Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

ΑΓΙΑΤΟΛΑΧ ΧΑΜΕΝΕΪ

Τεχεράνη
“Αλαζονική δύναμη” χαρακτήρισε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να “εξαπατηθεί” από τη “συμφιλιωτική συμπεριφορά” της Ουάσιγκτον.
“Η  αμερικανική κυβέρνηση είναι πραγματικά μια αλαζονική δύναμη και το ιρανικό έθνος δεν θα παρασυρθεί από τη συμφιλιωτική συμπεριφορά της”, δήλωσε ο Χαμενεΐ, σύμφωνα με το κρατικό ραδιόφωνο.
Ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν κατήγγειλε την πολιτική του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, τονίζοντας ότι η πρότασή του για διάλογο συνοδεύεται από απειλές.
«Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ έστειλε προφορικά και γραπτά μηνύματα προτείνοντάς μας να γυρίσουμε σελίδα και να συνεργαστούμε για να επιλύσουμε τα προβλήματα του κόσμου», δήλωσε ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ.
«Τους τελευταίους οχτώ μήνες αυτό που διαπιστώσαμε είναι αντίθετο με αυτό που λένε. Όπως φαίνεται, μιλούν για διαπραγματεύσεις, αλλά την ίδια στιγμή απειλούν και τονίζουν ότι εάν οι διαπραγματεύσεις αυτές δεν οδηγήσουν στα αποτελέσματα που υπολογίζουν, θα κάνουν αυτό ή το άλλο», πρόσθεσε ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν. Ο Αλί Χαμενεΐ δήλωσε επίσης ότι η Τεχεράνη απορρίπτει κάθε διαπραγμάτευση για τα πυρηνικά της, το αποτέλεσμα της οποίας θα έχει υπαγορευτεί από τις ΗΠΑ.
Όπως μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna, ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε: «Δεν θέλουμε καμία διαπραγμάτευση (για το πυρηνικό ζήτημα) το αποτέλεσμα της οποίας θα έχει υπαγορευτεί εκ των προτέρων από τις ΗΠΑ».
Ο Αλί Χαμενεΐ προειδοποίησε την αντιπολίτευση να μην πραγματοποιήσει σήμερα όπως σχεδιάζει, διαδηλώσεις για την 30ή επέτειο της κατάληψης της αμερικανικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, τονίζοντας ότι «οι ανόητοι και οι κακοπροαίρετοι δεν θα μπορέσουν να στρώσουν κόκκινο χαλί στις ΗΠΑ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα