Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΑΠΟ ΧΘΕΣ

Λάρισα
Την Λάρισα επισκέφθηκε χθες το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη.
Ο υπουργός, με αφορμή του Μεσογειακούς Αγώνες, που διοργανώνουν για το 2013 ο Βόλος και η Λάρισα, σε δηλώσεις του, επισήμανε ότι το στοίχημα είναι οι Μεσογειακοί Αγώνες να αποτελέσουν υψηλή αναπτυξιακή προστιθέμενη αξία για την περιοχή, σε αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο.
«Ήρθαμε εδώ για συμβολικούς λόγους, για να δείξουμε τη μεγάλη σημασία, που αποδίδουμε στους Μεσογειακούς αγώνες και είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στην επιτυχημένη διοργάνωση τους», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει πρόβλεψη και για τη μεταμεσογειακή χρήση των έργων, που θα γίνουν, ώστε να μην συμβεί ό,τι συνέβη με τα Ολυμπιακά έργα.
Με την ευκαιρία της υποδοχής της σημαίας των Αγώνων, τη Δευτέρα, ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε την περαιτέρω χρηματοδότηση, με 5 εκ. ευρώ, του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, μέσω του ΕΠΑΝ και στα πλαίσια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασής του.
Υπογράμμισε τη σπουδαιότητά του, ως μνημείου και μέσου τουριστικής προβολής της περιοχής, αλλά και σημαντικής λειτουργικής παραμέτρου για τους Μεσογειακούς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα