Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Αντιμέτωποι με την ιστορία τους

Εκτός από τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος φυλάγοντας τα ρούχα του και θέλοντας να διατηρήσει τον τίτλο του εγγυητή της ενότητας αλλά και μιας «χρυσής» εφεδρείας της παράταξης, παραιτήθηκε από υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, κεντρικό πρόσωπο στις διαδικασίες και τα παρασκήνια εκλογής αρχηγού ήταν ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος χωρίς να μασάει τα λόγια του έφερε στο προσκήνιο τη ρήξη του κ. Σαμαρά με τον κ. Κων/νο Μητσοτάκη το 1992 και την ίδρυση της Πολιτικής Άνοιξης. Με αφορμή τις αναφορές του κ. Σαμαρά στον «βουρκωμένο» ιδρυτή της Ν.Δ. για το Σκοπιανό, ο πρώην υπουργός Άμυνας σημείωσε με αυστηρότητα προς τον Μεσσήνιο υποψήφιο αρχηγό: «Μη μας λέτε ότι “δεν πρόδωσα το δάκρυ του εθνάρχη”, γιατί εντολή του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν ήταν “διασπάστε την παράταξη και ρίξτε την κυβέρνηση”. Η ιστορία δεν ξαναγράφεται και δεν παραγράφεται». Και βεβαίως η ιστορία διδάσκει ότι η παράταξη της ΝΔ αποτελείται από κοτζαμπάσηδες οι οποίοι συναθροίζονται σε σύνολο για να ροκανίσουν εξουσία. Μάλιστα και στο λόγο του απερχόμενου αρχηγού υπερίσχυσε η έγνοια για την παράταξη παρά για την χώρα. Ο κ. Σαμαράς του οποίου η παθητική στάση προκάλεσε γκρίνια στα στελέχη που τον στηρίζουν, έκανε τον ψόφιο κοριό και συνεργάτες του πεπεισμένοι ότι οι επιθέσεις του θα συνεχιστούν εξαπέλυαν βολές εναντίον του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος «από ¨λαγός¨ εξελίσσεται σε “πρωτοπαλίκαρο” της Ντόρας. Η πρώην υπουργός πάντως περιοδεύοντας σε Αιτωλοακαρνανία και Αχαΐα εμφανίστηκε ενωτική και τόνισε ότι ο εσωκομματικός διάλογος πρέπει να γίνει «χωρίς προσωπικές εμπάθειες και απωθημένα» καλύπτοντας τον Βαγγέλη για τις βολές προς τον κ. Σαμαρά λέγοντας ότι «δεν εξύβρισε κανέναν, αλλά έκανε αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της παράταξης». Αλλά αυτές οι αναφορές στα «ιστορικά γεγονότα της παράταξης» είναι που θα δυναμιτίζει τις εσωκομματικές σχέσεις και θα διατηρεί τον λαό απέναντι της.    
ΑΕΣ

ANEKσοδες διορθώσεις
μπορούν να γίνουν

“Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”.
Τούτη την κοινότυπη ρήση σκέφτηκα ταξιδεύοντας με το Ε/Π “Ελυρος” της ΑΝΕΚ για τον Πειραιά. Και πιο συγκεκριμένα:
– Πρόβλημα είναι τα ντεσιμπέλ στα μεγάφωνα, ειδικά του καταστρώματος. Τα μεγάφωνα “ουρλιάζουν” αφόρητα, τόσο αφόρητα που τα αυτιά δεν μπορούν να το αντέξουν.
– Αποθήκη μοιάζει ο χώρος μπροστά από το μπαρ. Μια διπλή επαγγελματική τροχήλατη σφουγγαρίστρα “δεσπόζει”. Παρέα με μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών, γεμάτη σκουπίδια και ορθάνοιχτη.
– “Το ποτό θα σας το βάλουμε σε πλαστικό ποτήρι, εάν θέλετε γυάλινο πρέπει να πάτε στο κάτω μπαρ (στο οποίο, όμως, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα)” μας είπε ένας “μπάρμαν”.
– Στο πλοίο δεν υπάρχει “ντίσκο” ή μουσικό μπαρ. Παντού τηλεοράσεις (που εάν δεν ακούγονται δεν μπορείς να βρεις κάποιον για να τις δυναμώσει).
– Το μίνι μάρκετ δεν είναι ανοιχτά όλο το βράδυ αλλά δεν ανοίγει και το πρωί. Ετσι περιοδικά, τσιγάρα και διάφορα ‘σνακς’ δεν μπορεί να προμηθευτεί κάποιος για να… γεμίσει τον χρόνο του εάν έχει υπερ-πρωινό ξύπνημα ή εάν δεν είχε καμπίνα στη διάθεσή του.
Μ.

Μαζέψτε τους…

Θα περιορίσουμε τις σπατάλες του δημοσίου δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου. Ναι, αλλά πώς; Οι σπατάλες δεν είναι κάποιος κρουνός που τρέχει άσκοπα και αρκεί να τον κλείσει κανείς, αλλά είναι διάφορες δαπάνες “λογικές”, εκλογικευμένες ή λογικοφανείς και στην ουσία μη λογικές ή παράλογες. Η διόρθωσή τους όμως θα έχει κόστος. Επιτροπές εμπειρογνωμόνων και “ειδικών”, προγράμματα αμφιβόλου σκοπιμότητος, τηλεοπτικές εκπομπές χρυσοπληρωμένες λόγω “ποιότητος” κ.λπ. Εξήντα χιλιάδες ευρώ στοιχίζει κάθε επεισόδιο του Σπύρου Παπαδόπουλου στην κρατική τηλεόραση. Μαζέψτε τους αμέσως γιατί είναι πρόκληση στα μάτια των φτωχών, των άνεργων, των ανήμπορων, των εξορισμένων από τον κοινωνικό ιστό.
    
Γ. ΚΟΚΚ.

Πορτοκάλια… Τουρκίας
Καταναλώνοντας αρκετά πορτοκάλια, κυρίως για χυμό, προμηθεύομαι την τελευταία περίοδο αυτά από το δικό μας, το Χανιώτικο, συγκρότημα Σούπερ Μάρκετ όπου όμως με ενημέρωσαν ότι αυτά που αγοράζω είναι πορτοκάλια Τουρκίας. Στη συνέχεια διαπίστωσα και ο ίδιος ότι δεν είναι Χανίων από την έλλειψη καλής γεύσης. Το δικό μας αυτό S.M. διαφημίζει ότι προτιμά τα ντόπια προϊόντα και γι’ αυτό δεν αμφιβάλλω. Πώς όμως στην περίπτωση αυτή σε άλλο S.M. μη Χανιώτικης ιδιοκτησίας, υπάρχουν άφθονα ντόπια πορτοκάλια και στο δικό μας… Τούρκικα;
Α.Π.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα