Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και την παροχή ασύλου και στέγης στους πρόσφυγες Έλληνες και μετανάστες πραγματοποίησαν χθες συλλαλητήριο στα Χανιά.

Παρά τη δυνατή βροχή και τον αέρα, πολλοί ήταν εκείνοι που συμμετείχαν στην πορεία στους δρόμους της πόλης, διαδηλώνοντας, μεταξύ άλλων, την αντίθεσή τους στο Παγκόσμιο Διακυβερνητικό Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (GFMD) που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και ολοκληρώνεται αύριο.
Στο συλλαλητήριο, που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και συνεχίστηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, συμμετείχαν συνδικαλιστικά σωματεία, μεταναστευτικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις και συλλογικότητες των Χανίων όπως, μεταξύ άλλων, οι: Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ΕΛΜΕ Χανίων, Ένωση Γιατρών του ΕΣΥ, Σωματείο Οδηγών Ταξί, Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών, Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κίνηση "Απελάστε τον Ρατσισμό", Επιτροπή κατά των Βάσεων και της Εξάρτησης, Ταξική Πορεία Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.   
Εκπρόσωποι των διοργανωτών της κινητοποίησης μιλώντας για το Παγκόσμιο Φόρουμ υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων: "Είναι τεράστια υποκρισία αυτοί που είναι ένοχοι για τον ξεριζωμό χιλιάδων ανθρώπων από τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής να προσποιούνται ότι νοιάζονται για τους μετανάστες, ενώ είναι οι ίδιοι που υψώνουν ρατσιστικά τείχη στα όρια της Ευρώπης δημιουργώντας εμπόδια στις όποιες ελπίδες των μεταναστών για μια καλύτερη ζωή".
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα ζητώντας να  νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και να τους αναγνωριστούν πλήρη κοινωνικά, πολιτικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Επίσης, ζήτησαν να δοθεί στέγη και άσυλο για τους πρόσφυγες, να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι και να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιθέσεις.
Ακόμα φώναξαν συνθήματα κατά των απελάσεων των μεταναστών χωρίς χαρτιά αλλά και ενάντια στη Frontex. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα