Σάββατο, 19 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Περίπου 25 λιμενικοί από τον Νομό Χανίων βρίσκονται κάθε μήνα σε απόσπαση τους τελευταίους μήνες, ενώ παράλληλα η υπηρεσία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποχρηματοδότησης, σύμφωνα με την Ένωση Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης. Το θέμα των αποσπάσεων έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βολουδάκης υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην ερώτησή του ότι “οι αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και λιμενοφύλακες που υπηρετούν στον νομό Χανίων, επιβαρύνονται αναλογικά περισσότερο από το προσωπικό άλλων νομών με αποσπάσεις μακριά από τον τόπο της οργανικής τους θέσης, για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας” και προσθέτει: “Τους τελευταίους μήνες βρίσκονται σε απόσπαση περίπου εικοσιπέντε λιμενικοί από τον νομό Χανίων κάθε μήνα. Το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή των λιμενικών των Χανίων, με σημαντικό δημοσιονομικό κόστος αλλά και με επιπτώσεις στην απόδοση του προσωπικού”.
Ακόμα αναφέρει ότι “το Λιμενικό στον νομό Χανίων επιφορτίζεται, ανάμεσα στα άλλα, με τη φύλαξη μιας από τις βασικότερες πύλες εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα” και συμπληρώνει πως παρότι είναι κατανοητό ότι τη θερινή περίοδο υπάρχουν έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας που επιβάλλουν να γίνονται αποσπάσεις ανά την Ελλάδα, θα πρέπει το βάρος της έκτακτης υπηρεσίας να μοιράζεται δίκαια μεταξύ των κατά τόπους λιμενικών αρχών, να λαμβάνεται υπ’ όψιν ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων σε κάθε Λιμεναρχείο, Λιμενικό Τμήμα ή Σταθμό, και ενδεχομένως να ορίζεται μέγιστο ποσοστό επιτρεπομένων αποσπάσεων από κάθε μονάδα ή γεωγραφική περιοχή.  
Καταλήγοντας, ο κ. Βολουδάκης ερωτά τον υπουργό τι ποσοστό της δύναμης του Λ.Σ. σε κάθε νομό της χώρας αποσπάσθηκε για να καλύψει έκτακτες ανάγκες της υπηρεσίας εντός του 2009. Αν είναι ακριβής ο ισχυρισμός της  Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης ότι το προσωπικό του νομού Χανίων επιβαρύνεται δυσανάλογα με τη δύναμή του για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών της υπηρεσίας, και αν ναι γιατί συμβαίνει αυτό και τέλος αν πράγματι επιβαρύνεται δυσανάλογα ο νομός Χανίων, τι προτίθεται να πράξει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να βελτιώσει τις συνθήκες στις μονάδες του νομού.  


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα