Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΤΥΔΚ ΧΑΝΙΩΝ

Διαπιστώσεις
Σκουλάκη

Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) Χανίων δυσχεραίνουν το έργο της, διαπίστωσε σε χθεσινή επίσκεψή του ο Μ. Σκουλάκης.
Οπως ανακοίνωσε το γραφείο του βουλευτή, από τη συνάντηση που είχε ο κ. Σκουλάκης με τον δ/ντή και τους τμηματάρχες της Υπηρεσίας, προέκυψαν τα κάτωθι:
Για το 2009 υπάρχουν 147 εγκεκριμένες -από την ΤΥΔΚ – μελέτες που αφορούν έργα σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες του Ν. Χανίων.
Στην ΤΥΔΚ Χανίων καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις προσωπικού οι οποίες δυσχεραίνουν την αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας και την εκπλήρωση του θεσμικού της ρόλου που είναι η σωστή υλοποίηση των τεχνικών προγραμμάτων των ΟΤΑ, εν όψει και της 4ης Προγραμματικής περιόδου. Σήμερα το προσωπικό που υπηρετεί ανέρχεται σε 38 άτομα, ωστόσο με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες απαιτείται η ενίσχυση της υπηρεσίας με εξειδικευμένο προσωπικό, τουλάχιστον 10 – 15 άτομα, σε κρίσιμες ειδικότητες όπως μηχανικοί, περιβαλλοντολόγοι, γεωλόγοι, εργοδηγοί, διοικητικοί, οικονομολόγοι.
Σημαντική αδυναμία της υπηρεσίας αποτελεί επίσης και η απουσία μόνιμης νομικής κάλυψης.
Το κτηριακό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί έντονα το προσωπικό της υπηρεσίας, το οποίο ασφυκτιά στους υφιστάμενους χώρους, οι οποίοι και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της υπηρεσίας.  
Πέραν των παραπάνω, τα στελέχη της υπηρεσίας εξέφρασαν στον κ. Σκουλάκη, την ανάγκη για ποιοτική παραγωγή δημόσιων έργων στους ΟΤΑ του Ν. Χανίων, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία τους για τις πολύ υψηλές εκπτώσεις που δίνονται κατά καιρούς από εργολήπτες σε ορισμένους δημόσιους μειοδοτικούς διαγωνισμούς, διότι «με τον τρόπο αυτό εκτίθεται αφενός σε κίνδυνο η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και αφετέρου δημιουργείται ο κίνδυνος για “εκπτώσεις” στην ποιότητα, στη λειτουργικότητα και στην έγκαιρη αποπεράτωση των έργων».
Τέλος, επισημάνθηκε η μεγάλη ανάγκη να αναλάβουν οι Δήμοι και να υλοποιήσουν τη συντήρηση των οδών αρμοδιότητάς τους, όπως άλλωστε έχουν εκ του νόμου υποχρέωση, με τη λήψη όλων εκείνων των μέτρων που θα διασφαλίζουν την ασφαλή και χωρίς προβλήματα λειτουργία και χρήση αυτών από τους διερχόμενους οδηγούς σε συνεργασία πάντα με την ΤΥΔΚ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Το πρόγραμμα του βουλευτή Ν. Χανίων του ΠΑΣΟΚ, Μ. Σκουλάκη, για τη Δευτέρα 13 Ιουλίου έχει ως εξής:
– 9 π.μ. – 12 μ.: Επίσκεψη σε ΟΑΔΥΚ και έργο φράγματος Βαλσαμιώτη.
– 12.30 μ.: Συνέντευξη Τύπου για πορεία εξέλιξης δημόσιων έργων στον Ν. Χανίων – Διαπιστώσεις από ολοκλήρωση κύκλου θεσμικών επαφών και συναντήσεων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα