Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Λονδίνο
Υποκλοπές, στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, χιλιάδων προσωπικοτήτων, έκαναν παράνομα, βρετανικές εφημερίδες, του ομίλου Μέρντοχ, που στη συνέχεια, κατέβαλαν, περισσότερο από 1 εκατομμύριο στερλίνες, για να αποσιωπήσουν την υπόθεση αυτή, αποκάλυψε την Πέμπτη,  η βρετανική εφημερίδα Guardian, προκαλώντας, κατακραυγή στη Βρετανία. Η News Group Newspapers, εταιρεία του αυστραλού μεγιστάνα, των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, η οποία εκδίδει τους τίτλους με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη Βρετανία, "The Sun" και "News of the World", φέρεται ότι εξαγόρασε τη σιωπή, τριών θυμάτων των υποκλοπών, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.
Δημοσιογράφοι των δύο αυτών εφημερίδων, είχαν προσφύγει, σε υπηρεσίες ιδιωτικών ντετέκτιβ, για να παγιδεύσουν τα τηλέφωνα προσωπικοτήτων, ώστε να εξασφαλίσουν, εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως σχετικά με τις φορολογικές τους δηλώσεις ή τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ο Guardian, δεν κατονομάζει τις πηγές του.
Μεταξύ των θυμάτων των υποκλοπών, είναι το μανεκέν, Έλ Μακφέρσον, η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τζον Πρέσκοτ και ο ατζέντης αστέρων, Μαξ Κλίφορντ. Λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών, ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ, Πολ Στίφενσον ανέθεσε στον βοηθό του, τη διεξαγωγή έρευνας, για τις κατηγορίες που διατυπώνει ο Guardian.
Αν και αρχικά η αστυνομία είχε δηλώσει ότι θα υπάρξει έρευνα για το θέμα, στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν νέα στοιχεία από μία αρχική έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί το 2007, μετά από την οποία είχαν συλληφθεί δύο άτομα.
Ωστόσο, ο Γενικός Εισαγγελέας δήλωσε ότι θα επανεξεταστούν τα στοιχεία που είχαν παραδοθεί στις Αρχές πριν από τρία χρόνια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα