Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

EYΤΥΧΗΣ ΔΑΜΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ:

“Η χώρα πρέπει να αλλάξει πορεία. Οφείλουμε να αντιδράσουμε στην πολυεπίπεδη κρίση που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές της ΝΔ. Οι πολίτες ζητούν αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης. Ζητούν ένα άλλο ήθος”.
Τα παραπάνω τόνισε το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ευτύχης Δαμιανάκης, μιλώντας σε πυκνό ακροατήριο στην πλατεία της Σούδας, προχθές. Τον κ. Δαμιανάκη προλόγισαν ο δήμαρχος Σούδας, Γιάννης Περάκης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Χριστουλάκης και ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Σούδας, Μανώλης Τραχαλάκης.  
Ο κ. Δαμιανάκης εξαπέλυσε δριμύτατο «κατηγορώ» εναντίον της σημερινής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «η Ν.Δ., πέντε χρόνια τώρα, με την ανικανότητα και την αναλγησία που χαρακτηρίζει τις πολιτικές της, ευθύνεται που σήμερα η πατρίδα μας είναι μια ακυβέρνητη χώρα. Ευθύνεται για την πλήρη απαξίωση του εθνικού συστήματος υγείας. Ευθύνεται που η ελληνική οικογένεια αιμορραγεί οικονομικά, για να καλύψει τις ανεπάρκειες του εκπαιδευτικού συστήματος. Ευθύνεται που τα εθνικά θέματα έχουν βαλτώσει. Σπαταλάνε, μέρα με τη μέρα, το πολύτιμο διπλωματικό και αμυντικό κεφάλαιο, που είχαν συγκεντρώσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη. Αυτή η κυβέρνηση ευθύνεται για την κακοδιαχείριση στο δημόσιο. Για τη σοβαρή αναπτυξιακή μας υστέρηση. Ευθύνεται που η αστυνομία σήμερα είναι αποδυναμωμένη. Ευθύνεται για την καταστροφική οικονομική πολιτική, που οδήγησε σε αδιέξοδο τους μη προνομιούχους, δημιούργησε στρατιές ανέργων και νεόπτωχων. Για την εγκατάλειψη και τον εμπαιγμό του αγροτικού κόσμου. Την ίδια ώρα, αφήνουν τους έχοντες στο απυρόβλητο γιατί δεν θέλουν και δεν μπορούν να στεναχωρήσουν αυτούς που τους στηρίζουν».
Αναφερόμενος στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, τον προσεχή Μάρτιο, σημείωσε: «Ο Κάρολος Παπούλιας τιμά τη χώρα, είναι η φωνή του ελληνικού λαού. Για αυτό, από τώρα, δηλώνουμε ότι θα τον ξαναψηφίσουμε. Και καλούμε την κυβέρνηση σε μια συμφωνία για την επανεκλογή του, με προϋπόθεση η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές. Μας κατηγορούν ότι παίζουμε με τους θεσμούς. Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Αυτοί παίζουν με τους θεσμούς. Αυτοί έκαναν το ρουσφέτι καθημερινότητα, επί των ημερών τους έγιναν πρωτοφανή, τεράστια σκάνδαλα. Αυτοί δεν εκτελούν τους προϋπολογισμούς του κράτους. Αυτοί επιχειρούν να χειραγωγήσουν τη δικαιοσύνη για να προστατεύσουν τα στελέχη τους. Αυτοί καταλύουν κάθε έννοια αξιοκρατίας στο Δημόσιο. Αυτοί, σε παγκόσμια πρωτοτυπία, αποχώρησαν από τη Βουλή σε ψηφοφορίες για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών. Αυτοί έκλεισαν νύχτα τη Βουλή για να παραγραφούν οι τεράστιες ποινικές ευθύνες των υπουργών τους».
Ο κ. Δαμιανάκης έκανε επίσης εκτενή αναφορά στα προβλήματα της περιοχής, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε επένδυση στο λιμάνι της Σούδας αποτελεί κεφάλαιο για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη όχι μόνο του νομού αλλά και ολόκληρης της Κρήτης. Έχουμε χρέος να παλέψουμε για να έχει το λιμάνι της Σούδας τη θέση που δικαιωματικά του ανήκει. Για να αναδειχθεί σε κέντρο προώθησης και προβολής των προϊόντων του νομού, για να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος πόλος ανάπτυξης στην περιοχή». Χαρακτήρισε ως επιβεβλημένες ενέργειες τη δημιουργία μαρίνας και τη σύνδεση του λιμανιού της Σούδας, καθώς και του αεροδρομίου με τον Βόρειο Οδικό Άξονα, σημειώνοντας ότι «δεν νοείται αναπτυξιακή προοπτική με οδικό δίκτυο προδιαγραφών 1970». Αναφερόμενος στον δικαστικό αγώνα του δήμου για την εγκατάσταση μονάδας αποθήκευσης υγρών καυσίμων στη Σούδα σημείωσε: «Δεν χωρούν μεσοβέζικες θέσεις. Είναι χρέος μας να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση της περιοχής, στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης. Είναι χρέος μας να μην αφήσουμε τη Σούδα να γίνει Ασπρόπυργος». Χαρακτήρισε, επίσης, θέμα μείζονος προτεραιότητας την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να γίνει το Ιτζεδίν πρότυπο ευρωπαϊκό εκθεσιακό και συνεδριακό πολιτισμικό κέντρο».
Καταλήγοντας, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι «καμία αλλαγή δεν είναι εφικτή δίχως αυτονομία της πολιτικής από κάθε είδους συμφέροντα», τονίζοντας ότι «για το ΠΑΣΟΚ η αυτονομία της Πολιτικής είναι η αφετηρία για την αλλαγή πορείας της χώρας. Για μας είναι μονόδρομος. Η κυβέρνησή μας δεν θα χρωστάει σε κανένα, εκτός από τους πολίτες που μας εμπιστεύονται». Κάλεσε, επίσης, τους πολίτες να αγωνιστούν για να μπει τέλος «στις ολέθριες πολιτικές της Ν.Δ. Το πρώτο βήμα για την ανατροπή έγινε στις ευρωεκλογές. Με τη στήριξη των πολιτών προχωράμε μπροστά. Για να αλλάξουμε σελίδα. Με πολιτική βούληση και συνεχή αγώνα για τις σοβαρές τομές που έχει ανάγκη η χώρα. Για να ξαναβρεί η χώρα μας τον βηματισμό της».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα