Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Χιλιάδες ήταν οι πολίτες της πρωτεύουσας που αποφάσισαν να δραπετεύσουν για το Σαββατοκύριακο από το «κλεινόν άστυ», αναζητώντας στιγμές χαλάρωσης και αναψυχής μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού.Δυστυχώς όμως, δεν θα αποφύγουν την ταλαιπωρία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της Τροχαίας Αττικής, το κύμα εξόδου σήμερα είναι μαζικό.
Χαρακτηριστικά, αναφέρουν ότι στις 07:00 το απόγευμα, οι ουρές των οχημάτων στα διόδια της Ελευσίνας και της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, ξεπερνούσαν τα τέσσερα χιλιόμετρα.
Και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας όμως, τα περιμετρικά δρομολόγια παρουσιάζονται ιδιαίτερα αυξημένα, με τους εκδρομείς να επιλέγουν νησιωτικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.
Ωστόσο, η Τροχαία κάνει λόγο για σταδιακή μείωση της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο εντός του επόμενου 24ωρου.
Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς από Θεσσαλονίκη, καθώς το λιμάνι της συμπρωτεύουσας έχει μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Η ταλαιπωρία των επιβατών δεν έχει προηγούμενο, καθώς χιλιάδες είναι αυτοί που προκειμένου να επισκεφθούν κάποιο νησί, αναγκάζονται να ταξιδέψουν μέχρι τον Πειραιά. Σημειωτέον δε, το συγκεκριμένο λιμάνι, εξυπηρετεί- όπως γίνεται αντιληπτό- όχι μόνο την «νύμφη του Θερμαϊκού», αλλά και όλους τους γειτονικούς νομούς, συμπεριλαμβανομένων και των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας.
Η απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οφείλεται στο γεγονός ότι ακόμα και μετά τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης του διαγωνισμού, μετά την κήρυξη ως άγονου, κανένας ενδιαφερόμενος δεν εμφανίστηκε, μολονότι τα δρομολόγια είναι επιδοτούμενα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα