Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΑΛΛΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
Εκθεση ζωγραφικής
Μεγάλη συμβολή στην πραγματοποίηση της έκθεσης είχαν οι δάσκαλοι των Εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη – Μητέρα.
Η  έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των εκπαιδευτηρίων Μαυροματάκη- Μητέρα εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ στο Γιαλί Τζαμί, τα έσοδα της οποίας θα πάνε για να ενισχύσουν το έργο της ΕΛΕΠΑΠ.
Η έκθεση θα διαρκέσει ως την Κυριακή 12 Ιουλίου, τα έργα των μαθητών πωλούνται προς 15 ευρώ και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Συγκεκριμένα ο δάσκαλος στα Εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη – Μητέρα, Κώστας Μανταλάκης, δηλωσε ότι “όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος κάνουμε μία δραστηριότητα η οποία σκοπό έχει να ενισχύσει το έργο της ΕΛΕΠΑΠ. Μέχρι πρόσφατα είχαμε μία δραστηριότητα σαν λούνα – παρκ, φέτος όμως λόγω έλλειψης χρόνου και για διάφορους άλλους λόγους δεν έγινε αυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε μία έκθεση ζωγραφικής και τα έργα τα οποία τα έχουν φτιάξει οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων από το Νηπιαγωγείο μέχρι και την Έκτη τάξη, τα διαθέτουμε σε όποιον ενδιαφέρεται”.
Ο ίδιος, ακόμη, επεσήμανε ότι “σε αυτήν μας την προσπάθεια μας βοηθάνε και επώνυμοι και διακεκριμένοι ζωγράφοι των Χανίων, οι οποίοι διαθέτουν από ένα έργο προς όφελος πάντα των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ”.
“Το γενικό θέμα της έκθεσης”, όπως τόνισε ο κ. Μανταλάκης, “είναι το δέντρο γιατί με το δέντρο ασχοληθήκαμε όλο το τελευταίο διάστημα γι’ αυτό τον λόγο στην έκθεση υπάρχουν και πάρα πολλά όπως τα αντιλαμβάνεται το κάθε παιδί”.
Παράλληλα  ο κ. Μανταλάκης ανέφερε πως “η καθοδήγηση ήταν από την καθηγήτρια Εικαστικών κα Βανέσα Ιωάννου και από τις νηπιαγωγούς, Βίλμα Μαυροματάκη και Αναστασία Δημοτάκη. Επίσης δουλέψαμε με διάφορους τρόπους όχι μόνο με ζωγραφική αλλά και κάποια παιδιά προσθέσανε και κάποια υλικά, σαν κολάζ και ο καθένας το κρίνει ανάλογα”.
Ο κ. Μανταλάκης σημείωσε ότι “την Κυριακή 12 Ιουλίου το βράδυ θα γίνει και μία λαχειοφόρος αγορά με αξιόλογα δώρα όπως μηχανή εσπρέσο, ποδήλατο, τηλεόραση κ.λπ. και οι κλήροι έχουν κι αυτοί ως σκοπό να ενισχύσουμε το έργο της ΕΛΕΠΑΠ”.
Ο ίδιος ευχαρίστησε “όλους όσοι μας τιμούν με την παρουσία τους και ειδικά το προσωπικό του σχολείου, οι οποίοι αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να φτιαχτεί και να στηθεί η έκθεση αυτή” .

ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Πίνακες υποψηφίων
για την ΑΤΕ
Αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων του Νομαρχιακού Μεγάρου οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης, διοριστέων και απορριπτέων υποψηφίων για πλήρωση θέσεων με σειρά προτεραιότητας τακτικού προσωπικού κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, σύμφωνα με την Προκήρυξη 9Κ/2008 (ΦΕΚ575/03.11.2008-Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), καθώς και η σχετική ανακοίνωση.
Επισημαίνεται ότι οι οριστικοί πίνακες διοριστέων θα προκύψουν μετά την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων ορίζεται από την Τρίτη 07.07.2009 έως και την πάροδο της Πέμπτης 16.07.2009

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Παραλαβή αιτήσεων
για πρόγραμμα αμπελιών
Από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων ανακοινώθηκε ότι παραλαμβάνονται αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα της οριστικής εγκατάλειψης αμπελιών μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου 2009
Απαραίτητα δικαιολογητικά για την κατάθεση
1. Αντίγραφο Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης
2. Επικαιροποιημένη Καρτέλα παραγωγού με στοιχεία των τεμαχίων και απόσπασμα Αμπελουργικού Μητρώου (εκδίδεται από την Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης).
3. Δηλώσεις συγκομιδής των δύο ( 2 ) τελευταίων ετών 2007 και 2008 τουλάχιστον.
4. Υπεύθυνη Δήλωση Αμπελοκαλλιέργειας
5. Αστυνομική Ταυτότητα/ Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης / Ε1 /Ε9
6. Σε περίπτωση υποβολής της αίτησης μέσω εκπροσώπου νόμιμη εξουσιοδότηση.
Για περισσότερες πληροφορίες εξατομικευμένα οι ενδιαφερόμενοι ν’ απευθύνονται στο γραφείο Αμπελουργίας της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης Χανίων τηλ. 2821041778.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ
Ανακοίνωση για
τα σφαγεία
Από τον Δήμο Χανίων ανακοινώθηκε ότι, λόγω φόρτου εργασίας, τα Δημοτικά Σφαγεία Χανίων από την Τετάρτη, 1/07/09, έως και τη Δευτέρα, 31/08/09, θα δέχονται σφάγια μόνο από τον Νομό Χανίων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 28210 43363.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Κλιμάκιο
Δημοκρατικής
Αναγέννησης
Κλιμάκιο της Δημοκρατικής Αναγέννησης με επικεφαλής τον οργανωτικό γραμματέα Νικόλαο Σπέντζα θα βρίσκεται τη Δευτέρα 13 Ιουλίου στα Χανιά, την Τρίτη 14 στο Ρέθυμνο, την Τετάρτη 15 στο Ηράκλειο και την Πέμπτη 16 του μηνός στο Λασίθι.

ΣΗΜΕΡΑ
Διαδήλωση
του ΛΑ.Ο.Σ.
στην Αγορά
Η Περιφερειακή (Π.Ε.) και Κεντρική Επιτροπή (Κ.Ε.) ΛΑ.Ο.Σ. Κρήτης, σήμερα, Σάββατο 11 Ιουλίου και ώρα 12 το μεσημέρι, διοργανώνει διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, με θέμα «Οχι στην εθνική προδοσία» με αφορμή τον διορισμό Τούρκου διοικητή Αεροπορίας του ΝΑΤΟ στη Λάρισα.

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Συνεδρίαση
Νομαρχιακού
Συμβουλίου
Tη  Δευτέρα  13 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, θα συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων για συζήτηση μεταξύ άλλων σχετικά με τη λειτουργία του εθνικού σκοπευτηρίου, την έγκριση Προτεινόμενων Περιβαλλοντικών Όρων για την ειδική μελέτη αποκατάστασης για το λατομείο ασβεστολίθου, ιδιοκτησίας ΑΣΒΕΚ Α.Ε. στην αιτηθείσα επέκτασή του σε έκταση 74,02 στρεμμάτων στη θέση «ΛΑΓΚΟ» περιοχής Δήμου Κρυονερίδας, την έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης για το έργο: «Βελτιστοποίηση Ενεργειακής Απόδοσης Σχολικών Κτηρίων Νομού Χανίων» κ.ά.

ΣΤΙΣ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΜ
Ημερίδα για
την Αυτοδιοίκηση
Ημερίδα για τον εκσυγχρονισμό της Αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, στο Μεγάλο Αρσενάλι, στο παλιό λιμάνι Χανίων.
Την ημερίδα διοργανώνει η εταιρεία Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη (Π.Ε.Τ.Α.) A.E -ανώνυμη αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ- σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΚΕ) και τον Δήμο Χανίων, για την υλοποίηση του έργου «Εξειδικευμένη κατάρτιση εργαζομένων στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση στις Τεχνολογίες Πληροφορικής Επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), καθ’ οδόν προς τον σύγχρονο Δήμο».
Στην εκδήλωση θα χαιρετήσει ο δήμαρχος Χανίων, κ. Κυριάκος Βιρβιδάκης, ενώ βασικοί ομιλητές θα είναι ο δήμαρχος Χαλανδρίου και πρόεδρος της Π.Ε.Τ.Α Α.Ε, κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, και ο διευθύνων σύμβουλος της Π.Ε.Τ.Α Α.Ε, κ. Γεώργιος Βασαρδάνης.
Το έργο της «Κατάρτισης» απευθύνεται σε 5.000 εργαζόμενους στους ΟΤΑ και έχει ιδιαίτερη σημασία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και, κατ’ επέκταση, για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Στόχος του είναι η αναβάθμιση και εξέλιξη των προσόντων των εργαζομένων και των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους ΟΤΑ. Η χώρα μας, ακολουθώντας τα ευρωπαϊκά πρότυπα, επενδύει σημαντικά στην εκπαίδευση των εργαζομένων στον Δημόσιο Τομέα, με στόχο την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, για μια Ελλάδα ανταγωνιστική.
Η Πληροφόρηση – Επιμόρφωση – Τοπική Ανάπτυξη (Π.Ε.Τ.Α.) είναι ανώνυμη εταιρεία παροχής συμβουλευτικών και μελετητικών υπηρεσιών.
Ιδρύθηκε το 1990 από φορείς της Αυτοδιοίκησης, ενώ σήμερα οι μέτοχοί της είναι 48 αναπτυξιακές εταιρείες και δημοτικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα, η Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Αττικής (Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α.) και η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), η οποία είναι και ο μεγαλύτερος μέτοχος. Έχει έδρα στην Αθήνα και η δραστηριότητά της εκτείνεται σε όλο τον ελλαδικό χώρο, κυρίως μέσω του δικτύου των μετόχων της, αλλά και των συνεργατών που διαθέτει στην περιφέρεια.
Πελάτες της Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. είναι κυρίως η Αυτοδιοίκηση, η περιφερειακή και η κεντρική Διοίκηση. Η εταιρεία λειτουργεί στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς χωρίς να επιδοτείται και έχει επιτύχει να είναι κερδοφόρα.
Η εταιρεία έχει υποβάλλει αίτηση – φάκελο για τη «Διακρίβωση της Διαχειριστικής ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ», κατά τη «μεταβατική περίοδο», ώστε, πιστοποιούμενη, να μπορεί να είναι «Δικαιούχος» στα Επιχειρησιακά Προγράμματα 2007 – 2013.
Η Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε. έχει οργανώσει τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της με βάση τα κυριότερα θεματικά πεδία τα οποία απασχολούν τους φορείς του δημόσιου και κοινωνικού τομέα.


ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Ημερίδα για
επιχειρήσεις
Ημερίδες για την ενημέρωση των επιχειρήσεων – υποψηφίων επενδυτών για τις δράσεις ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς: Μεταποίηση – Τουρισμός – Εμπόριο και Υπηρεσίες, θα πραγματοποιηθούν στο Επιμελητήριο Χανίων τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα και στο Επιμελητήριο Ρεθύμνου, την Τετάρτη 15 Ιουλίου την ίδια ώρα.
Τις ημερίδες οργανώνουν η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και τα Επιμελητήρια των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου.
Στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα παρουσιάσουν αναλυτικά την προδημοσίευση της προκήρυξης στο πλαίσιο των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ 2007 – 2103, θα παρέχουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των δυνητικών δικαιούχων και θα απαντήσουν στις ερωτήσεις που θα τεθούν από τους ενδιαφερόμενους.

ΑΠΟ ΣΚΙΝΕ ΠΡΟΣ ΦΟΥΡΝΕ
Διακοπή
κυκλοφορίας
Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου και μέχρι τέλους των εργασιών (περίπου πέντε ημέρες), στον δρόμο από Σκινέ προς Φουρνέ στο τμήμα μέχρι την τοποθεσία “Μεσοκέφαλα” στο ύψος της γέφυρας, ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Μουσούρων. Η ενημέρωση των κατοίκων θα γίνει από το  Τοπικό Συμβούλιο με ανακοινώσεις. Ο ανάδοχος του έργου υποχρεούται να τηρήσει τους κανόνες ασφαλείας και σήμανσης για την αποφυγή ατυχημάτων, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Κάλεσμα στους κατόχους
γεωργικού ελκυστήρα
Από τη Δ/νση Εγγείων Βελτιώσεων της ΝΑΧ καλούνται όλοι οι κάτοχοι γεωργικού ελκυστήρα που έχουν παλαιά άδεια κυκλοφορίας να προσέλθουν στην Υπηρεσία (Νεροκούρου 30), για την αντικατάσταση της παλαιάς άδειας κυκλοφορίας με νέα και την προμήθεια κρατικών πινακίδων. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2821344523, 2821344519, 2821344530.

ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ
Εξετάσεις για ειδική
άδεια οδήγησης
Από τη Δ/νση Μεταφορών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων γνωστοποιείται στους ενδιαφερόμενους ότι εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης θα διενεργηθούν στην Υπηρεσία στις 24-7-2009
Αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις θα γίνονται δεκτές έως στις 21-7-2009.
Ωρα έναρξης των εξετάσεων ορίζεται η 10 π.μ.

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Σύλληψη για
πυροβολισμούς
Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στις  1.15 χθες Παρασκευή μετά τα μεσάνυχτα, συνελήφθη ένας  άνδρας ημεδαπός για άσκοπους πυροβολισμούς σε σπίτι μέσα στην πόλη των Χανίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, ο άντρας συνελήφθη κατά την αποχώρησή του από το σπίτι και στο αυτοκίνητό του  βρέθηκαν ένα   εύχρηστο πυροβόλο όπλο -πιστόλι μάρκας PIETRO BERETTA, Ιταλικής κατασκευής, καθώς και δύο (2) γεμιστήρες ιδίου όπλου χωρητικότητας δεκαοκτώ και είκοσι  φυσιγγίων αντίστοιχα. Σε έρευνα που ακολούθησε τις πρωινές ώρες στην ίδια οικία συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επειδή βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός της οικίας και στον περιβάλλοντα χώρο 12 φυσίγγια πιστολιού των 9mm, 1 θήκη μεταφοράς πιστολιού, 47 κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού κρότου των 9 mm και 7 κάλυκες φυσιγγίων πιστολιού των 9 mm. Στην επιχείρηση μετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και άνδρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων.
ΣΤΗ ΝΕΑ
ΚΥΔΩΝΙΑ
Πυροβολισμούς είχαμε το βράδυ της Πέμπτης και σε χωριό της Νέας Κυδωνίας. Στις 23.45  άγνωστος δράστης πυροβόλησε άσκοπα  με αποτέλεσμα μία   βολίδα να προσκρούσει σε πλαστικό τραπέζι, σε προαύλιο χώρο λειτουργούντος καταστήματος προκαλώντας φθορές μικρής αξίας. Το περιστατικό διερευνά το Α.Τ. Νέας Κυδωνίας.
 
ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Κλοπή σε
κοσμηματοπωλείο
Κλοπή σε κοσμηματοπωλείο σημειώθηκε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με καταγγελία του ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου στα Χανιά, πέντε άγνωστοι άνδρες  αφού εισήλθαν σε κατάστημα-κοσμηματοπωλείο, του αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης τρία   χρυσά κολιέ συνολικής αξίας τρεισήμισι (3.500) χιλιάδων ευρώ περίπου. Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων ενεργείται προανάκριση.

ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
Συλλήψεις
σε μπαρ
Χθες τα ξημερώματα στη Σούδα  συνελήφθησαν  ένας άνδρας ημεδαπός και μία γυναίκα αλλοδαπή, διότι σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, ο άντρας κατελήφθη να λειτουργεί κατάστημα-καφετέρια, ιδιοκτησίας του, στερούμενος άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, βιβλιαρίου υγείας και να απασχολεί την ανωτέρω αλλοδαπή γυναίκα ως σερβιτόρα στερούμενη άδειας εργασίας της Αστυνομικής αρχής, καθώς αυτή παρέμενε παράνομα στη χώρα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα