε και ο ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ με την Ε… στο υπουργείο, βρήκαν…
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι
ΒΛΑΣΤΟΣ: Τον μεταχθέα, είπαν εντάξει απ’το τηλεφώνο συνεννοήθηκαν να φύγω, να φύγω από εδώ, κατάλαβες τι γίνεται;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι
ΒΛΑΣΤΟΣ: Μέχρι το τέλος του μηνός έχω φύγει, κατάλαβες τι γίνεται;
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι
ΒΛΑΣΤΟΣ: Αλλά πάρε και εσύ τώρα κανένα τηλέφωνο, ξέρεις ο… (ακατάληπτο)
ΤΡΟΜΠΟΥΚΗΣ: Ναι, ναι θα πάρω τον Κ., τον Κ.

ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΣΚΟΥΛΑΚΗ
“Οχι” προγράμματα αγροτικής
ανάπτυξης στον Αποκόρωνα

Αρνητική ήταν η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηγάκη, στο αίτημα των δημάρχων της περιοχής του Αποκόρωνα, το οποίο έφερε με παρέμβασή του στη Βουλή, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χανίων, Μ. Σκουλάκης, για την «κατά προτεραιότητα ένταξη των Δήμων Κρυονερίδας, Γεωργιούπολης, Φρε, Βάμου και Αρμένων στα προγράμματα ολοκληρωμένης ανάπτυξης του Αγροτικού χώρου του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – ’13». Όπως τονίζει ο κ. Χατζηγάκης στη γραπτή απάντηση που έδωσε στον κ. Σκουλάκη «με την προκήρυξη που εκδόθηκε για τα μικρά δημόσια έργα, τον Ιούλιο του 2008 οριστικοποιήθηκαν οι περιοχές παρέμβασης του άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007 – ’13 – που είναι ο αντίστοιχος άξονας των Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) του Γ’ ΚΠΣ – και οι οποίες για τον Ν. Χανίων είναι οι εξής:
Δήμος Ανατολικού Σελίνου
Δήμος Θερίσου (Δ.Δ. Θερίσου)
Δήμος Ιναχωρίου
Δήμος Καντάνου
Δήμος Κισάμου
Δήμος Μουσούρων (Δ.Δ. Καράνου, Λάκκων, Μεσκλών, Ορθουνίου, Πρασέ, Σέμπρωνα)
Δήμος Μηθύμνης
Δήμος Πελεκάνου
Δήμος Σφακίων
Δήμος Κολυμπαρίου
Δήμος Βουκολίων
Κ. Αση Γωνιάς.
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του για τον αποκλεισμό των περιοχών του Αποκόρωνα από το παραπάνω πρόγραμμα, ο κ. Χατζηγάκης σημειώνει ότι «η ένταξη όλων των αγροτικών περιοχών της χώρας στον Άξονα 3 του ΠΑΑ, δεν εξασφαλίζει και την υλοποίηση όλων των υποδομών, κάθε αγροτικής περιοχής της χώρας, δεδομένου ότι οι πόροι του Άξονα 3 είναι πεπερασμένοι και οι επιλεξιμότητες του Άξονα δεν καλύπτουν όλες τις δημόσιες υποδομές».
Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός επισημαίνει στον κ. Σκουλάκη πως «στους Δήμους της επαρχίας του Αποκόρωνα (Κρυονερίδα, Γεωργιούπολη, Φρε, Βάμος και Αρμένοι), δίνεται ούτως ή άλλως η ευκαιρία αξιοποίησης πόρων από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007 – 2013 “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ” για την υλοποίηση Δημόσιων Υποδομών και Ιδιωτικών Επενδύσεων», ενώ παράλληλα, τονίζει ότι «υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το οποίο συγχρηματοδοτεί τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) αλλά και άλλα Εθνικά και Κοινοτικά Προγράμματα της 4ης Προγραμματικής Περιόδου και καλύπτει επιλεξιμότητες σε Δημόσιες Υποδομές».
• Το πρόγραμμα του βουλευτή Ν. Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκη για σήμερα και τη Δευτέρα 13 Ιουλίου έχει ως εξής:
Παρασκευή 10 Ιουλίου: 10 π.μ.: Επίσκεψη σε Τμήμα Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) Χανίων (Α. Παπανδρέου 100).
Δευτέρα 13 Ιουλίου: 9 π.μ. – 12 μ.: Επίσκεψη σε ΟΑΔΥΚ και έργο φράγματος Βαλσαμιώτη.
12.30 μ.: Συνέντευξη Τύπου για πορεία εξέλιξης δημόσιων έργων στον Ν. Χανίων – Διαπιστώσεις από ολοκλήρωση κύκλου θεσμικών επαφών και συναντήσεων.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Διαδήλωση
του ΛΑ.Ο.Σ.

Η Περιφερειακή (Π.Ε.) και Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) ΛΑ.Ο.Σ. Κρήτης, αύριο, Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι, διοργανώνει διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με θέμα «Οχι στην εθνική προδοσία» με αφορμή τον διορισμό Τούρκου διοικητή Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στη Λάρισα.
Στο μεταξύ διεξήχθησαν το Σάββατο 4 Ιουλίου οι εργασίες του 4ου τακτικού συνεδρίου του ΛΑΟΣ στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Κάραβελ" στην Αθήνα. Την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή των 40 μελών της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΙΣΟ
Καθαρισμός παραλίας
Συμβολικός καθαρισμός στην παραλία, στις όχθες του Κλαδισού, από τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του ΔΑΟΧ.

Στον συμβολικό καθαρισμό της παραλίας, στις όχθες του Κλαδισού, προχώρησαν χθες το πρωί τα παιδιά που παρακολουθούν τα θερινά προγράμματα του ολοήμερου αθλητικού οικολογικού Σχολείου του Δήμου Χανίων. Οι μικροί μαθητές φάνηκαν να γνωρίζουν καλά τα προβλήματα που προκαλούνται στο περιβάλλον εξαιτίας της περιβαλλοντικής μόλυνσης και συμμετείχαν με μεγάλο πάθος στον καθαρισμό της ακτής γεμίζοντας πολλές σακούλες με σκουπίδια τα οποία και παρέλαβε η ΔΕΔΙΣΑ.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Χανίων, δημοτικός σύμβουλος, κ. Γιώργος Ζουμαδάκης, αφού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα επεσήμανε πως "το αθλητικό, οικολογικό σχολείο λειτουργεί στο κλειστό του Κλαδισού από τις 7 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι προσφέροντας πλούσιες δραστηριότητες για τα παιδιά μας.  Σε συνεργασία με τη ΔΕΔΙΣΑ κάναμε έναν συμβολικό καθαρισμό της παραλίας έτσι ώστε τα παιδιά να έλθουν πιο κοντά στο περιβάλλον".
Συνολικά στο πρόγραμμα συμμετέχουν 170 παιδιά.

ΑΠΟ ΤΟΝ Π. ΚΟΡΟΒΕΣΗ
Ερώτηση για το Ιτζεδίν
Το θέμα της συντήρησης και ανάδειξης του Φρουρίου Ιτζεδίν θέτει με ερώτησή του προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Περικλής Κοροβέσης. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κοροβέσης τονίζει την επιτακτική ανάγκη να πραγματοποιηθούν εργασίες για την προστασία του μνημείου, ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του δημάρχου Σούδας, Γιάννη Περάκη, για το συγκεκριμένο θέμα -μέχρι στιγμής- δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική ενέργεια από μέρους της πολιτείας.   
Συγκεκριμένα στην ερώτησή του προς τους υπουργούς κ. Παυλόπουλο και Σαμαρά ο κ. Κοροβέσης αναφέρει μεταξύ άλλων για το φρούριο Ιτζεδίν: "Ο Δήμος Σούδας έχει καταβάλει τα τελευταία χρόνια σημαντικές προσπάθειες για τη διάσωση και συντήρηση του ιστορικού αυτού μνημείου που καταρρέει από τον χρόνο. Μάλιστα, έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) προκειμένου να υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση παραχώρησης για χρήση, με στόχο να αποτελέσει ένα πρότυπο Ευρωπαϊκό – Εκθεσιακό – Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο. Επειδή όμως το φρούριο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές κυρίως λόγω του χρόνου και προκειμένου οι βλάβες αυτές να μην είναι αναστρέψιμες άμεσα ο Δήμος πρέπει να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες για τον καθαρισμό και συντήρηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του φρουρίου σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων".
Συνεχίζοντας, ο κ. Κοροβέσης σημειώνει ότι για τις πρώτες αυτές αναγκαίες παρεμβάσεις η δημοτική αρχή έχει ζητήσει με επιστολή της από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Παυλόπουλο τη μεσολάβησή του ώστε να ενταχθεί το έργο της συντήρησης του φρουρίου στο πρόγραμμα "Θησέας" και η εκτιμώμενη δαπάνη γι’ αυτό είναι 300.000 ευρώ. Επίσης, τονίζει ότι κατόπιν η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις προσπάθειες εύρεσης επιπλέον κοινοτικών και κρατικών πόρων προκειμένου το ιστορικό αυτό φρούριο να αποτελέσει τόσο ένα Μουσείο σύγχρονης ιστορίας όσο και ένα πολιτισμικό – συνεδριακό κέντρο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρου του Νομού Χανίων.
"Τις προθέσεις αυτές ο δήμαρχος τις έχει κάνει γνωστές μέσα από επιστολές του όχι μόνο στον υπουργό Εσωτερικών, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής κ. Δ. Σιούφα, όπως επίσης και στο σύνολο των βουλευτών (168 από τους οποίους μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια είχαν υπογράψει έκκληση για τη διάσωση του σπουδαίου αυτού ιστορικού μνημείου). Στους τρεις μήνες που έχουν όμως μεσολαβήσει από την επιστολή του δημάρχου προς τον υπουργό Εσωτερικών καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει κι έτσι το φρούριο συνεχίζει να δίνει άνιση μάχη με τον τον χρόνο".
Καταλήγοντας, ο κ. Κοροβέσης ερωτά του υπουργούς:
– Τι άμεσα μέτρα προτίθονται να πάρουν για τη σωτηρία, συντήρηση και αξιοποίηση του φρουρίου;  
– Σκοπεύουν να παρέμβουν ώστε να δοθεί τελικά στον Δήμο Σούδας το ποσό των 300.000 ευρώ από τα κοινοτικά κονδύλια του προγράμματος "Θησέας" για τον συγκεκριμένο σκοπό;      

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Συνεδρίαση
Νομαρχιακού
Συμβουλίου
Tη  Δευτέρα  13 Ιουλίου και ώρα 8 μ.μ., θα συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων για συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
Λειτουργία Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων.
Εισήγηση: Γρηγ. Αρχοντάκης, νομάρχης Χανίων.
Έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων για την ειδική μελέτη αποκατάστασης για το λατομείο ασβεστολίθου, ιδιοκτησίας ΑΣΒΕΚ Α.Ε. στην αιτηθείσα επέκτασή του σε έκταση 74,02 στρεμμάτων στη θέση «ΛΑΓΚΟ» περιοχής Δήμου Κρυονερίδας.
Εισήγηση: Φ. Παπαμαρκάκη – Καραβιτάκη, αντινομάρχης.
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης για το έργο: «Βελτιστοποίηση Ενεργειακής Απόδοσης Σχολικών Κτηρίων Νομού Χανίων».
Εισήγηση: Γρηγ. Αρχοντάκης, νομάρχης Χανίων.
Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης για την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την κατασκευή προστατευτικών και παραγωγικών τεχνητών υφάλων στον κόλπο Κισάμου.
Εισήγηση: Χαρ. Κουκιανάκης, αντινομάρχης.
Διοργάνωση εκδηλώσεων «Αγροτικός Αύγουστος – Κρήτη: Γη και Πολιτισμός 2009» -Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης.
Εισήγηση: Χαραλ. Κουκιανάκης, αντινομάρχης.
Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού της Ν.Α. Χανίων, οικ/κού έτους 2008, που αφορά τον Τακτικό Π/Υ.
Έγκριση Απολογισμού – Ισολογισμού της Ν.Α. Χανίων, οικ/κού έτους 2008, που αφορά το Π.Δ.Ε.
Τροποποιήσεις Π/Υ εσόδων – εξόδων της Ν.Α. Χανίων. Έγκριση μετακινήσεων.     

ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ
“Το φαράγγι Καντάνου
στέλνει σήμα κινδύνου”

“Το φαράγγι της Καντάνου στέλνει SOS”, σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων και συνεχίζει:
"Παρά τις αποφάσεις των αρμοδίων υπηρεσιών της πολιτείας, παρά τις εκκλήσεις προς τους αρμόδιους φορείς να πράξουν το χρέος τους συνεχίζεται η καταστροφική λειτουργία του λατομείου της Καντάνου με εντατικότερους ρυθμούς και μη αναστρέψιμη καταστροφή σε βάρος του περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα:
Παλιότερα είχαμε τη θετική απόφαση του Δασαρχείου Χανίων για την ανάγκη πραγματοποίησης ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης για την προστασία του Φαραγγιού της Καντάνου η οποία δεν προχωρά λόγω έλλειψης χρημάτων (;).
Πρόσφατα είχαμε την απόφαση Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος για την απαγόρευση εκμετάλλευσης από το λατομείο αδρανών υλικών της εταιρείας «Λατομεία Σελίνου Α.Ε.» για λόγους προστασίας της Ζωής και της Υγείας των εργαζομένων, των περιοίκων και των διερχόμενων καθώς και της προστασίας του Περιβάλλοντος –όπως σημειώνει η απόφαση– αφού διαπιστώνει μια σειρά από αυθαιρεσίες και παραλείψεις της συγκεκριμένης εταιρείας.
Δεν ξέρουμε τι περισσότερο πρέπει να γίνει σε βάρος του φαραγγιού για να αποφασίσουν τα όργανα της πολιτείας στον νομό για να πράξουν το ελάχιστο. Να εφαρμόσουν τον νόμο!!!
Η εταιρεία «Λατομεία Σελίνου Α.Ε.» υπό τη νέα της διεύθυνση δημοσίευσε στον τοπικό Τύπο το Σάββατο 4 Ιούλη μακροσκελέστατο άρθρο, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, πίσω από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των Χανιωτών, των συλλογικοτήτων αλλά και των ξεχωριστών προσώπων που τόσα χρόνια συνεχίζουν με θάρρος και επιμονή τον αγώνα για τη διάσωση του φαραγγιού και την αναγνώριση της περιβαλλοντικής και ιστορικής του αξίας, υποδεικνύεται ο «δάκτυλος» ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που υποκινεί τις αντιδράσεις. Βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά αλλά και δια του προέδρου της Κοινοβουλευτικής του ομάδας στήριξε και στηρίζει, όπως είχε καθήκον και υποχρέωση αυτόν τον αγώνα. Όχι μόνος. Υπάρχουν και έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης, υπάρχουν χιλιάδες υπογραφές που το αποδεικνύουν.
Και δεύτερο και σημαντικότερο ψεύδεται όταν γράφει ότι σταμάτησε η λειτουργία του λατομείου από τις 19-6-2009, ευθύς ως της κοινοποιήθηκε η απόφαση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Νοτίου Ελλάδος.
Αντίθετα μαρτυρίες και ντοκουμέντα υπάρχουν και καταμαρτυρούν ότι με εντατικότατους ρυθμούς η εταιρεία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.
Για άλλη μια φορά ζητούμε και απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η παράνομη λειτουργία του Λατομείου Καντάνου. Οι αρμόδιοι φορείς, Εισαγγελία και Αστυνομία, Περιφέρεια, Νομαρχιακή και Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να πάρουν μέτρα ώστε επιτέλους να εφαρμοστεί ο νόμος και να σταματήσει η περαιτέρω καταστροφή του Ιστορικού Φαραγγιού με τον λιθόκτιστο δρόμο".

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σύλληψη για
240 γραμμάρια χασίς
Για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης βάρους 240 γραμμαρίων περίπου κατηγορείται ένας ημεδαπός που συνελήφθη στα Χανιά προχθές το πρωί.
Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων αναφέρεται ότι η σύλληψή του έγινε έπειτα "από αξιολόγηση πληροφορίας του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων ότι κατέχει ναρκωτικές ουσίες, τέθηκε σε παρακολούθηση όπου σε έρευνα στους χώρους της κατοικίας του, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν τρεις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 240 γραμμαρίων περίπου".

ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΜΑΪΟ
Περισσότεροι
γάμοι στα Χανιά
Περισσότεροι είναι οι γάμοι που πραγματοποιήθηκαν τον Μάϊο του 2009 στον νομό σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2008, σύμφωνα με την Υπηρεσία Στατιστικής Ν. Χανίων.
Συγκεκριμένα η στατιστική Υπηρεσία Ν. Χανίων ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Μηνιαίας Έρευνας Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού (ΦΚΠ) στον Νομό Χανίων κάτα τον μήνα Μάϊο η φυσική κίνηση πληθυσμού είχε ως εξής:
– 79 γάμοι, εκ των οποίων 30 πολιτικοί
– 149 γεννήσεις και
– 127 θάνατοι.
Τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, όπως αναφέρει σε ενημερωτικό δελτίο η Υπηρεσία Στατιστικής Ν. Χανίων, τα γεγονότα της φυσικής κίνησης πληθυσμού στον νομό παρουσιαζόντουσαν ως εξής:
– 73 γάμοι, εκ των οποίων 27 πολιτικοί
– 147 γεννήσεις και
– 154 θάνατοι.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα