Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Η Μαθητική Αντίσταση και οι Αγωνιστικές Κινήσεις φοιτητών διοργανώνουν εκδήλωση, με προβολή της ταινίας – ντοκυμαντέρ  «Πουλιά στο βάλτο» της Αλίντας Δημητρίου  το Σάββατο 7 Νοέμβρη στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Χανίων.
Η ταινία αναφέρεται στη συμμετοχή και προσφορά της γυναίκας στην Αντίσταση, στις γυναίκες εκείνες τις χωρίς φωνή, που έφτιαξαν την Ιστορία, την περίοδο της κατοχής 1941- 1944 καθώς και τις συνέπειες που υπέστησαν.
Στηρίζεται σε προφορικές μαρτυρίες των γυναικών που επέζησαν. Η ταινία πήρε βραβείο ντοκυμαντέρ από το ΕΚΚ και το βραβείο κοινού στο 10Ο  φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και αποτελεί μια προσπάθεια όπως και η επόμενη «η ζωή πάνω στους βράχους» να δώσει φωνή στις ανώνυμες γυναίκες που έδωσαν τα πάντα για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση του λαού.
Η Αλίντα Δημητρίου με τις ταινίες της δίνει μια έμμεση απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία  και να διαστρεβλώσουν ιστορικά γεγονότα, δικαιώνοντας τους θύτες και τους πραγματικούς ενόχους.  Μετά το τέλος της προβολής  θα ακολουθήσει συζήτηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα