Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ
Δολοφόνησαν ιδιοκτήτη
πρακτορείου ΠΡΟΠΟ
Αθήνα
Αδίστακτοι ληστές ήταν, σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας 55χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟΠΟ προχθές το βράδυ στον Αλιμο. Το θύμα έκλεισε το πρακτορείο και έφευγε με τις εισπράξεις, αλλά όταν μπήκε στο αυτοκίνητό του, τον πλησίασαν δύο άγνωστοι, οι οποίοι προσπάθησαν να τον βγάλουν έξω με τη βία και να του πάρουν τη τσάντα με τα χρήματα. Δεν τα κατάφεραν όμως, γιατί ο 55χρονος αντιστάθηκε και τότε ο ένας τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα. Στη συνέχεια οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
Ένταση στις δικαστικές
φυλακές Ναυπλίου
Ναύπλιο
Ηλεκτρισμένη η ατμόσφαιρα στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, καθώς περίπου 200 κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους από προχθές το βράδυ. Οι κρατούμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες κράτησης, αναφέροντας ότι στη φυλακή βρίσκονται 520 κρατούμενοι, ενώ η δυναμικότητα της είναι για τους μισούς. Όπως ανέφερε ο διευθυντής των φυλακών Σωτήριος Μυτάκης, οι κρατούμενοι συνεχίζουν να είναι στους προθαλάμους. Για λόγους ασφαλείας εξωτερικά της φυλακής υπάρχει αστυνομική δύναμη, ενώ νωρίτερα χθες επισκέφθηκε τις φυλακές ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλαος Μητρόπουλος, ο οποίος συνομίλησε με τους κρατούμενους και δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον υπουργό Δικαιοσύνης τα αιτήματά τους.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ Π. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Αδικαιολόγητες οι αντιδράσεις
για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού
Αθήνα
Εντελώς αδικαιολόγητες χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος τις αντιδράσεις των κατοίκων του Γραμματικού για την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή τους.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού στο Λεκανοπέδιο για το ζήτημα της Διαχείρισης των Απορριμμάτων, δήλωσε: «Οι ελάχιστες αντιδράσεις που παρατηρήθηκαν είναι εντελώς αδικαιολόγητες. Το τονίζω, εντελώς αδικαιολόγητες».
Συμπλήρωσε πως «κάποιοι πρέπει να συλλογιστούν επιτέλους ότι δεν είναι δυνατόν ένα τμήμα της Αττικής να φορτώνεται τόσα χρόνια τα σκουπίδια και κάποιοι άλλοι να νομίζουν ότι είναι δυνατόν να θεωρούν ότι δεν έχουν καμιά υποχρέωση, όταν μάλιστα η σύγχρονη τεχνολογία μας επιτρέπει να μην στρώνεται σκουπίδι».
Τόνισε ότι «θα εφαρμόσουμε τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και δεν πρόκειται να εκθέσουμε τη χώρα σε κινδύνους, οι οποίοι αφορούν πρόστιμα, επειδή κάποιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι υπάρχει ισότητα ενώπιον των δημοσίων βαρών. Δεν είναι μόνο μια Συνταγματική επιταγή, αλλά είναι επιπλέον και μια στοιχειώδης κοινωνική υποχρέωση».
Ο κ. Παυλόπουλος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και για την πορεία προετοιμασίας του «Θησεάς 2», του αναπτυξιακού προγράμματος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

ΣΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ
Καθυστερήσεις
από τη λευκή
απεργία
των ελεγκτών
Αθήνα
Καθυστερήσεις παρατητηρούνται στις πτήσεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας λόγω «λευκής απεργίας» που πραγματοποιούν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων τους. Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για αύριο. Η Διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη, ζητώντας να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα