Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙΑΔΑ

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την ιστορική επέτειο του ολοκαυτώματος της Ι.Μ. Αρκαδίου τον Νοέμβριο του 1866 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Κων/νου και Ελένης "Κωνσταντινοπολειάδα" στη Νέα Χώρα.
Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι έπαινοι στους νικητές του διαγωνισμού μαντινάδας. Στο ιστορικό χρονικό της ημέρας θα αναφερθεί εκτενώς ο Ρεθεμνιώτης δάσκαλος Κώστας Μυγιάκης. Ριζίτικο θα απαγγείλει η χορωδία του Παραδοσιακού Συλλόγου Ανατολικού Σελίνου το "Ψηλάφι" ενώ κρητικούς χορούς θα χορέψει ο Ομιλος Βρακοφόρων Κρήτης από το Ρέθυμνο. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων το "Αρκάδι" κ. Γιάννης Λουπάκης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Στιχουργών Ν. Χανίων κ. Θανάσης Πατεράκης. Ποίημα σχετικό με το Αρκάδι θα απαγγείλουν οι Μανώλης Μπαλωμενάκης και Ζαχαρένια Μπούζουκα ενώ την παρουσίαση του όλου προγράμματος θα κάνει η κ. Αννα Μακράκη – Καρέλα. Τη βραδιά θα καλύψει μουσικά ο λυράρης Γιώργος Μοτάκης με τους συνεργάτες του, ενώ θα ακολουθήσει παραδοσιακό κέρασμα από το Σύλλογο Ρεθυμνίων.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Στιχουργών Ν. Χανίων, και ο Σύλλογος των Εν Χανίοις Ρεθυμνίων, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα