Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ

ΑθΗνα
Στις 29 Νοεμβρίου θα διενεργηθούν τελικώς οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΝΔ, όπως αποφάσισε  η Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου ύστερα από συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή και με τους υποψήφιους για την ηγεσία.

Το έκτακτο συνέδριο θα είναι τελικά διήμερο. Τόσο όμως οι ομιλίες των υποψηφίων αρχηγών, όσο και η ψηφοφορία για την τροποποίηση του καταστατικού έχουν προγραμματιστεί για την πρώτη ημέρα. Σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε να διενεργηθούν στις 5 Δεκεμβρίου, ενώ εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί και η εταιρεία η οποία θα αναλάβει τη μηχανοργάνωση και την ηλεκτρονική υποστήριξη της εκλογικής διαδικασίας. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη και όσοι εγγραφούν ως μέλη την ημέρα της ψηφοφορίας και θα περνούν, έτσι, στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων του κόμματος. Τέλος, το έκτακτο συνέδριο της ΝΔ θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Νοεμβρίου. Το συνέδριο θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί του Σαββάτου με ομιλίες των Δημήτρη Σιούφα, Λευτέρη Ζαγορίτη, Κώστα Καραμανλή, των υποψηφίων για την ηγεσία και ακολούθως των στελεχών που θα θελήσουν να πάρουν τον λόγο. Αναλυτικά, το πρόγραμμα του συνεδρίου:
1η ημEρα
• Έναρξη των εργασιών του Εκτάκτου Συνεδρίου από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, κ. Δ. Σιούφα (11 π.μ.).
• Εισήγηση της ομόφωνης απόφασης της Κ.Ε. από τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη.
• Ομιλία του Προέδρου του Κόμματος, κ. Κώστα Καραμανλή.
• Ομιλίες υποψήφιων προέδρων.
• Τοποθετήσεις Συνέδρων επί του θέματος της Ημερήσιας Διάταξης.
• Ψηφοφορία για την αναθεώρηση των διατάξεων του Καταστατικού.
2η ημέρα, Ώρα έναρξης 10 π.μ.: Ομιλίες Συνέδρων.

 Επιστολή Σπηλιωτόπουλου
Με επιστολή του στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Εκτάκτου Συνεδρίου κ. Σιούφα, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος, τονίζει μεταξύ άλλων: “Ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός η Νέα Δημοκρατία όλο αυτό το διάστημα έχει μείνει μακριά από την πολιτική συζήτηση. Μια συζήτηση τόσο για τα αίτια της ήττας όσο και για τις πολιτικές που απαιτούνται για να ανασυγκροτηθούμε, να αναγεννηθούμε και να επανιδρύσουμε τη μεγάλη, δημοκρατική, φιλελεύθερη παράταξη. Οι μεμονωμένες περιοδείες των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μπορεί να αποτελούν μέρος της ατομικής προσπάθειας, δεν μπορούν, όμως να υποκαταστήσουν, τον ρόλο της κεντρικής διοίκησης του κόμματος. Έναν ρόλο ο οποίος οφείλει να διασφαλίζει την ενότητα και την συλλογικότητα της παράταξης.  Ο στόχος της συζήτησης γύρω από την πολιτική, μπορεί να υπηρετηθεί μέσα από ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου και συγκεκριμένα μέσα από την διενέργεια Περιφερειακών Συνδιασκέψεων -με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων αλλά και των στελεχών των τοπικών κοινωνιών- προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις και να διεξαχθεί, εν τέλει, ένας ουσιαστικός και γόνιμος πολιτικός διάλογος προτάσεων”.

Συνεχίζονται
τα συντροφικά
 μαχαιρώματα

Την ίδια ώρα, τα συντροφικά μαχαιρώματα συνεχίζονται μεταξύ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος που επικρίνουν τους υποψηφίους με τους οποίους δεν τάσσονται.
Συγκεκριμένα, νέα φραστικά πυρά εξαπέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στο Mega, αναφερόμενος για μία ακόμα φορά στα γεγονότα του 1993, ενώ έχει δείξει ήδη την προτίμησή του στο πρόσωπό της Ντόρας Μπακογιάννη, αφού από το συνέδριο της ΝΔ, έκανε ειδική αναφορά στην συμβολή της στο βέτο του Βουκουρεστίου.
Μερικά 24ωρα πριν από το συνέδριο της ΝΔ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι με την στάση του εμπόδισε την ΝΔ και τον Μιλτιάδη Εβερτ να έρθει στην εξουσία.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από την κούρσα της διαδοχής, καθώς όπως είπε δεν ήθελε να πάρει μέρος σε ένα σκηνικό πόλωσης
Στον απόηχο της απόσυρσης Αβραμόπουλου οι τρεις υποψήφιοι πυκνώνουν τις επαφές τους με στελέχη του κόμματος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στελεχών στο Δήμο Χολαργού έθεσε ως βασικό της στόχο την επιστροφή της ΝΔ στην εξουσία.
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε συναντήσεις με στενούς του συνεργάτες προετοιμάζοντας την ομιλία που θα εκφωνήσει σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του μπάντμιντον, σε ανοιχτή συγκέντρωση στελεχών.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επισκέφτηκε τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της οργάνωσης
Ήδη πάντως Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς ρίχνουν γέφυρες προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος φαίνεται ότι θα προς το παρόν τηρεί στάση ουδετερότητας.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κάλεσε τους υποστηριχτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση. Ένα από τα 50 στελέχη μάλιστα που υπέγραψαν την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, ο Γιάννης Πατσιόγιαννης με επιστολή του τάχθηκε υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.
Υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη τάχθηκαν οι βουλευτές Κώστας Τσιάρας και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικούς σταθμούς Θέμα και Real fm αντίστοιχα, οι οποίοι ήταν κοντά στον πρώην υπουργό Υγείας.
Με επιστολή τους προς τον Δημήτρη Σιούφα 10507 μέλη και πρώην μέλη της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ ζήτησαν από τους τρεις υποψηφίους να ξεκαθαρίσουν τις προτάσεις τους.
“Ελπίζουν οι υποψήφιοι στην ηγεσία της Ν.Δ. να απεμπλακούν απ’ τη διαδικασία των διαδικαστικών γιατί «το πολύ το Κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς»”, σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα