Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Αθήνα
Να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στην πρόταση για την ευνοϊκή μεταχείριση υπόπτων, οι οποίοι δίνουν στοιχεία για επίορκους πολιτικούς, κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, μετά και την αναδίπλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Η πρόταση κατατίθεται στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε χαρακτηρίσει την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» άφησε προχθές ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητήσει η κυβέρνηση την πρόταση, αλλά στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «στρίβειν διά των επιτροπών» έπειτα από το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κυβερνών κόμμα από τη σειρά δηλώσεων στελεχών της συμπολίτευσης, ακόμη και υπουργών, που κινούνταν «εκτός γραμμής» και τάσσονταν υπέρ της απόδοσης κινήτρων στον πρώην ισχυρό άνδρα της Siemens Μ. Χριστοφοράκο να δώσει στοιχεία.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση «να μας πει επιτέλους ποια είναι η θέση της, χωρίς υπεκφυγές, χωρίς να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, πηγαίνοντας το ζήτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, αλλά πολύ καθαρά και επί της ουσίας να τοποθετηθεί, για να καταλάβουμε γιατί θα μπορούσε κάποιος να διαφωνεί με αυτή την πρόταση».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι «χθες ανακαλύψαμε ότι τελικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν είναι τόσο απόλυτος όσο μέχρι πρότινος» και κάλεσε «τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που έχουν εκφραστεί θετικά για την πρότασή μας, να την ψηφίσουν».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος, κληθείς να διευκρινίσει τη θέση της κυβέρνησης, ανέφερε πως ενώ γίνεται διάλογος στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για μία σειρά από θέματα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άρχισε να αναζητά πυροτεχνήματα και ανήγγειλε ότι θα καταθέσει σχετική πρόταση νόμου «περιφρονώντας ταυτόχρονα τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».
«Η θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού είναι απόλυτα σαφής και γνωστή από καιρό: Όλες οι προτάσεις που σχετίζονται με την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα και το δημόσιο βίο, μπορούν να κατατεθούν και είναι χρήσιμο να συζητηθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας έτσι ώστε να προωθηθούν από κοινού όλες εκείνες οι ρυθμίσεις που και αναγκαίες είναι και εφικτές» πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα